joi, septembrie 01, 2011

NOUL «ROST»

SUMARUL BLOGULUI



S-ar zice că revistei ROST i-au trebuit 8 ani şi 100 de numere ca să ajungă să se înfăţişeze publicului larg cu adevăratul chip care i se cuvenea. Cu numărul pe septembrie 2011 (101), vechiul ROST se înnoieşte într-un fel care, în cei 22 de ani de postcomunism, nu prea a stat nici în puterea şi nici la îndemîna altei publicaţii de dreapta. Tema numărului este «Crucea românităţii», iar personalitatea evocată pe larg (în continuarea galeriei de portrete de oameni de dreapta pe care o reprezintă colecţia revistei) este cea a lui Mihail Manoilescu.




Cel care a migălit îndelung la noua prezentare grafică, punînd în lucrare mult profesionalism, dar şi mult suflet, este d-l Valentin Dan, dar iniţiativa îndrăzneaţă a înnoirii îi aparţine, desigur, celui căruia Asociaţia ROST şi revista omonimă îi datorează şi trecutul, şi prezentul, şi potenţialul viitor: d-l Claudiu Târziu, jurnalist cu experienţă şi har, dar mai ales nedezminţit şi echilibrat om de dreapta, într-o generaţie care, din păcate, nimereşte mai rar esenţialul şi măsura.




Rămîne de sperat că revista va reuşi să menţină acest nivel, ca imagine şi conţinut, în pofida vremurilor deloc favorabile (în care publicaţiile tipărite mai degrabă dispar decît să se primenească, înghiţite de concurenţa tot mai redutabilă a internetului, dar şi de lenea sau puţinătatea intelectuală a lumii contemporane).




Viitorul şi calitatea revistei depind în mare măsură de felul în care publicul cititor va reacţiona la noua ofertă, precum şi de generozitatea celor care ar avea posibilitatea de a-i oferi un sprijin măcar temporar, înţelegîndu-i miza (dincolo de orice interese imediate şi orgolii mărunte, personale sau de grup).




Reproduc aici, ca pe o invitaţie la procurarea şi lectura integrală a revistei, coperta şi cîteva pagini din interior (inclusiv sumarul, care dă din capul locului o idee despre diversitatea şi consistenţa conţinutului, precum şi despre statura colaboratorilor). Avînd în vedere noile condiţii grafice, preţul pe exemplar (5,9 lei noi) este mai mult decît generos (preţul anterior era de 5 lei noi).




Poate că noul ROST va fi o provocare şi pentru alte condeie creştine şi de dreapta, de care lumea românească de azi este mai puţin lipsită decît pare, dar care încă n-au reuşit să se reunească într-o grupare mai amplă, capabilă să recreeze o nouă sensibilitate de dreapta într-o ţară devastată de mentalităţi şi năravuri stîngiste. Este cam tîrziu, ce-i drept, dar nu este încă prea tîrziu. Iar tinereţea pusă pe fapte mari a d-lui Târziu o confirmă şi o garantează principial (atît cît mă pricep eu la oameni şi la idei). Fie să învăţăm împreună vrednicia… pe de ROST!  

(R. C.)

 

7 comentarii:

La 2/9/11 10:36 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ăsta e Rost de Rost! Ţineţi-o tot aşa!

 
La 2/9/11 3:13 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Am citit mai intai despre abonamente pe blogul lui Claudiu si am trimis deja prin OP banii (scanat si pe revistarost@gmail.com)
Suma solicitata era mai mica (12 luni) cu 2 RON.
Evident ca, daca este nevoie, voi trimite si cei 2 RON, dar ar fi bine sa fim cat mai exacti cu banii.
"Dusmanul pandeste" :-)

G'Cousin

 
La 2/9/11 4:12 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Eu am reprodus exact ce scrie pe coperta III a numărului 101.

 
La 2/9/11 4:16 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Si eu de pe link-ul pus de Claudiu: http://www.rostonline.org/p473-Abonamente%20la%20revista

G'Cousin

 
La 2/9/11 5:31 p.m. , Blogger Unknown a spus...

@ G'Cousin:

Probabil ca ati citit mai demult despre abonamente ca au pretul de 48 de lei pe an. Acum, la relansare, a fost nevoie sa marim nitel pretul de coperta (cu doar 90 de bani) si, in consecinta, si pretul abonamentului (doar cu doi lei). Acum aveti o reducere de 30% din pretul de coperta la abonament, fata de 20% cit era pina la numarul 100. Cred ca apreciati faptul ca n-am scumpit semnificativ nici revista, nici abonamentul, desi productia ei ne costa mult mai mult acum. Vedeti bine ca sintem exacti cu banii. Si e mai important sa fim asa pentru noi insine, decit de teama ca ne pindeste dusmanul. Doamne-ajuta!

 
La 3/9/11 1:23 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Cred că acum e limpede.
Hai să numim diferenţa respectivă... due soldi di speranza.

 
La 5/9/11 10:35 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Si teama este buna la ceva :-)

Redau din textul aparut in 1 septembrie 2011 pe blogul lui Claudiu Tarziu: " ...Publicaţia costă 5,9 lei şi, începînd de mîine, poate fi cumpărată de la chioşcurile de presă din toată ţara sau, în sistem de abonament (cu 30% reducere), de la redacţie...".
Am dat click pe "redactie" (este un cuvant "link") si am fost redirectat catre abonamentul de 48 RON. Voi trimite si diferenta in cursul zilei de azi, dar link-ul (inteleg acum ca mai vechi)ce este atasat cuvantului "redactie" ar trebui modificat pentru a nu provoca confuzie.
Si astazi dand click pe acest cuvant-link (pus de Claudiu la 1 sept a.c.) suntem re-directati tot catre abonamentul vechi.

Doamne ajuta,
G'Cousin
P.S."Errare humanum est..."

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire