marți, iulie 19, 2011

ÎNCĂ UN MARE DUHOVNIC A PLECAT LA CER

SUMARUL BLOGULUI


ARSENIE (ANGHEL) PAPACIOC 
(13 august 1914 - 19 iulie 2011)



În miezul acestei zile - după o suferinţă care l-a încercat din greu mai cu seamă în lunile din urmă, dar pe care a dus-o cu seninătate, aşa cum a ştiut să-şi poarte crucea de-a lungul întregii vieţi, în lume sau în mănăstire, în temniţă sau în libertate, în singurătate sau în mijlocul iscoditorilor de tot felul - a închis ochii, spre marea strămutare, cu puţin înainte de a ajunge să împlinească 97 de ani, Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, dumnezeiescul duhovnic de la Mănăstirea "Sfînta Maria" din Techirghiol. Înmormîntarea va avea loc joi 21 iulie, la mănăstirea al cărei duhovnic a fost timp de 35 de ani.
Dumnezeu să-l odihnească laolaltă cu drepţii acestui neam, iar pe noi să ne ţină mlădiţe vii pe tulpina vredniciei sale.

VEŞNICA LUI POMENIRE!

2 comentarii:

La 19/7/11 4:21 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Amin!

"Moartea nu înseamnă moarte, dragii mei. Ai trecut de la moarte la viaţă. Dar cel puţin lucrurile se văd, pentru că ai apărat adevărul".Îl auziţi? E dragul nostru părinte Arsenie Papacioc, ne vorbeşte deja... din veşnicie :).

 
La 19/7/11 5:04 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Dumnezeu sa'l odihneasca !

foarte frumoase cuvinte ! intr'adevar, sa ajungem mladite pe trunchiul sau duhovnicesc...

nu l'am cunoscut insa auzisem de el mai ales de pe blogul Dvs; privindu'i fotografia, parca am avut pt o clipa impresia ca vedeam un sfant sau un inger bun...

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire