luni, august 04, 2014

ANTOLOGIA «PUNCTELOR CARDINALE» (CXXV)Revista Puncte cardinale a fost întemeiată în ianuarie 1991 de către veteranul de război şi fostul deţinut politic Gabriel-Iacob Constantinescu şi a apărut lunar la Sibiu, fără nici o întrerupere, timp de 20 de ani (240 de numere). Nucleul redacţional a fost alcătuit din Gabriel Constantinescu, Răzvan Codrescu, Demostene Andronescu, Marcel Petrişor şi Ligia Banea (n. Constantinescu). Generaţia închisorilor comuniste a fost sufletul revistei şi i-a dus greul. Lista alfabetică a tuturor colaboratorilor şi a sprijinitorilor mai importanţi ai revistei poate fi accesată aici. Pentru detalii despre această antologie on-line, a se citi aici. (R. C.)


2006
OFENSIVA HOMOSEXUALILOR

"România nu e Sodoma!"

Organizat sub deviza "Milă pentru păcătos, intransigenţă pentru păcat", marşul normalităţii – desfăşurat în Bucureşti, sîmbătă 3 iunie, sub semnul revoltei faţă de pretenţia homosexualilor de a se legaliza şi în România căsătoriile homosexuale – nu a reuşit să adune decît circa 300 de oameni. Deşi implicată în organizarea manifestaţiei, Biserica Ortodoxă nu a fost reprezentată oficial de nici un preot, ci doar de credincioşi plecaţi la sfîrşitul slujbei de la catedrala din Dealul Patriarhiei, împreună cu Tinerii Creştini Ortodocşi din ASE., Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR) şi Fiii Bucovinei.  Aceştia s-au grupat în partea a doua a coloanei, reprezentînd segmentul ei "serafic"; cu icoane în mînă, ei au cîntat pe tot parcursul traseului binecunoscutele cîntări creştine "Cu noi este Dumnezeu" şi "Mîntuieşte, Doamne, poporul Tău", fără a se implica în scandarea lozincilor anti-homosexuale ("Bucureşti nu e Sodoma!", "România nu e Sodoma!", "Nu sîntem neam de poponari!") din prima parte a coloanei, ocupată de Noua Dreaptă, care cu această ocazie "şi-a arătat muşchii", peste care se mulează tricourile negre imprimate abuziv cu chipul Căpitanului Legiunii, Corneliu Zelea Codreanu, şi cu însemnele legionare aferente.
Ceea ce uimeşte este absenţa desăvîrşită de la această manifestaţie a tuturor celorlalte denominaţiuni (explicabilă fie prin laşitate, fie prin lipsa de comunicare şi de solidarizare a Bisericilor), care vituperează împotriva păcatului numai de la confortabilul amvon al circuitului închis...

Două ore printre homosexuali

Adevărata reacţie a societăţii româneşti în această privinţă a putut fi însă înregistrată cu ocazia paradei homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor, ca şi a simpatizanţilor acestora, unii veniţi din ţară şi chiar din străinătate, organizată în după-amiaza aceleiaşi zile, în cadrul festivalului "GayFest 2006", de Asociaţia ACCEPT şi "Biserica internaţională" Metropolitan Community Churches (!!!), cu concursul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, al Institutului Goethe, al British Council şi al... Institutului Polonez. În dreptul magazinului Unirea forţele de ordine – mobilizate într-un efectiv fără precedent – au fost nevoite să intervină cu bastoanele cînd zeci de bucureşteni revoltaţi au forţat cordonul de protecţie. Pe tot parcursul traseului, homosexualii şi simpatizanţii lor (cîteva sute de persoane) au fost furibund fluieraţi, ameninţaţi şi înjuraţi de miile de protestatari de pe margine, în timp ce din balcoanele blocurilor se arunca în coloană cu ouă. Preconizata staţionare festivă la finalul manifestaţiei în Parcul Izvor nu a mai avut loc, deoarece o parte din bucureştenii prezenţi la Festivalul Berii din Piaţa Constituţiei, provocaţi de stridentele fluierături ale manifestanţilor (dotaţi cu fluiere, pentru a atrage atenţia!) şi de bezelele lascive ale travestiţilor, le-au tăiat calea prin parc, blocîndu-le astfel accesul. Din această cauză, manifestaţia s-a terminat în grabă, cu o jumătate de oră mai devreme.
Într-un cadru neorganizat, societatea românească s-a pronunţat printr-un veto spontan şi categoric în privinţa legiferării căsătoriei sau concubinajului dintre homosexuali. În repetate rînduri, jandarmii – extrem de tensionaţi şi exasperaţi din pricina presiunii exercitate de protestatarii de pe margine – i-au somat pe travestiţi să renunţe la comportamentul provocator şi să intre în coloană, pentru că, altminteri, "punem cîinii pe voi". Chiar unii dintre homosexualii din coloană, cu care am discutat, s-au declarat nemulţumiţi de participarea travestiţilor la această manifestaţie, deoarece – după cum mi s-a explicat – aceştia n-ar fi decît nişte prostituate de sex masculin care cîntă sau se fîţîie prin barurile din care îşi racolează clienţii, incompatibile cu revendicarea comunităţii gay de legalizare a căsătoriilor homosexuale. Cînd cei intervievaţi se află în dificultate, în sprijinul lor intervin diverse activiste în domeniul drepturilor omului (îmbrăcate cu tricouri albastre purtînd emblema "GayFest 2006"), multe dintre ele venite la manifestaţie împreună cu soţul şi chiar cu copiii!
Spre deosebire de travestiţi, lesbienele – după cîte am observat în cele două ore petrecute cu această ocazie în cadrul comunităţii gay – sînt mai interiorizate şi lipsite de exhibiţionism; nu-şi ling buzele şi nici nu-şi dau ochii peste cap cînd vorbesc cu tine, nu dau din fund în mod ostentativ, nu transmit bezele de cocotă publicului, pe scurt, nu-şi agresează sexual semenii heterosexuali. Mă apropii de un cuplu de lesbiene din Anglia, în jur de 30 de ani; firave, şterse, îmbrăcate în blugi ponosiţi şi tricouri cenuşii spălăcite, întîlnite în alte condiţii nu ţi-ar atrage prin nimic atenţia, dacă una din ele, imobilizată în cărucior, n-ar avea prinse de nas şi de buza de jos cîte un belciug de argint. Cealaltă poartă în mînă cîrjele celei nedeplasabile. Se consideră nişte femei normale, doar "puţin diferite" de celelalte. Sînt fericite că sînt împreună, fără ca vreuna din ele să aibă sentimentul că ar păcătui cu ceva. Şi lor li se pare că prestaţia travestiţilor este provocatoare şi de prost-gust, ţinînd să precizeze că nu au nimic în comun cu aceştia.

Lesbiană episcop!

Majoritatea subiecţilor chestionaţi cred în existenţa unui creator al universului, dar nu cred în existenţa raiului şi a iadului; au avut sentimentul păcatului la începutul implicării lor într-o relaţie homosexuală, dar pe măsura integrării lor în comunitatea gay (care le acordă şi asistenţă "spirituală", liderul ACCEPT – Florin Buhuceanu – fiind "teolog"!), remuşcările pe această temă s-au domolit şi, cu timpul, au dispărut cu totul. Pentru a mă edifica în această privinţă, am abordat-o pe doamna Diane Fisher – o prezenţă insolită (pentru "neiniţiaţi"!) la această manifestaţie. Îmbrăcată în pantaloni şi redingotă de culoare neagră, cu guler alb din recuzita vestimentaţiei pastorale, poartă pe umeri un patrafir în culorile "curcubeului gay". Participă la parada gay atît ca lesbiană autodeclarată, cît şi în calitate de episcop (sic!) al aşa-numitei "Biserici internaţionale" Metropolitan Community Churches din California, care susţine filiala MCC din România (al cărei lider "pastoral" este chiar preşedintele ACCEPT). După cum ni se declară, această "Biserică" a fost înfiinţată de un pastor homosexual pentru a se ocupa de oamenii marginalizaţi în general şi de LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) în special, încercînd să reconcilieze (sic!) acest gen de sexualitate cu... spiritualitatea creştină.

O încercare de dialog

Reporter: Aveţi şi membri heterosexuali?
Episcop Diane Fisher: Da, circa 20% dintre membri sînt heterosexuali, simpatizanţi şi susţinători ai homosexualilor.
Rep.: Eu unul, dacă mi se întîmplă să beau un pahar în plus sau să mă uit după o altă femeie decît soţia mea, am sentimentul păcatului. Dumneavoastră, ca lesbiană, aveţi acest sentiment?
D. F.: Dumnezeu îi iubeşte pe toţi oamenii, inclusiv pe homosexuali, la fel ca pe toţi ceilalţi...
Rep.: Biserica dumneavoastră se bazează  şi pe Sfînta Scriptură?
D. F.: Da, numai pe Scriptură!
Rep.: Atît în Vechiul, cît şi în Noul Testament homosexualitatea este foarte clar şi foarte dur  incriminată ca păcat, în mai multe locuri...
D. F.: Homosexualitatea nu reprezintă un păcat, deoarece, în esenţă, e vorba de iubirea dintre doi oameni şi nu de diferenţieri sexuale...
Rep.: Dar cu versetele din Scriptură care condamnă homosexualitatea, cum rămîne?...
D. F.: Iertaţi-mă, vă rog, nu mai am timp de discutat...

A consemnat
Traian Călin UBA

* Traian Călin Uba, "Ofensiva homosexualilor", în Puncte cardinale, anul XVI, nr. 7/187, iulie 2006, p. 16.


Mai puteţi citi pe acest blog:

* Antologia Punctelor cardinale (I) – "Cine se teme de naţionalism?" (1991)
* Antologia Punctelor cardinale (II) – Interviu cu Părintele Calciu (1991)
* Antologia Punctelor cardinale (III) – "Mircea Eliade – «credinciosul fără Dumnezeu»?" (1992)
* Antologia Punctelor cardinale (IV) – "Fiziologia trepăduşului" (1992)
* Antologia Punctelor cardinale (V) – "«Resurecţia» lui Nichifor Crainic între bucurie şi dezamăgire" (1992)
* Antologia Punctelor cardinale (VI) – "Necesara despărţire a apelor" (1993)
* Antologia Punctelor cardinale (VII) – "Distincţii necesare" (1993)
* Antologia Punctelor cardinale (VIII) – "Spiritul viu al dreptei" (1993)
* Antologia Punctelor cardinale (IX) – "Dimensiunea transcendentă a politicului: Mişcarea Legionară" (1994)
* Antologia Punctelor cardinale (X) – "Necesitatea unei viziuni de dreapta..." (1994)
* Antologia Punctelor cardinale (XI) "Apelul unui licean către «oastea naţionalistă»" (1995)
* Antologia Punctelor cardinale (XII) – "Confruntarea dintre Memorie şi Uitare" (1995)
* Antologia Punctelor cardinale (XIII) – "Martin Luther şi evreii..." (1995)
* Antologia Punctelor cardinale (XIV) – "Dreptatea d-lui Pleşu" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XV) – "Pe marginea unei decepţii" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XVI) – "Unde d-l Pleşu nu mai are dreptate" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XVII) – "Viaţa – proprietate de stat" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XVIII) – "Sensul unităţii creştine" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XIX) – "Căderea Cuvîntului în cazuri" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XX) – "O reacţie a d-lui Patapievici" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XXI) – "San Juan de la Cruz: Romances" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXII) – "Inchiziţia marxistă împotriva lui Mircea Eliade" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXIII) – "Domnul Petru Creţia şi «legionarul de 1,65»" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXIV) – "Iarba verde de acasă…" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXV) – "Doar o vorbă să-ţi mai spun…" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXVbis) – "«Doar o vorbă să-ţi mai spun...»" (1996)
* Antologia Punctelor cardinale (XXVI) – "Nici printre evrei n-a lipsit admiraţia pentru Codreanu!" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXVII) – "Între zoón politikón şi homo religiosus" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXVIII) – "Apocalipsa şi ştiinţa" (1997)
* Antologia Punctelor cardinale (XXIX) – "Stafia comunismului la Paris"   (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXX) – "«Dogma capitală» a «Noii Ordini Mondiale»" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXI) – "Falimentul speranţei" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXII) – "Masoneria şi organizaţiile internaţionale" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXIII) – "Ispita «iubirii»" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXIV) – "Apostrof-area ca asasinat moral" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXV) – "Fabulă cu trandafir" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXVI) – "Biserica să nu se teamă de puternicii zilei!" (1998)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXVII) – "Aspecte ale dialogului religie-cultură…"
 (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXVIII) – "Puncte cardinale 100": "La aniversară", "Măcel de Buna Vestire", "Marginalii" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XXXIX) – "Cronica unei gafe editoriale" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XL) – "Epica Holocaustului…" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XLI) – "Lecţia americană" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XLII) – "Demonizarea Americii" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XLIII) – "«Dictatura bunului simţ»…" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XLIV) – "În sfîrşit, Acasă…" (1999)
* Antologia Punctelor cardinale (XLV) – "Anul Eminescu", "Oda (în metru antic): deschiderea nivelelor de receptare" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (XLVI) – "Cine eşti dumneata, domnule Neştian?" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (XLVII) – "Demitizarea" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (XLVIII) – "Maxime Egger: Cum am devenit ortodox" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (XLIX) – "Marea iertare" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (L) – "Maica Mihaela" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (LI) – "Un luceafăr pe columna cezarilor" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (LII) – Interviu cu Alain de Benoist (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (LIII) – "Radu Gyr sau despre gratuitatea eroismului" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (LIV) – "Supără realitatea sau formularea ei?" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (LV) – "Marginalii la o scrisoare a lui Mircea Eliade" (2000)
* Antologia Punctelor cardinale (LVI) – "Odihna de Eminescu" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LVII) – "Mesianismul Dreptei" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LVIII) – "Misiunea românilor în istorie" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LIX) – "Obligaţiile unei conştiinţe morale" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LX) – "Naţionalismul şi România de azi", "Menirea generaţiei noastre" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXI) – "Lichidarea unei legende" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXII) – "Pentru o Europă unită a naţiunilor" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXIII) – "Kitsch-ul în literatura politică naţionalistă" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXIV) – "Despre a fi altfel" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXV) – "Pentru un naţionalism european" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXVI) – "Caracterul naţional al Ortodoxiei" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXVII) – "Un evreu renegat avertizează America" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXVIII) – "In memoriam: Horia Bernea", "Muzeul Ţăranului Român după Horia Bernea" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXIX) – "Europa lui Hristos" (2001)
* Antologia Punctelor cardinale (LXX) – "Ziua judecăţii" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXI) – "Interviu cu istoricul Neagu Djuvara" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXII) – "Elitele şi partidele politice" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXIII) – "Revolta «omului recent»" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXIV) – "Naţionalism şi democraţie" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXV) – "Perversiunea naţional-comunistă" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXVI) – "Isteria antifascistă" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXVII) – "Moştenirile lui Horia Bernea" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXVIII) – "Veşti triste din Spania" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXIX) – "Mai bine prea tîrziu decît niciodată!" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXX) – "Centenarul Petre Ţuţea (1902-2002)" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXI) – "Rost – «manifestul românesc» al unei noi generaţii" (2002)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXII) – "Istoria în actualitate: Penele Arhanghelului" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXIII) – "Cultul monştrilor" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXIV) – "Nu-i pace sub măslini..." (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXV) – "Aceşti evrei visători şi utopiile lor păguboase" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXVI) – "De la vulgaritate la perversiune" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXVII) – "Dimensiunea cosmică a dorului" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXVIII) – "Călătorie în «buricul pămîntului»" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (LXXXIX) – "Taina fratelui" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (XC) – "Conceptul de medicină creştină" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (XCI) – "Cazul Paulescu văzut cu ochii altora" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (XCII) – "Political correctness?" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (XCIII) – "Tîlcuirea patristică a Psalmului 50" (2003)
* Antologia Punctelor cardinale (XCIV) – "Un clown pentru Nobel?" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (XCV) – "Chilia isihastului în lume" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (XCVI) – "Paul Goma «antisemit»?" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (XCVII) – "Catedrala Mîntuirii Neamului..." (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (XCVIII) – "Mircea Dinescu între ignoranţă şi abjecţie" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (XCIX) – "August roşu: circ fără pîine" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (C) – "«Insurecţia» de la 23 august văzută prin ochii unui soldat german" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (CI) – "Erosul care mişcă lumile" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (CII) – "Sfinţita rugăciune" (2004)
* Antologia Punctelor cardinale (CIII) – "Păcatul lui Onan" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CIV) – "Dante, Infernul, Cîntul XXXIV" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CV) – "Acatistul Sfinţilor Români din închisori" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CVI) – "Giulgiul din Torino: o provocare perpetuă" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CVII) – "Tentative de purificare" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CVIII) – "La despărţirea de Papa Ioan Paul II..." (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CIX) – "Cine a fost Teodor M. Popescu?" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CX) – "Cuvînt prevenitor despre idolatrie şi magie" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXI) – "Cultul eroilor la români" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXII) – "Miza unui linşaj mediatic" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXIII) – "Biblia lui Robespierre" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXIV) – "Imoralitatea apartenenţei la francmasonerie" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXV) – "Împotriva falsului ecumenism" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXVI) – "De la Facere la Apocalipsă" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXVII) – "O uşă interzisă" (2005)
* Antologia Punctelor cardinale (CXVIII) – "Pe marginea unei blasfemii" (2006)
* Antologia Punctelor cardinale (CXIX) – "Un portret al Căpitanului la copilărie" (2006)
* Antologia Punctelor cardinale (CXX) – "«Am vrut să-l împuşc pe Ceauşescu»" (2006)
* Antologia Punctelor cardinale (CXXI) – "Ciobanul şi «futelniţa»" (2006)
* Antologia Punctelor cardinale (CXXII)"Luciferismul de larg consum" (2006)
* Antologia Punctelor cardinale (CXXIII) – "Adevărata dramă de la Petru-Vodă" (2006)
* Antologia Punctelor cardinale (CXXIV) – "În jurul unei neînţelegeri" (2006)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire