INTERMEZZO LIRIC: ROST DE ÎNĂLŢARE
SUMARUL BLOGULUI
Răzvan Codrescu: poet, traducător şi eseist de orientare tradiţionalistă, promotor al principiilor şi idealurilor dreptei creştine, fără să fi fost membru al vreunui partid politic nici înainte şi nici după 1989, a debutat publicistic în 1985, cu eseul "Don Quijote şi Prinţul Mîşkin" (în revista "Luceafărul", an XXVIII, nr. 39, p. 8), şi editorial în 1997, cu volumul de eseuri "Spiritul dreptei. Între tradiţie şi actualitate" (Editura Anastasia, Bucureşti).
SUMARUL BLOGULUI
9 comentarii:
În urmă cu câteva minute am terminat de citit cartea dvs.” În căutarea Legiunii pierdute” ( la recomandările parintelui Gordon, ca fiind,alături de dl. Claudiu Târziu, cele mai bune ”voci de dreapta”,din momentul de față - și pe viitor,cu siguranță - adaug eu). Încă dintru început țin să vă mulțumesc pentru truda dvs. și mai ales pentru faptul că după parcurgerea materialului pus la dispoziție în carte, pot spune cu mâna pe inimă, că m-am schimbat radical în ceea ce privește aspectul de substanță al dreptei-creștine, lămurindu-mă și totodată înțelegând, în esență de trăire, dreapta creștină. Nefiind deloc exagerat, afirm cu tărie , că ”În căutarea Legiunii pierdute”, e cartea care m-a schimbat cel mai mult,în BINE desigur, după parcurgerea ei. Vorba lui Petrică Țuțea : M-am lămurit!
Crezând cu tărie că Dumnezeu există, că morții noștri sunt vii întru El, că fiecare - mai devreme sau mai târziu - ”ne vom adăuga la neamul nostru” și că Hristos ”ne va judeca pe fiecare în rândurile cetei Sale”, vă rog domnule RAZVAN CODRESCU să continuați să scrieți.
@ D-lui Alexandru Achim:
Îmi pare bine dacă am contribuit şi eu, într-o oarecare măsură, la lămurirea cuiva. De regulă, mi-e anevoie să mă lămuresc şi pe mine însumi.
Vă promit solemn că o să continui să scriu, dacă şi dvs. îmi promiteţi ceva: că, de acum înainte, n-o să-i mai spuneţi marelui Ţuţea... Petrică. Nu de alta, dar nu cumva, nărăvindu-ne, să ajungem la Mişu Eminescu, Nicu Iorga sau Tavi Goga...
Pacat ca la asa niste versuri frumoase, ca o noua Seara pe deal, dar plina de fior religios, se comenteaza de cu totul altceva !
@ D-lui Răzvan Codrescu :
La rândul meu vă promit că nu mai rostesc ”astfel” numele marelui Țuțea. Doamne ajuta!
@ D-lui Alexandru Achim
Atunci... mă duc să mă apuc de scris!
Pacat si de ce a zis un anonim mai sus, dar pacat si ca pentru asa niste versuri romanesti nu s-a gasit o ilustrare grafica mai autochtona...
M. B.
Stimate domnule Codrescu,
Hristos S-a Inaltat !
Multumesc f mult pt versurile postate de Inaltare, continuati va rog sa continuati pt bucuria noastra a tuturor !
Am o intrebare la care nu gasesc raspuns satisfacator: am primit prin email un text de la un prieten bine intentionat (dar nu stiu cit de bine informat...) despre moartea lui Eminescu: ca a fost asasinat de o conjuratie implicindu-i pe Maiorescu si P P Carp, etc. Nu-i prima data cind aud despre asta, si nu stiu ce sa cred, la liceu ni se spusese ca murise de o boala nervoasa... Ati publicat ceva prin Puncte Cardinale dar textul la care am avut eu acces era doar aluziv, fara detalii... Se stie adevarul ? Ati putea sa-mi raspundeti ? Sint chestiile astea cu Maiorescu adevarate sau sint gogosi ?
Sanatate si numai bine,
I.
Adevărat S-a înălţat!
Lucrurile la care vă referiţi sînt simple speculaţii. E de dorit sa vă ocupaţi timpul cu lucruri mai serioase.
Stimate domnule Codrescu,
Multumesc mult pt raspuns; poate scrieti ceva in viitor despre asta...
Am terminat cu ceva timp in urma cartea lui Ianolide (am descoperit la ultima pagine ca dvs ati pus ordine in manuscrise: toata stima !). Cartea e extrem de tulburatoare, si ridica multe intrebari la fel de importante. Acest fenomen Pitesti cere o analiza profunda, de mare anvergura, la scara nationala, care sa implice multa lume, nu ne putem limita doar la amintirile unor eroi supravietuitori. Daca rusii/comunistii vroiau doar exterminarea, mai facusera ei Katynuri, ne se jenau ei doar de "atit", altceva s-a urmarit prin acesta "re-educare". Violenta anti-crestina lasa perplex, e acolo o dimensiune spirituala foarte bine subliniata in carte si ma intreb: de ce la noi ? Noi inca n-am avut dezbaterea de care avem nevoie !
Sanatate si numai bine,
I.
PS: citesc din cind in cind poemele neptice, foarte inspirate !
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire