vineri, octombrie 05, 2018

O SCRISOARE DESCHISĂ A DOCTORULUI CHIRILĂ



Domnule Tismăneanu,
Domnule Oișteanu,

Am citit cuvîntul Dumneavoastră de dispreț și batjocuri față de poporul român. Nu le reproduc ca să nu maculez hîrtia.
Îmi dau seama cît de triști și de neîmpliniți sînteți în această țară, unde Biserica „nici porțile iadului nu o vor dărîma”, unde ați avut răbdare 30 ani să se întîmple ceea ce sperați Dumneavoastră și strămoșii Dumneavoastră încă de acum 70 ani.
Ca să vă fac să vă simțiți încă și mai bine lîngă Lenin și Marx, vă reproduc un text din trista lor existență: „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră” (Lenin).
Dar Apostolul Pavel, care înțeleg că nu prea vă este simpatic, spune așa: „Dacă Domnul e cu noi, nimeni nu ne poate fi împotrivă”. 
Marx spune ceva mai rău pentru noi și mai plăcut pentru Dumneavoastră: „Românii sînt un popor fără istorie, destinat să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sînt suporterii fanatici ai contrarevoluției și vor rămîne astfel pînă la estomparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum prin propria lor existență în general reprezintă prin ei înșiși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe fața pămîntului va fi un pas înainte.” (K. Marx, Fr. Engels, Opere complete, vol. VIII, p. 29).
Domnilor antiromâni, batjocoritori ai românilor, opriți-vă, riscați să vă îmbolnăviți de atîta ură! Eu speram să vă simțiți mai bine pe aici, pe la noi.
Chiar vă supărați și suferiți atît de mult pentru acest referendum? Sau v-ați dat seama că ați muncit degeaba atîția ani?
Faceți o greșeală gravă: vă luptați cu firescul și o faceți cam demult. Această greșeală a făcut-o și Marx, prietenul Dumneavoastră, și în afară de faptul că au murit cîteva milioane de oameni din pricina lui, nu a obținut nimic.
Nici el nu suporta „popii” (pe la noi, pe aici, se spune „preoți”). Vă compătimesc pentru soarta pe care o aveți: tristă într-un popor care nu vă face bine prin însuși faptul că există. Ce soartă!
Încă un sfat, Domnilor Tismăneanu și Oișteanu: Vorbiți frumos, că vi se vede ura cum iese din pix! Știu că e greu, că n-ați practicat niciodată acest stil nobil și demn. Dar încercați, încercați, încercați! Hristos S-a răstignit și pentru voi. 
Nouă, Dumneavoastră și strămoșii Dumneavoastră ne-ați făcut un singur cadou: comunismul. Acum ce mai vreți să inventați? Lăsați-ne să ne trăim și să ne manifestăm credința în Hristos. El face să răsară soarele și peste cei buni, și peste cei răi, și ne vindecă pe toți, adică și pe noi, și pe Dumneavoastră.

Prof. Dr. Pavel CHIRILĂ


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire