joi, aprilie 19, 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

   
  
Comitetul Național de Coordonare  
a Inițiativei Cetățenești 
pentru revizuirea Constituției  
denunță tentativa președintelui Iohannis  
de a bloca Referendumul pentru Familie:  
„Asistăm la o intenție de deturnare  
și confiscare a inițiativei civice” 
  
Comitetul Național de Coordonare a Inițiativei Cetățenești pentru revizuirea Constituției în vederea definirii căsătoriei drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie a emis un comunicat de presă, ca răspuns la evenimentele din ultimele zile din Parlamentul României și la declarațiile recente ale Președintelui. 
  
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Inițiativei Cetățenești consideră că Președintele României face tot posibilul să blocheze organizarea referendumului pentru familie. Aceștia consideră că asumarea de către Klaus Iohannis a unei poziții împotriva referendumului este antidemocratică. 
„După aproape trei ani în care milioane de români au așteptat minima dovadă că în România funcționează un stat de drept condus după principii democratice, inițiativa nu a ajuns să fie concretizată într-un referendum, cu motivarea că legea-cadru de organizare a acestuia trebuie ea însăși modificată.  
Procedura de modificare a legii-cadru s-a derulat cu amînări succesive, în ultimele 8 luni,  din cauza a două sesizări formulate de către același partid politic, cea de-a doua sesizare fiind complet respinsă de Curtea Constituțională, precum și din cauza respingerii la promulgare a Legii de organizare a referendumului de către Președintele țării. 
Trebuie să menționăm aici că Președintele României s-a exprimat și se exprimă împotriva revizuirii constituționale și împotriva organizării referendumului. Dacă amînările Parlamentului au fost resimțite în societatea civilă din România ca fiind urmarea enormei presiuni externe exercitate prin toate canalele, acum, în schimb, Președintele României pare hotărît să blocheze organizarea referendumului prin orice mijloace.  
Ne exprimăm astfel preocuparea și îngrijorarea pentru poziția Președintelui, considerăm că împărtășirea de către domnia sa a discursului cinic și disprețuitor al activiștilor anticreștini și antidemocratici ai ideologiei de gen este inacceptabilă, profund antidemocratică și părtinitoare. 3.000.000 de cetățeni români nu sînt o masă de manevră, nu sînt o masă de iobagi pe care să-i dai afară din cetate la venirea serii sau la venirea comisarilor. Sînt milioane de suflete și de conștiințe care trebuie respectate”, se arată în Comunicat. 
De asemenea, cu referire la inițiativa PSD de a introduce parteneriatul civil, semnatarii acuză coaliția de guvernămînt că încearcă să confiște inițiativa, pentru a servi interesului activiștilor LGBT și pentru a crea instituții juridice noi, fără dezbatere publică. Comitetul Național de Coordonare a Inițiativei Cetățenești se delimitează de acțiunile politicienilor și le respinge. 
„Comitetul de Inițiativă Cetățenească și susținătorii acesteia, respectiv Coaliția pentru Familie, compusă din 37 ONG-uri și Platforma civică ÎMPREUNĂ, compusă din peste 1000 ONG-uri și intelectuali de pe cuprinsul întregii Românii, precum și cei 3.000.000 de români semnatari ai inițiativei, iau act că tergiversarea organizării referendumului culminează cu acțiunea de confiscare a celei mai mari inițiative cetățenești exprimată public, juridic și democratic de milioane de români, pentru a servi realizării interesului altor grupuri de persoane și creării de noi instituții juridice, fără nici o dezbatere publică rațională și fundamentată pe adevăr. 
Afirmăm că inițiativa civică a milioane de români nu poate fi deturnată și confiscată în scopul realizării unor deziderate  dictate de grupuri de interese străine de inițiativa cetățenească menționată. Cererea celor 3 milioane de români este definirea constituțională a căsătoriei, iar pentru această definiție constituțională a căsătoriei – nerealizată nici după trei ani de la momentul demarării inițiativei – s-au parcurs toate etapele menționate mai sus și s-a așteptat cu răbdare și cu suportarea unei îndelungi umilințe  de către un popor întreg, respectarea legii și de către autoritățile publice, nu doar de către autorii și susținătorii inițiativei, respectare care nu presupunea nimic altceva decît organizarea referendumului. 
În schimb, după aproape 3 ani de tergiversări, declarația autorităților din România este că se va organiza referendumul doar pentru și numai cu condiția absolută a... votării unei alte legi! Cu alte cuvinte, 6.000.000 de români pot să voteze la referendum pentru revizuirea Constituției doar dacă dictatul voinței corectitudinii politice este realizat printr-o lege pe care însuși legiuitorul ce amînă referendumul o promovează bucuros în procedură de urgență! Astfel, la finalul votului vom avea cu certitudine o instituție în prezent respinsă de Codul nostru civil și o realitate socială nouă, care va conduce la adopția copiilor de către cupluri cu o anumită orientare! 
Asistăm, așadar, la o intenție de deturnare și confiscare a inițiativei civice a milioane de români, inițiativă care devine astfel pîrghia politică prin care interesele unei ideologii radicale sînt susținute și promovate. Situație paradoxală și de neacceptat, pe care o respingem și de  care ne delimităm, pentru a nu încălca în nici un fel mandatul primit de la  cetățenii români semnatari ai inițiativei cetățenești”, conchide Comunicatul.
   
Comitetul de Inițiativă pentru revizuirea articolului 48 din Constituție a fost format din: Georgeta Stoian (întreprinzător), Alina Tomi (actriță), Mihai Gheorghiu (director adjunct MȚR), Vlad Miriță (artist), Mariana-Liliana Georgescu (jurnalist), Tudor Sișu (artist), Mircea Tudor (inginer, inventator), Liviu Axinte (pastor penticostal), Paul Negruț (rector al Universității „Emanuel” din Oradea), Cornel Bratu (inginer), Călin Diaconu (președinte al Asociației Generale a Românilor Uniți cu Roma), Sorin Lavric (scriitor, filozof), Constantin Necula (preot, cadru universitar), Mihaela Munteanu (avocat), Pavel Chirilă (medic primar, profesor universitar), Nadia Tătaru (economist, jurist, redactor tv).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire