vineri, martie 30, 2018

EVANGHELIA DUPĂ MATEI: REPERE PATRISTICE



După seria de tîlcuiri verset cu verset ale cărților Vechiului Testament (din care au mai rămas de apărut doar volumele XVII - Iezechiel. Daniel - și XVIII - Profeții mici), continuăm cu cărțile Noului Testament. Preotul Ioan Sorin Usca se întemeiază cu precădere pe marele tezaur exegetic al patristicii răsăritene (fără a o ignora nici pe cea apuseană), dar aduce, de cîte ori este cazul, și precizări istorice și filologice de dată recentă. Autorul îmbină rigorile teologiei cu exigențele culturii actuale, oferind un valoros instrument de lucru adresat mai ales seminariștilor și studenților în Teologie, dar și intelectualității creștine în general. (R. C.)

2 comentarii:

La 30/3/18 6:46 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Cartea are 640 de pagini, costă 40 de lei noi, este difuzată de Supergraph și poate fi achiziționată și on-line. În București, locul cel mai sigur de unde o puteți procura este Librăria Sophia (str. Bibescu Vodă 19).

 
La 31/3/18 11:21 p.m. , Anonymous Familia Buzinescu a spus...

Asteptam cat mai repede ultimele volume din seria Vechiului Testament. Ii dorim parintelui Usca sanatate si spor ca sa duca totul pana la capat.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire