SUMARUL BLOGULUI
INDICE DE NUME
Primăria
Municipiului Bucureşti
Ambasada
Federaţiei Ruse
Asociaţia
Culturală “Orante”
În cadrul Zilelor Culturii Ruse în România
„Din Rusia,
cu sufletul deschis”
Vă invită la
TARKOVSKI
ÎN 2012
80 de ani de la naştere
Filme în premieră, lansări de carte,
expoziţie foto, simpozion ştiinţific,
întâlniri cu invitaţi internaţionali
4-7 decembrie 2012,
Bucureşti
Evenimentul cuprinde:
* Premiera în România a variantelor originare ale filmelor “Andrei Rubliov” (“Patimile dupã Andrei”)
şi “Solaris” de Andrei Tarkovski,
lansate pentru prima oară în
Rusia pe DVD;
* Trei filme
documentare inedite: “Enigma lui Andrei
Rubliov” de Serghei Karpuhin, “Magnetismul memoriei" şi “Culegătorul de vise” de Evgheni
Borzov;
* Lansarea Seriei “Tarkovski” a Editurii “Arca Învierii”;
* Simpozion ştiinţific internaţional “Tarkovski
în 2012”;
* Expoziţie de fotografie “Tarkovski. Ultimul film” de Layla Alexander-Garett.
Invitaţi speciali: scriitoarea
Marina Tarkovskaia, regizorul Aleksandr Gordon, criticul de film Dmitri Salînski, artistul fotograf Layla Alexander-Garett.
Locaţii: Sala Eforie a Cinematecii Române şi Muzeul Naţional al Ţărănului Român.
19 comentarii:
Tarkovski? I-a trecut vremea.
Ba mie mi se pare că Tarkovski e din tagma celor cărora nu le trece vremea. Dar e o părere a mea, desigur. Unora mai deştepţi poate să li se pară altfel. Deşteptul să nu se supere pe micile satisfacţii ale prostului, ci să-şi vadă de deşteptăciunea lui de ultimă oră (că lumea lui Dumnezeu e destul de încăpătoare pentru toţi).
Prea umblaţi cu mănuşi, domnule Codrescu. E blogul d-voastră, sunteţi liber să postaţi pe cine vreţi, dar tot nu înţeleg de ce trebuie menajat fiecare imbecil. Şi un asemenea imbecil, de sigur, nu putea să fie decât... anonim.
@ Iulian Popescu
Păi... exact din motivul pe care am încercat să i-l sugerez şi lui!
Iulica, esti la fel de anonim. De ce ma faci, tata, imbecil? Daca sint de parere ca lui Tarkovski i-a cam trecut vremea, dupa ce i-am vazut filmele pana in 89, ca, in contextul dat, mesajul lor nu mai are aceleasi ecouri, asta inseamna ca e cazul sa ne porcaim? Salutare, taica, si noroc!
@ Anonimului sătul de Tarkovski
E adevărat că uneori o constatare poate deveni o insultă; poate că d-l Iulian Popescu a forţat puţin, dar anonimatul nu i se poate imputa: îl cunosc de ani buni şi a semnat întotdeauna (aici sau pe aiurea) cu propriul nume sau cu propriile iniţiale (Iulian Popescu, Iulian P., I. P.).
Ca anonim, va rog si eu: lasati-l în pace pe anonimul asta, e necajit rau de tot, le-a fumat pe toate, totul trece, nimic nu ramane! De calificat nu e nevoie sa il calificati: e evident pentru toata lumea...
Necajit rau de tot,le-a fumat pe toate, evident pt. toata lumea... Iaca pana unde am ajuns, fratilor. Mesajul filmelor lui Tarkovski era perceput, avind in vedere epoca, ca unul datator de sperante. Incrancenarea ED e stravezie si sub mesajale lui IP. La mai mare, de Judecata nu mai am nevoie cu voi.
Mă întreb şi eu (visător, ca tot prostul): oare e vreo valoare care să supravieţuiască epocii ei, vajnicule Anonim?
Ca vajnic Anonim, vazind cit v-ati desertat, smerindu-va rau di tat, iaca, socot ca da.
Poate are ceva sa ii spuna doamna Dulgheru...
Aceluişi Anonim:
E un punct cîştigat...
Ce ma incinta pe acest blog, de cele mai multe ori, e ca discutia "pe langa", fudula, plina de insulte veninoase, e la mare cautare. De aici, anonimatul multora..
Ce nu mai e actual la Tarkovski? Arta cinematografica, problematica, mesajul crestin? Pana nu faceti precizari si nu aduceti argumente, afirmatia ca lui Tarkovski i-a trecut vremea ramane doar expresia unei neputinte personale de a recepta esenta eterna a artei si actualitatea inepuizabila a discursului crestin. E ca si cand ati spune ca nu mai sunt actuali Dostoievski, Bulgakov sau Soljenitan! Poate ca nu sunteti imbecil, dar ati reusit sa lasati aceasta impresie...
@ Anonimului de la 9.53 PM:
Pe dvs. ce vă împiedică să spuneţi ceva cu miez, dînd o lecţie de virtute anonimă?
@ Fratele Alexandru
Iată, într-adevăr, cum ar trebui să se poarte discuţia! Nu ştim dacă Anonimul e pur şi simplu elementar, sau e vreun adept mai sofisticat al teoriei lovinesciene a "mutaţiei valorilor estetice". Stă în puterea lui să ne lămurească, chiar dacă cineva ar putea obiecta că între imbecilitate şi lovinescianism distanţa e mai mică decît pare...
Eu marturisesc ca am vazut "Andrei Rubliov" de opt ori si abia astept sa-l revad si a noua oara. De fiecare data descopar ceva nou, fie in ordinea tehnica, fie in ordinea simbolica. Capodoperele nu se perimeaza.
Am şters cîteva comentarii inepte. Dacă nu puteţi susţine un punct de vedere, nu-i neapărată nevoie să interveniţi.
În ce priveşte "sincronismul" lovinescian, discuţia e antipatică, dar ceva mai complexă. Nu-i cazul să fie purtată aici. Altminteri e în logica lucrurilor ca un tradiţionalist de dreapta să fie antilovinescian.
@ M. M.
V-am respectat dorinţa şi nu v-am postat. Vă răspunnd numai: ANDREI RUBLIOV şi CĂLĂUZA. Restul - n-o spun ca să epatez, ci o recunosc cu anume stînjeneală - aproape că nu mă interesează. "Strict regizoral", cum vă place să spuneţi, nu am competenţa să mă pronunţ.
Multumesc, domnule Codrescu, pentru postare (si pt frumoasa aranjare in pagina a textului), acum am dat de ea!
Apreciez răbdarea cu care moderaţi orice-orice-orice!
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire