joi, iulie 26, 2012

ARE CUVÎNTUL CLAUDIU TÂRZIU

SUMARUL BLOGULUI




Să cîntărim. De ce aş vota „Da” pentru demiterea lui Băsescu?

# Pentru că susţine proiectele păguboase pentru români şi pentru România (sub toate aspectele, de la cel ecologic la cel financiar) ale unor corporaţii multinaţionale (Roşia Montană, gazele de şist, Cuprumin).
# Pentru că susţine proiectul Statelor Unite ale Europei, care vizează topirea statului român într-un imperiu.
# Pentru că a promovat în funcţii vitale ale statului oameni stupizi, incompetenţi şi/sau corupţi, prin aceasta prejudiciindu-ne grav pe fiecare în parte şi pe noi ca ţară.
# Pentru că îl pregăteşte pe M. R. Ungureanu să preia comanda, deşi lipsa de loialitate a acestuia faţă de România a fost dovedită în repetate rînduri.
# Pentru că a semnalizat dreapta, capitalizînd speranţa a milioane de oameni, şi a mers în zig-zag, pînă a dat cu oiştea-n gard.
(Ar mai fi şi alte motive, dar cred că sînt suficiente astea.)


De ce aş vota “Nu”?

# Pentru că nici unul dintre motivele de mai sus, cum nici cele invocate de Parlament la suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, nu se încadrează în prevederile constituţionale pentru care un preşedinte poate fi demis. Las că actuala Constituţie e un document complicat, pe alocuri prost făcut şi în prea de tot interpretabil. Trebuie respectată.
# Pentru că artizanii suspendării din funcţie a preşedintelui (alţii decît păcălicii care sînt scoşi la înaintare) şi iniţiatorii referendumului (liderii USL) n-au nici o legitimitate. Ponta şi Antonescu refuzau astă-iarnă să meargă la muncă în Parlament, susţinînd că acesta este ilegitim. Dar, după ce au obţinut majoritatea în Parlament, cumpărînd parlamentari din tabăra fostei Puteri în viu, ca pe porci, atunci Legislativul a şi devenit legitim, în viziunea lor. Haida-de! Pentru a avea legitimitate, USL trebuie să fie validată în alegerile generale. De bine, de rău, Băsescu a fost reales de trei ori în funcţie (dacă punem la socoteală şi referendumul din 2007).
# Pentru că, prin manevrele care au dus la referendum, USL a călcat în picioare legi, instituţii şi oameni. Or, pentru mine scopul nu scuză mijloacele. Şi, vorba lui CTP: cineva care începe aşa o guvernare, cum o va continua şi cum o va părăsi, cînd electoratul nu-l va mai vrea?
# Pentru că dacă USL îi păsa de părerea poporului, o putea arăta înlăturîndu-l pe Băsescu fără să cheltuie milioane de euro pe referendum şi scutind ţara de un scandal care a destabilizat-o grav din punct de vedere politic şi economic. Poporul s-a exprimat deja: vrea un Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari. Băsescu şi-a oferit demisia dacă USL va trece în Constituţie hotărîrea poporului. USL n-a acceptat, pentru că nici nu se gîndeşte să mişcoreze numărul de parlamentari sau să reducă Parlamentul la o Cameră. Deci poporul contează numai cînd îi convine USL. Dar să nu ne mirăm: USL a boicotat referendumul cu pricina şi a falsificat un altul, cel privitor la adoptarea Constituţiei – a acestei Constituţii, pe care acum o încalcă.
# Pentru că, dacă Băsescu rămîne pe poziţie, cele două puteri executive, preşedinţia şi guvernul, se vor cenzura reciproc. Sigur, necazul e că va continua scandalul. Dar, să vă spun un secret: oricum va continua. Dacă plagiatorul şi repetentul se vor vedea singuri la butoane, vor scandaliza nu numai lumea românească, ci întreaga lume, cum deja au făcut-o cînd cu suspendarea lui Băsescu.
# Pentru că demiterea lui Băsescu nu rezolvă problemele României. Criza economică ne va lovi oricum din nou (şi mă tem că USL chiar nu ştie ce să facă într-o atare situaţie). România va fi pe mai departe la mâna FMI, BM, CE, UE, SUA (că doar n-aţi crezut în declaraţiile ţîfnoase de independenţă ale lui Ponta şi Antonescu; de organizaţiile internaţionale sîntem dependenţi nu de cînd e Băsescu la putere, ci mult mai dinainte, şi vom mai fi). Iar establishment-ul va considera, la fel ca şi pînă acum, că Ortodoxia şi naţionalismul sînt boli ruşinoase.
# Pentru că o dată ce PDL a fost înlăturat de la putere, Băsescu a rămas cu atîtea atribuţii cît să devină uman. Nu mai are guvern, nu îşi mai poate impune viziunea prin mijloace de forţă, presiune şi şantaj. Deci ameninţările debitate de propaganda USL, cum că Băsescu va face şi va drege, dacă va rămîne preşedinte, sînt minciuni.
# Pentru că nu vreau să fiu nevoit să aleg un preşedinte între iresponsabilul Ponta şi vîndutul Ungureanu – singurii care par a avea şanse la ora asta şi pe lîngă care Băsescu ne apare ca un înger de lumină. Poate în doi ani se mai schimbă ceva.

Bun! Acum, orice aş vota s-ar interpreta ca sprijin pentru partea cealaltă. Or, eu unul nu vreau să girez cu votul meu nici banditismul uneia, nici trădările celeilalte. Sigur că raţiunea mă îndeamnă să votez mai degrabă “Nu”. Totuşi, nici lui Băsescu nu pot să-i mai dau credit, nu numai pentru ce a făcut şi ce n-a făcut, ci şi pentru că nu mai vreau să votez “răul mai mic”.
Din dilemă mă scot sondajele de opinie (acreditate de disperarea USL), potrivit cărora referendumul oricum nu va fi validat, din lipsă de cvorum.

Claudiu TÂRZIU

Textul este preluat de pe Blogul lui Claudiu Târziu.

17 comentarii:

La 26/7/12 7:23 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Intre Marius Oprea si Claudiu Tarziu, am mai mare incredere in Marius Oprea.

 
La 26/7/12 9:08 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Se poate, dar în propria dvs. judecată aveţi vreun pic de încredere? Sau n-aţi încercat?

 
La 26/7/12 9:48 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Propria mea judecata imi spune ca Basescu nu e altceva decat un profitor, un derbedeu si un om fara onoare.

 
La 26/7/12 10:21 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Păreţi om mintos. Aţi mai încercat să vă exersaţi judecata şi pe alte cazuri? Să zicem Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu etc.? Dar dacă e vorba de "profitori, derbedei, oameni fără onoare", mă tem că intră în definiţie mai toată clasa politică actuală...
Vă întreb, văzînd că e rost de judecată: e mai bine să inlocuim precipitat un "profitor-derbedeu-fără onoare" cu alţi "profitori-derbedei-fără onoare", sau mai degrabă să-i lăsăm să se contracareze unii pe alţii, cîtă vreme noi nu sîntem în stare să-i contracarăm cu ceva mai de doamne-ajută?

 
La 27/7/12 5:16 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Foarte pertinent. Numai solutii nu avem...

 
La 27/7/12 8:33 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Nu am o parere buna nici despre Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu.
Dar Adrian Nastase a fost scos definitiv pe linie moarta.
Orice s-ar spune, el nu va mai detine niciodata o functie de conducere in stat.
Cat despre Crin Antonescu, eu NU cred ca e omul lui Voiculescu, asa cum incearca sa manipuleze Basescu.
Fiindca Antonescu nu a fost nici omul lui Patriciu. Dimpotriva, Antonescu s-a certat cu Patriciu.
Daca Antonescu ar fi fost o paiata, asa cum zice Basescu, ar fi fost intai de toate paiata lui Patriciu, care era in PNL.
Daca nu a fost paiata lui Patriciu, cred ca nu va fi nici paiata lui Voiculescu.

 
La 27/7/12 9:00 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

[Vă rog încă o dată să fiţi mai atenţi la formulări şi să nu trimiteţi mesajele înainte de a le reciti; mesajul de mai jos l-am "dres" eu, căci în loc de "Crin Antonescu" era scris... "Ponta"! - Răzvan Codrescu]

Anonim spunea...

Cu Nastase o sa traiti si o sa vedeti (sunteti de o naivitate care are nevoie sa guste din rahat ca sa il certifice ca rahat). Cat despre Crin Antonescu, pana una alta este paiata PSDului si PCului în ansamblu. Mai paiata de atata nu se poate.

 
La 27/7/12 4:47 p.m. , Blogger hamlet a spus...

e greu de crezut si de inteles poziția absurdă pe care ați aodptat-o, aruncând pe nemestecate argumentele care funcționează pe lobotomizați. Duminică NU sunt alegeri, duminică NU îl alegem pe Antonescu în locul lui Băsescu, duminică nu se înlocuiește nimic cu nimic, ci doar se dă un vot pentru eliminarea din politică a celui mai sulfuros personaj politic de la Ana Pauker încoace. După aceea vor urma alegeri prezidențiale, unde veți puta să NU-L votați pe Antonescu, Voiculescu nu candidează, din câte știu, iar Patriciu este integral în tabăra Băsescu, cu poate constata oricine citește Adeverul din Sarindar. Sunt neplăcut surprins, si tin s-o spun de atmosfera de DDTV pe un blog pe care îl frecventam, și il voi frecventa în continuare, fără îndoială, datorită conținutului de ținută, îndeobște. Când apare Băsescu în peisaj, se pare că mintea celor mai ”mintoși” se blochează.

 
La 27/7/12 6:13 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Putina muzica pentru descretirea fruntilor:
http://www.youtube.com/watch?v=voGXcmhExXI

 
La 27/7/12 7:03 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Hamlet

Fiind unul mai mintos decît altul, se pare că pînă la urma diferenţa o fac umorile. Să avem puţintică răbdare, că fiecare va avea prilejul să constate, după domolirea febrei, cît de mintos a fost în context.


@ Unul anonim nepostat

Cînd nu v-am postat o inepţie, nu-i cazul să reveniţi cu ea. Exclamaţiile insinuante nu ţin loc de contra-argumente.

 
La 27/7/12 7:30 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Corect, intrebarea pe 29 este:
Sunteti de acord cu demiterea lui Base?
Deci, vreti sau nu sa-l pastrati?
Simplu. DA sau NU

 
La 27/7/12 8:57 p.m. , Anonymous Neica nimeni a spus...

Daca votez NU, pierd ocazia, daca votez DA, fac jocul pesedistilor. Solutia e pana la urma cea a domnului Albisteanu.

 
La 27/7/12 9:49 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Unui anonim nepostat

Iertaţi-mă, dar chiar lozinci propagandistice nu postez. Încercaţi pe alt blog sau mergeţi şi strigaţi-le în piaţă!

 
La 27/7/12 11:54 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

era musai?

 
La 28/7/12 5:03 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Aduceti-va aminte de cei care asta-iarna tremurau de frig la -20 de grade in Piata Universitatii.
Cu ei in gand, mergeti la vot.

 
La 29/7/12 3:34 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Aduceti-va aminte cat de scump ne-a costat, pentru peste 20 ani, votul masiv si gresit din Duminica Orbului din 1990. Nu dati tara, cine stie daca nu pentru alti 20 de ani, urmasilor fideli ai lui Ion Iliescu.
(Daca ati postat mesajul anterior, va rog sa-l postati si pe acesta domnule Codrescu)

 
La 30/7/12 2:39 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Unor anonimi respinşi:

Cred că nu prea îşi mai au rostul comentariile. Dacă totuşi simţiţi nevoia să insistaţi, atunci vă rog s-o faceţi chiar pe blogul d-lui Târziu (care e şi cel îndreptăţit să vă răspundă).

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire