marți, octombrie 16, 2018

MESAJ AFR DUPĂ REFERENDUM

SUMARUL BLOGULUI

Am primit și dau mai departe...

USR își pregătește deja candidații homosexuali pentru europarlamentare!

POST-REFERENDUM: IMINENTA LEGALIZARE
A CĂSĂTORIILOR HOMOSEXUALE ÎN ROMÂNIA

Devine tot mai evident că politicienii noștri pregătesc legalizarea căsătoriilor homosexuale în România pînă la sfîrşitul anului. Cum? Referendumul împotriva legalizării lor a eşuat, iar parlamentarii şi Guvernul au lansat deja Planul B, şi anume instituirea parteneriatelor civile, care vor fi echivalate, în timp, cu căsătoria naturală, minus adopţiile copiilor de către cuplurile homosexuale (cel puțin pentru o vreme). Probail că nu în mulţi ani de acum înainte, după ce ne vom obişnui cu parteneriatele civile, ne vom obişnui şi cu şocul ultim: adopţiile copiilor de către cupluri de acelaşi sex.

Începem cu un mesaj primit recent de la un contact AFR care a participat la o conferinţă în afara României. Insistăm să-l citiţi cu atenţie: ... Sînt la o conferință... și tocmai am vorbit cu un avocat care lucrează la Bruxelles și mi-a zis două lucruri. Primul că mai mulți europarlamentari pro-familie din Parlamentul European au vrut să semneze o scrisoare de sprijin pentru România, dar mulți au renunțat la presiunea unor europarlamentari români, printre care Monica Macovei și unii chiar de la PSD, care au insistat să nu semneze, că încalcă drepturile, că trebuie boicot etc. Și al doilea, că cei de la reprezentanța Greciei din Parlamentul UE au zis că dacă reușește referendumul în România se apucă și ei să facă ceva și că succesul României, dacă va fi, va reprezenta o încurajare pentru toate ţările ortodoxe să protejeze definiția căsătoriei sau să revină la definiția naturală a căsătoriei. Din păcate, nu pot cita sursa, dar am zis să spun și eu celor care scriu, ca să se știe

Guvernul şi partidele ţintesc legiferarea
„căsătoriei” unisex în România,
pînă la finalul acestui an

Am citit bine?! Sigur nu e o greşeală?! Din păcate nu, nu este. A doua zi după Referendum, Guvernul a scos de la sertar, gata făcut, proiectul legii „parteneriatului civil”. În mare viteză, partidele din coaliţia de guvernare şi nu doar s-au declarat principial de acord cu reglementarea acestuia. Deşi proiectul nu a fost încă făcut public, ştim din declaraţiile în presă ale celor implicaţi în promovarea lui, precum şi din experienţa altor ţări, că practic acesta este echivalentul „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. Doar numele diferă! Ca să fie clar – şi fără a intra, deocamdată, în detalii juridice: astfel cum este formulat, parteneriatul civil asimilează statutul partenerilor cu cel al soţilor. Acele diferenţe care mai există încă, precum aspectul adopţiei sau accesului la reproducerea asistată cu terţ donator, vor fi eliminate prin intermediul curţilor de judecată, în cîţiva ani. Avem deja atîtea exemple din alte state. 
Practic, votarea acestui proiect de lege, în această formă, va lăsa fără obiect interdicţia „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex din Codul Civil. 
La o emisiune TV recentă, preşedintele Accept ne-a spus să stăm liniştiţi: nu vor încerca să schimbe Codul Civil. De data asta chiar îl credem! Pentru că... NU va mai fi nevoie!
Vom rămîne cu actualele prevederi ale Constituţiei şi Codului Civil, care prevăd că familia se întemeiază fie pe căsătorie, fie pe descendență, şi vom fluiera a pagubă. 

Poate că în cazul validării Referendumului
asta nu s-ar mai fi întîmplat! 

Ba da. Este clar că acest plan urma să fie implementat indiferent de rezultat, dar eşecul validării i-a motivat suplimentar pe autorii proiectului de lege şi pe susţinătorii politici ai acestuia.  
Oricum, opinia noastră este că partidele politice în ansamblul lor nu au fost nicicum interesate în protejarea căsătoriei şi a familiei şi nu au dorit nici o clipă validarea referendumului. În schimbul a cine ştie ce vor fi negociat în recentele vizite la Bruxelles, liderii guvernării au sabotat, prin neimplicarea în organizare şi în campania de informare, votul popular. Asta le-a fost intenţia de la bun început. Cine se mai încrede în promisiunile lor, ca noi să păţească! 

Ce pot eu face? 

Promotorii proiectului fac presiuni pentru ca acesta să fie promovat în regim de urgenţă, pentru a nu ne lasa timp de a protesta şi contesta. Nu ştim dacă vom reuşi să îi împiedicăm, dar avem datoria de creştini să mărturisim dezacordul nostru. Dacă vom tăcea acum, vom fi blestemaţi şi repudiaţi de urmaşii noştri. Pregătiţi-vă să contactaţi personal deputatul şi senatorul din circumscripţia voastră electorală şi să îl alertaţi să voteze contra proiectului de lege! 

Vom reveni în scurtă vreme pentru a furniza argumentele necesare. Pînă atunci, vă oferim din nou materialul asupra acestui subiect pe care l-am publicat în vară: Parteneriatele civile – o capcană pentru România.

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București
Tel. 0741.103.025; Fax 0318.153.082
office@alianta-familiilor.ro

1 comentarii:

La 16/10/18 3:44 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Inca odata se adevereste clar cum intreaga clasa politica romaneasca, cu exceptia rara a catorva indivizi, serveste interese antinationale si anticrestine. Trebuie facute liste cu toti vinovatii si complicii din ultimii 28 de ani. Daca va reusi vreodata poporul roman sa se scuture de acest jeg, toti de pe lista vinovatilor vor fi pusi in lanturi chiar daca ajung sa aibe 90 de ani si se ascund in fundul Patagoniei. Va fi o lista lunga incepand cu cei ce au semnat Conventia de la Istanbul, toti care vor vota parteneriatul homo si asa mai departe mergand inapoi pana in 1989.

Radu Greuceanu

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire