marți, aprilie 06, 2021

CUM DECURGE VACCINAREA LA ATHOS

SUMARUL BLOGULUI


Conducerea Sfîntului Munte, Sfînta Chinotită, a trimis vineri, 2 aprilie a. c., o scrisoare tuturor mănăstirilor athonite, reamintindu-le de interdicția de a primi pelerini, fără excepție, inclusiv ierarhi - vlădicii continuînd să viziteze Muntele Athos, printre membrii delegațiilor acestora semnalîndu-se mai multe cazuri de coronavirus. Se amintește, de asemenea, de hotărîrea anterioară a Chinotitei de prăznuire a sărbătorilor în mănăstiri fără oaspeți.
Recent, au fost identificate peste 30 de cazuri de călugări athoniți infectați.
Vaccinarea în Sfîntul Munte a început în urmă cu aproape trei săptămîni, fiind administrate 120 de vaccinuri în cinci zile. Nu au mai fost trimise vaccinuri în Sfîntul Munte, cererile (călugărilor și mirenilor) fiind însă, în prezent, de aprox. 500 de doze. În această săptămînă, se așteaptă ca alți 120 de călugări și mireni să fie vaccinați, o a doua doză urmînd a fi administrată celor deja vaccinați.
Nu au existat efecte secundare la cei vaccinați. Unele mănăstiri nu au luat parte la vaccinare, deoarece aproape toți călugării lor au fost bolnavi și dețin anticorpi. Șase mănăstiri athonite și-au înscris aproape toți călugării lor pe listele de așteptare pentru vaccinare. Monahii athoniți se vaccinează după cum le dictează propria conștiință, fără vreo constrîngere, atitudinea zeloților, în Sfîntul Munte, în privința dată, neputînd fi trecută, desigur, prea ușor cu vederea.

Gheorghiță CIOCIOI

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire