sâmbătă, august 20, 2016

O CARTE PROVOCATOARE

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME 

Călin Georgescu,  
Cumpăna României
ed. a II-a, revizuită,  
Editura Christiana, București, 2016, 
pagini: 187, format: 13x20, preț: 20 lei noi
  
Un autor controversat (n. 1962, expert internațional în dezvoltare durabilă și membru al Clubului de la Roma), dar care, înainte de a fi judecat, s-ar cuveni să fie citit, mai ales într-o lume și într-o vreme în care politicianului curent, fie el de dreapta sau de stînga, îi lipsește tocmai un „proiect de țară”. 
„România trebuie să știe ce vrea, iar poporul român să înțeleagă ce poate. Micul producător și gospodăria țărănească tradițională vor fi motorul economic și vor aduce prosperitatea. Satul românesc, icoana vie a neamului, va salva țara. Mă înclin în fața țăranului român și îi mulțumesc pentru că există, pentru că ține aprinsă flacăra credinței și a speranței”, scrie autorul. Pe lîngă țăran, un personaj-cheie al încă posibilei renașteri românești i se pare că este tînărul: „România trebuie să acorde tineretului încredere absolută... Să fie încurajat și ajutat material și logistic pentru a putea să-și exprime liber vocația și să o fructifice înspre binele lui, al familiei și al națiunii române”. 
În posfața ediției a doua, prof. dr. Pavel Chirilă, care a și decis să editeze cartea la Christiana, este de părere că autorul, „om de știință cu o experiență largă în științele mediului și în științele sociale, capabil să dea soluții”, este incomod și exprimă adevăruri dureroase, adoptînd o poziție creștină și națională, asupra căreia cititorul merită să reflecteze, confruntîndu-se cu „cifrele unei realități obiective și tragice”, pe care nu avem dreptul să o eludăm. Citiți și judecați! (R. C.)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire