sâmbătă, iunie 22, 2013

MASONII IES LA RAMPĂ



Vineri 21 iunie 2013, în seara celei mai lungi zile a anului (solstiţiul de vară; la masoni nimic nu este fără semnificaţie simbolică), Ateneul Român (care a împlinit anul acesta 125 de ani de funcţionare şi căruia masonii i se revendică drept ctitori) a primit destinaţie festivă de Templu Masonic, găzduind Gala celei de-a treia ediţii a Premiilor Marii Loje Naţionale din România. Mulţi au rămas foarte surprinşi, pentru că ediţiile anterioare nu s-au bucurat de aceeaşi mediatizare (anul acesta Televiziunea naţională - TVR2 - s-a implicat cu toate motoarele, iar biata Alexandra Velniciuc, aleasă ca prezentatoare, părea să trăiască un adevărat orgasm profesional). Totul a fost girat de guvernul României şi premierul a fost prezent în persoană, cu prestigiul său de plagiator, dar candid ca o fată mare. Masonii premiază performanţele ştiinţifice, artistice şi profesionale, dar nu par cîtuşi de puţin deranjaţi de mai micile sau mai marile imposturi conjuncturale (căci - nu-i aşa? - "interesul poartă fesul", şorţuleţul şi... progresul).
Principala cîrdăşie a fost cu Academia Română (un fel de metresă bătrînă şi mereu disponibilă), desigur, iarăşi, nu întîmplător, ci ca să asigure în ochii marelui public prestanţa ştiinţifică a manifestării (aplauze pentru dr. Ionel Haiduc!), nu cumva să se lăţească bănuiala că ar fi vorba de pură propagandă masonică. Tinichele de coada struţocămilei masono-academice au fost vreo 12 universităţi din marea ciupercărie butaforică a învăţămîntului "superior" românesc (pe care au ajuns să-l întreacă, deontologic şi calitativ, pînă şi unele licee din lumea a treia). Sponsorii evenimentului (masoneria trebuie şi ea sponsorizată, frăţeşte) au fost: Premier Palace, Borza & Asociaţii, EURO Insol, Roche, Siveco, KDF Energy, ADM Farm, Grupul Feroviar Roman, Medicare, Garden Center Group şi Nei Holding.
Au fost propuse ori s-au înscris (vă puteţi înscrie şi dvs.!) să ia premii (adică bani) de la masoni un număr de 430 de eminenţe intelectuale, dintre care - prin elecţiunea unor "comisii alcătuite din reputați academicieni și profesori universitari" (33 în 7 comisii, împărţiţi nu ştiu să vă spun cum) - 21 au fost nominalizate şi 7 premiate (cu cîte 10.000 euro fiecare; e grobiană speculaţia unui oarecare cum că "li s-ar fi dat şi şorţuleţe, dar aveau deja"). Oamenii au muncit şi trebuia să-i recunoască şi pe ei cineva. Şi cine să-i recunoască? Păi dacă guvernul nu poate deloc, dacă Academia nu poate de una singură, iar Universităţile nici atît, atunci să-i recunoască Lojile, domnule! Care-i problema?! Marele Orient, Orientul etern. oricare Orient... Ex Oriente lux ("Lumina vine de la Răsărit", în traducerea colportată de Mihail Sadoveanu, Marele Maestru Federal, de grad 33). E o onoare, monşer, chiar nu pricepi?!


Dar iată-i şi pe onorabilii (şi/sau venerabilii - reali sau potenţiali) premiaţi de anul acesta: I. Premiul GRIGORE MOISIL pentru Ştiinţe Exacte - Ștefan Papadima, de la Institutul de Matematică al Academiei Române, pentru grupul de lucrări de topologie şi geometrie algebrică publicate în ţară şi străinătate în anul 2012; II. Premiul HENRI COANDĂ pentru Ştiinţe Aplicate - Maria Petrescu, Universitatea Politehnică Bucureşti, pentru lucrarea Tratat de ştiinţă şi ingineria materialelor metalice, 5 vols., 2006-2012 (premiu acordat în premieră unei femei); III. Premiul EUGENIU CARADA pentru Economie - Lucian Croitoru, pentru lucrarea Politica monetară; ipostaze neconvenţionale – Atacul speculativ; Criza din zona euro, şomajul; Inflaţia, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2012; IV. Premiul NICOLAE TITULESCU pentru Diplomaţie şi Politologie - Mihnea Motoc, ambasador al României la Uniunea Europeană (?!); V. Premiul SPIRU HARET pentru Educaţie, Mediu, IT - Horia Pop, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, pentru grupul de lucrări referitoare la inteligenţa artificială; VI. Premiul CONSTANTIN BRÂNCUȘI - George Virgil Stoenescu pentru volumul de poezii Roata Norocului, Editura Univers Enciclopedic Gold, 2012; VII. Premiul CAROL DAVILA pentru Medicină - conf. dr. Dragoş-Cătălin Jianu, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, Timişoara.
Evenimentul, avîndu-l ca amfitrion la vîrf pe Marele Maestru al MLNR dr. Radu Bălănescu, iar ca "producător general" pe Marele Orator al MLNR Remus Borza, a fost chibiţat de "peste 700 de personalităţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic" (nu mai are importanţă în ce proporţie masoni), cărora le-au cîntat (vivace ma non troppo) Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu.


"Este un eveniment unic, care a reuşit să creeze o colaborare cu 12 universităţi şi cu Academia Română. Vorbim de un parteneriat pentru excelenţă pe care Masoneria îl are cu Academia. MLNR premiază excelenţă şi valoare pentru lucrări cu impact social. Orice cetăţean român, rezident sau nu, dar cu cetăţenie română, s-a putut înscrie în competiţia pentru ştiinţă şi artă. Nu e o condiţie ca ei să aparţină Ordinului Masoneriei. A venit momentul să punem în drepturi valoarea", Remus Borza dixit.
"Este un sprijin pentru valorile naţionale şi care a găsit sprijin şi deschidere către societatea civilă şi dă posibilitatea cetăţenilor să cunoască proiectele noastre. Am avut şansa de a colabora cu Academia Română, unde am găsit deschidere şi înţelegere, fiind necesar să aducem în prim-plan calităţile poporului român - ştiinţă, inteligenţă, calităţile noastre native", Radu Bălănescu (foto) dixit.


Pentru ce îşi cheltuiesc masonii - cu cea mai publică discreţie - timpul şi banii (fie şi din "sponsorizări") pe nişte intelectuali nebăgaţi de mai nimeni în seamă, mai degrabă obedienţi decît rentabili, de care nici lumea largă n-a prea auzit, ba nici chiar ei unii de alţii? Ei da, vă puteţi mîndri că aţi ghicit: din cea mai dezinteresată şi mai nobilă pasiune pentru valorile autentice, şi mai ales pentru valorile noastre româneşti, din dragostea lor îndelung refulată pentru ţară şi naţiune, care nu se putea să nu debordeze la un moment dat, într-un moment propice al istoriei, cum este cel pe care-l trăim astăzi, cu entuziasm civic şi efervescenţă creatoare, în calea neabătută spre Statele Unite ale Europei şi spre Noua Ordine Mondială!
E mai mult decît oricînd vremea să afle - dacă n-au aflat încă - şi conspiraţioniştii de serviciu, şi reacţionarii din spaţiul real şi virtual, şi scepticii de tot felul, şi toată suflarea, de la vlădică la opincă şi de la mogul la căpşunar, că masoneria nu se ascunde şi n-are secrete; ea luptă pe faţă, în văzul lumii, cu echerul şi cu compasul, pentru binele umanităţii (pardon: Binele Umanităţii) şi pentru triumful valorilor adevărate, iar masonul secolului XXI nu mai seamănă cu fratele lui din mărturiile şi documentele de altădată, ori din zvonistica expiratului secol XX, ci este un domn corect politic, generos şi cumsecade, pe care nu-l lasă să doarmă grija de valorile naţionale şi de soarta intelectualităţii, care a uitat de Marele Arhitect şi se exprimă dezinvolt cu "Dumnezeu să ne ajute!". Şi cînd vezi cum te înţelege el, cum te răsplăteşte, cum îţi vorbeşte pe limba ta, cum e gata să te primească în Loja lui şi să-ţi dea şorţul de pe el, numai să-ţi fie bine şi să nu mori nepreţuit, cum să nu-l respecţi, cum să nu-l admiri, cum să nu vrei să fii şi tu ca el?! Să mai vezi tu, intelectual răsplătit, pe cineva vorbind de rău masoneria! Şi Hristos dacă ar veni să-ţi spună: "Păzea!", cu vrăjelile alea ale Lui despre Dumnezeu şi Mamona şi despre neputinţa de a sluji la doi domni, i-ai zice de la obraz, cuviincios, dar ferm: "Iertare, Doamne, dar chiar nu vezi diferenţa?! Tu ai fost vîndut pe 30 de arginţi, eu am fost cumpărat pe 10.000 de euro! Dacă vrei să-mi dai raiul, după ce mor, nu Te-mpiedică nimeni. Dar, cît trăiesc, nu mă obliga la răbdările Tale prăjite şi nu mă confisca pentru Biserica Ta de doi bani! Mai bine Te-ai întreba, ca un Dumnezeu lucid, de ce sînt în Lojile astea ale lui Mamona atîţia popi şi episcopi de-ai Tăi! Eu nu vreau să mă leapăd de Tine (uite că nici fraţii masoni nu mi-o cer!), ci doar să cădem, rezonabil, la pace. Iar cînd Biserica Ta, în loc să-mi ceară, o să-mi dea, parale, nu binecuvîntări, atunci poate mai stăm de vorbă şi mai cîntărim... Şi aşa, între noi, fără supărare: mai înnoieşte-Ţi şi Tu Cuvîntul ăla prăfuit, dacă vrei să convingi oamenii subţiri şi deştepţi, nu doar săracii cu duhul şi babele superstiţioase!".
Dar ce să mai vorbim de intelectuali? Iată, vorba vecinei mele de la 4, pensionată de la APACA şi stahanovistă la vremea ei: "Lasă, maică, să vină să ne conducă şi masonii, şi cine-o fi, că uite nemasonii ăştia unde ne-a adus!". Nici ea nu ştie cine sînt masonii, nici eu nu ştiu cine sînt nemasonii... Sîntem amîndoi nişte alegători de cartier, proşti şi plini de păcate. Ea n-a înţeles nimic din Gala de vineri seară şi a dat pe o telenovelă (de unde mereu înţelege cîte ceva). Eu am încercat, încăpăţînat, să înţeleg mai mult, dar mă tem că, pentru păcatele mele, n-am înţeles ce trebuia...
Mă mai gîndesc... Poate pentru la anul, pentru a patra Gală, mă înscriu şi eu... N-am lucrări ştiinţifice, nici de interes social, dar nişte poezele, acolo, ca fratele Stoenescu, încropesc şi eu... (o mai trebui şi altceva?) şi nu se ştie cum se mai învîrte "roata norocului"... Şi, dacă iau 10.000 de euro, şterg această postare (şi alte cîteva) şi ies din sărăcia asta de realitate virtuală, în care mereu îmi dau în petec, ba cu viii, ba cu morţii...

Răzvan CODRESCU

Academia în propagandă masonică...

Mai puteţi citi pe acest blog:

* Brâncoveanu între Ortodoxie şi masonerie 
* Ex Oriente lux - "Lumina vine de la Răsărit"
* Masoneria de duminică
* "Luptători împotriva lui Dumnezeu"? 
* Antologia Punctelor cardinale (XXXII) - Pr. Gh. Calciu, "Masoneria şi organizaţiile internaţionale"

Ultima oră:

În vreme ce intelectualii români sînt premiaţi de fraţii din francmasonerie, sfinţii închisorilor sînt condamnaţi de fraţii noştri evrei şi executaţi de fraţii noştri români. Frăţie pe toată linia (sin)ucigaşă a "europenismului" triumfător la sate şi oraşe! Ceea ce nu s-a putut face acum trei săptămîni, în văzul lumii şi cu binişorul, se pare că s-a făcut ieri, mai pe ascuns şi mai cu otuzbirul: aşa cum prevăzusem (Valeriu Gafencu: o victorie la limită), tandemul Alexandru Florian - Victor Ponta "nu s-a lăsat" şi, printr-un nou vot (pe deasupra ordinii de zi şi sub presiunea monitorială a unui senator PSD), Valeriu Gafencu nu mai este cetăţean de onoare al oraşului Tg. Ocna!

Să recapitulăm, aşadar:
- Masoneria poate convoca în orice moment Guvernul României, Academia Română şi mass-media de la centru pentru acţiunile ei propagandistice; 
- lui Valeriu Gafencu, "sfîntul închisorilor" şi simbol al rezistenţei creştine româneşti, i s-a ridicat pînă la urmă cetăţenia de onoare a oraşului în care a fost martirizat, fiind consfinţit oficial ca "bandit" legionar;
- altui "bandit" legionar, Ion Gavrilă Ogoranu, i s-a făcut recent rechizitoriul public, în campania mai amplă de "demitizare" a rezistenţei anticomuniste din munţi;
- ultimul mare "bandit" legionar în viaţă, Părintele Iustin Pârvu, "duhovnicul neamului", ne-a părăsit înainte de Rusalii, mînjit cu lături de toată presa laică de stînga şi de toată floarea masonică a intelectualităţii româneşti;
- preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat răspicat, în fine, pentru căsătoriile între homosexuali, după ce se pronunţase, la fel de răspicat, pentru desuveranizarea României şi cît mai grabnica implementare (parcă aşa se zice, nu?) a venerabilului proiect masonic al Statelor Unite ale Europei;
- Muzeul Ţăranului Român, în cîrdăşie cu Ambasada Statelor Unite, s-a oferit ca gazdă a acţiunilor propagandistice LGBT, iar licee din România sînt în parteneriat cu Accept (principala organizaţie oficială a poponauţilor) şi le fac fermă "educaţie" homosexuală elevilor (în română şi în engleză); 
- în loc să se caute, concertat, nişte modalităţi de stopare a avorturilor (la care ocupăm primul loc în Europa şi care se apropie, din 1990 încoace, de cifra de... 20 de milioane!!!), universităţile noastre invită conferenţiari de pe aiurea care fundamentează "ştiinţific" pruncuciderea (numită eufemistic "avort post-natal"!), iar, ca bonus, pedofilia (legitimată ca... ephebofilie);
- opinia publică r(r)omânească, hrănită curent cu manele, telenovele, reclame şi cancanuri, se pregăteşte asiduu de vacanţă şi-şi bagă picioarele în ea de "Românică" (bine că nu i s-au luat mititeii, pentru că asta chiar ar fi fost nasol şi ar fi meritat o reacţie!);
- Biserica Ortodoxă, la nivelul ei cel mai înalt, tace asupra tuturor acestor lucruri, strategic sau indolent, părînd preocupată exclusiv să-şi numere arginţii...
Sigur că lista ar putea continua (cu extensiuni şi dincolo de Prut). Nu-i aşa că stăm bine din punct de vedere naţional, spiritual, moral şi cultural? Numai economic stăm puţin mai rău, dar s-ar zice că merită! Cu mici şi cu manele, toate trec şi în cot nu ne doare, am votat noi cine să se ocupe de viitor şi mergem pe mîna Europei, că dacă nu curge, pică... Altminteri, masoneria asta - că veni vorba - e o organizaţie filantropică de belferi cu papion, care poate ne-or da şi nouă de-o ţuică, ..tu-i în cur pă mă-sa! (R. C.)

32 comentarii:

La 23/6/13 12:29 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Gala atat de mediatizata nu a fost doar un aranjament de imagine, ci o demonstratie de forta: masonii au vrut sa isi arate muschii si ca au totul la picioare: clasa politica, clasa intelectuala, presa, ambasadele...
Acum o sa fie mare adunare a masonilor din toata lumea la Bucuresti. Demonstratia de forta continua, dar alt fel.

 
La 23/6/13 12:34 a.m. , Blogger Gheorghiţă Ciocioi a spus...

"O temps, suspends ton vol! / Il va chuter le compresseur!"... (Alphonse de Lamartine)
Stimate dle Codrescu, daca lucrurile se vor dovedi adevarate (in privinta lui Valeriu Gafencu), am sumbra presimitire ca stafiile fostilor comisari sovietici din anii 50 mai bantuie inca prin cotloanele unor palate preainalte. De frica acestora, bietii nostri stapani au pantaloni uzi ( si banii doldora de arginti din vanzarea fratilor lor).

 
La 23/6/13 1:33 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Gheorghiţă Ciocioi

Mai există încă posibilitatea, în cazul Valeriu Gafencu, să fie vorba doar de un zvon, deşi m-aş mira să iasă atîta fum fără foc. Eu am primit informaţia din 4 surse (dintre care 3 sigur nu ştiau una de alta), dar e de aşteptat confirmarea sau infirmarea oficială.
Chiar să nu fi fost acum, e greu de presupus că pînă la urmă Valeriu Gafencu va fi cruţat (mai ales că cei implicaţi au rămas foc de iritaţi că nu le-a ieşit manevra "din prima").

 
La 23/6/13 1:48 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Informatia se gaseste deja pe o multime de situri si bloguri, inclusiv de la Targu Ocna. Greu de presupus ca nu ar fi adevarat, mai ales ca unii dau si multe alte amanunte.
Totul s-a facut cu japca si pe furis in stil mafiot. Rusine!

 
La 23/6/13 7:53 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

O mica erata: este vorba despre Mihnea Motoc (si nu Mihai), ambasador la UE.

 
La 23/6/13 8:40 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Anonimului de la 7:53 AM

Vă mulţumesc pentru semnalarea erorii. Am operat îndreptarea cuvenită şi le cer scuze cititorilor.

 
La 23/6/13 8:50 a.m. , Anonymous Camelian Propinatiu a spus...

Trebuie incurajata si in RO filantropia, statul fiind pâna prin 2112 foarte sarac si foarte indatorat. Alumnii de la Politehnica, ASE, Universitate si alte mari institutii de invatamânt superior ar putea colecta fonduri pentru premii similare in chiar mediul care le-ar intelege justificarea.
Politica Francmasoneriei este insa orientata dintotdeauna spre Luminarea Poporului. Iata de ce eu as fi premiat 7 case de cultura sau biblioteci de nivel judetean care in ultimul an si-au sporit atractivitatea, viata culturala si publicul. In plus, as fi exploatat momentul mediatizat, semnalând ca România, cu Diaspora cu tot, plânge dupa un TVR Cultural si un TVR Didactic!

 
La 23/6/13 5:09 p.m. , Anonymous Cornel a spus...

Din pacate, cu Gafencu e adevarat. Activistul pesedist trimis cu misiunea sa faca presiuni asupra Consililului local Tg. Ocna in interesul Institutului Wiesel este Ovidiu Raetchi. Tradare nationala de la un cap la altul!
Slugo-lingaul vorbeste ca Gafencu ar fi fost vinovat de a fi aderat la o organizatie criminala in tinerete. Totusi lui Gafencu nu i se poate imputa personal nici o crima.
Stiu slugo-lingaul si pif-premierul, care executa ordinele evreiesti, citi teroristi si criminali de razboi, inregistrati ca atare chiar in documentele ONU, au fost chiar in guvernele israeliene, de la Menahem Begin la Itzac Rabin? Teroristi si criminali nu cu numele ca Gafencu (ca adica a fost "legionar"), ci cu fapta!
Dar Gafencu nici macar legionar nu a fost, ci doar "frate de cruce". Totul e o lucratura mincinoasa cusuta cu ata alba, facuta de niste jigodii care nu ar fi vrednice nici sa ii incheie sireturile lui Valeriu Gafencu.

 
La 23/6/13 5:35 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Cornel

Vă referiţi probabil la documentarul lui Emmanuel Ratier ("Les guerriers d'Israël: enquête sur les milices sionistes"), tradus şi în româneşte. Scopul nostru nu este însă să îi incriminăm pe alţii (treaba lor cum au înţeles sau înţeleg să îşi promoveze sau să îşi cinstească foştii "legionari sionişti"), ci să ne apărăm cauza noastră (ceea ce pînă acum ori n-am făcut-o, ori am făcut-o insuficient, ori am făcut-o prost). Problema noastră nu sînt idiosincraziile evreieşti în sine (cu astea se confruntă toată lumea), ci este trădarea acelora dintre noi care ar fi avut efectiv puterea să se opună eficient (şi chiar la nivel instituţional) maşinaţiunilor indigne: oficialităţi politice, culturale, religioase.
Devenim tot mai mult, de la cap la coadă, o ţară de viermi de closet, iar străinii ne tratează ca atare.

 
La 23/6/13 6:15 p.m. , Anonymous Iulian P. a spus...

Dle. Codrescu, suntem o ţară şi un popor în degringoladă totală, la toate nivelurile şi sub toate aspectele. Suntem mici şi stricaţi, ca mititeii pe care îi mâncăm. Şi mă tem că nu se mai poate face chiar nimic, pentru că nimeni din cei ce ar putea să facă ceva cu adevărat nu e dispus să asume şi să rişte. Nu ne rămâne decât "descărcarea" verbală şi posibilitatea - democratic asigurată - de a ne lua lumea în cap. Mă uit în jurul meu şi văd că mai toată lumea gândeşte cam aşa: noi am pierdut trenul, măcar copiii să ni-i salvăm, făcându-le vânt prin altă parte. Cei mai mulţi tineri nu au de altfel altceva în cap decât să plece şi să scape de blestemul şi de ruşinea de a se fi născut în România "viermilor de closet" (cum vă place dv. să spuneţi, şi nu greişiţi prea tare).
Întrebarea cea mai dureroasă este dacă nu cumva chiar ne merităm soarta...

 
La 23/6/13 6:43 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Pai nu se si spune ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita ?

 
La 23/6/13 7:06 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Eu personal, as ataca hotararea de consiliu local prin care i-a fost retras sfantului Valeriu Gafencu titlul de catatean de onoare pentru nerespectarea cerintelor imperative prevazute de legea administratiei publice locale 215 din 2001. Inca odata se demonstreaza ca legile sunt doar pentru prosti, smecherii si masonii au alte legi. doar asa de amorul legii as ataca in contencios administrativ hotararea de consiliu local, nu ca sfantul ar avea nevoie de cetatenia unor hoti care nici macar nu merita sa-i pronunte numele !

 
La 23/6/13 8:36 p.m. , Anonymous Manuel V. a spus...


Citeşte totul despre:
administrator judiciar, concediere, concediere abuziva, concediu prenatal, Daciana Sârbu, hidroelectrica, insolvenţă, Maria Băsescu, Remus Borza, scrisoare deschisă
Salariate ale Hidroelectrica, în concedii prenatale sau de îngrijire a copilului, CONCEDIATE
Salariate ale Hidroelectrica, în concedii prenatale sau de îngrijire a copilului, CONCEDIATE / FOTO: Mediafax

"Toate demersurile initiate de sindicat catre presedintele Romaniei, primul ministru si Comitetului Creditor pentru a arata modul in care este administrata Hidroelectrica au ramas fara raspuns", se arata in scrisoare deschisa semnate de cele 10 salariate care au fost concediate. Intrebat de HotNews despre aceasta situatie, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a raspuns sec: "Legea 85 privind insolventa nu le poate proteja!"

Aceste salariate se numara printre cei 300 de angajati care au primit in luna mai preavize in cadrul procesului de disponibilizare. Pana in februarie erau peste 5.200 de salariati, ajungand in luna aprilie la 4.900. Alte 300 de persoane urmeaza sa plece in urma preavizelor primite in luna mai. Practic, Borza a considerat ca printre cei care trebuie sa plece trebuie sa se numere si salariatele aflate in concedii prenatale sau de crestere a copilului. Cele 10 femei au primit pe 12 iunie si decizia de desfacere a contractului de munca.

Hidroelectrica urmeaza sa iasa din insolventa pe 26 iunie, ocazie cu care Remus Borza va primi un onorariu de peste 2,2 milioane de euro, bani care se adauga la cele 50.000 euro pe care ii primeste lunar.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/salariate-ale-hidroelectrica-in-concedii-prenatale-sau-de-ingrijire-a-copilului-concediate_1204616.html#ixzz2X3tAAAMN
Follow us: @realitatea on Twitter
E oare acelasi Remus Borza din articol ? Atunci se explica de ce scrisorile raman fara raspuns...

 
La 23/6/13 11:36 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Mesajul iudeo-masoneriei e clar: valorile ni le impun ei, nu noi.

 
La 23/6/13 11:55 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Aici conceptul de "iudeo-masonerie" mi se pare cu totul riscat. Cele două situaţii - premierea de la Bucureşti şi revotarea abuzivă de la Tg. Ocna - s-a întîmplat să fie oarecum sincrone, dar o legătură propriu-zisă între ele nu se poate susţine. Nu-i mai puţin adevărat că, privind lucrurile de sus, tendinţa remarcată de dvs. se observă şi la unii, şi la alţii. În cazul dat, de pildă: Stoenescu e mare poet pentru că l-au promovat masonii, Gafencu e mare bandit pentru că l-au dezavuat evreii. Noi, cetăţenii de rînd, nu facem decît să bifăm, cu trepăduşii de serviciu.

 
La 24/6/13 12:23 a.m. , Anonymous Gh. C. a spus...

Iată şi asta (comisarul PSD din diaspora trimis în misiune la Tg. Ocna):

Discurs privind solidarizarea cu Institutul Elie Wiesel

Stimati colegi, doamnelor si domnilor,

Doresc sa spun azi cateva cuvinte de solidaritate cu Institutul Elie Wiesel si cu eforturile pe care acest Institut profesionist le face – intr-un mediu socio-politic adesea indolent sau ignar – pentru a urmari obiectivele cu care a fost insarcinat inca de la infiintare.
În România, dupa cum stiti, legislatia interzice promovarea cultului persoanelor vinovate de savârsirea de infractiuni contra pacii si omenirii. In plus, avand in vedere argumente pe care nu le mai reiau aici, Romania are obligatia de a-si gestiona trecutul cu o atentie speciala: in tara noastra am avut, totusi, Holocaust, fapt care ne responsabilizeaza intr-un mod particular.
Trebuie sa-mi exprim asadar surprinderea pentru faptul ca joi, 30 mai 2013, Consiliul Local al orașului Târgu Ocna a respins solicitarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” de a i se retrage legionarului Valeriu Gafencu titlul de cetățean de onoare post-mortem.
Dupa cum argumenteaza specialistii Institutului Wiesel, Valeriu Gafencu a fost conducător al organizației legionare Frățiile de Cruce. A participat la rebeliunea legionară, fiind arestat pentru asta. Eliberat la scurtă vreme, el a fost arestat din nou de autorități datorita militantismului legionar. Conform dosarului CNSAS, Gafencu a fost învinuit de faptul că, în calitate de conducător al organizaţiilor şcolare Frăţiile de Cruce din Iasi, a instigat direct pe elevii Liceului Naţional, Liceul Internat şi Liceul de Fete ”Oltea Doamna” la nesupunere faţă de legile şi autorităţile şcolare, determinându-i în ziua de 23 ianuarie 1941 să suspende cursurile. Această instigare a avut ca urmare declararea grevei de către elevii liceelor mentionate. Valeriu Gafencu sustinea ca (citez) “elevii sunt un explozibil mai puternic decât dinamita, sunt elita și conducătorii de mâine ai țării” și că (citez) “avem dușmani înlăuntru pe iudeo-masoni, iar în afară pe ruși care ocupă mereu câte un ostrov din Delta Dunării”. În decembrie 1941 a fost condamnat la 25 de ani de muncă silnică pentru „crima de constituire de asociațiune și activitate legionară potrivnică ordinei existente în Stat prevăzută și penalizată de art. 5 și 7 al. I din Decretul Lege nr. 236/1941”.

(vezi urmare)

 
La 24/6/13 12:24 a.m. , Anonymous Gh. C. a spus...

(urmare)

Cunosc punctul de vedere al celor care apara memoria lui Gafencu. Iata de pilda ce a scris domnul Marcel Radut Seliste intr-un editorial pe acest subiect: “Acţiunea iniţiată ar fi fost demnă de toată lauda dacă în speţă am fi aflat un legionar care a asasinat evrei în timpul pogromurilor organizate de Mişcarea Legionară sau un oficial militar al dictaturii Mareşalului Ion Antonescu, implicat în deportarea şi asasinarea sistematică a evreilor din România. Solicitarea INSHR Elie Wiesel nu are însă ca obiect legitima condamnare publică şi oficială a unui asasin, ci loveşte neargumentat, cu o înspăimântătoare superficialitate a argumentelor juridice, istorice şi morale, în memoria unui tânăr care a plătit cu libertatea şi apoi, cu viaţa, o alegere pe care a făcut-o la vârsta studenţiei. Un om tânăr al cărui comportament creştinesc, demn şi curajos în faţa chinurilor inimaginabile la care a fost supus de torţionarii comunişti, i-a adus respectul din partea poporului care l-a cinstit cu supranumele de «Sfântul Închisorilor», aşa cum l-a numit evreul convertit la creştinism, monahul Nicolae Steinhardt”.
Ma leaga multe idei de tabara crestin-conservatoare a domnului Seliste, dar in aceasta tema cred ca greseste. Conditia de a ucide evrei cu propriile maini sau de a coordona cumva institutional Holocaustul nu mi se pare una exclusiva, necesara, pentru a-ti lua rezerve in celebrarea administrativa a unor predecesori. Vorbim aici de sintagma “cetatean de onoare” – iar onoarea nu cred ca ar trebui sa se masoare doar prin inlaturarea unor infractiuni grave. Pot sa fiu de acord cu ideea ca Valeriu Gafencu s-a comportat exemplar – intr-o maniera de sfant – in inchisorile comuniste, si totusi sa cred inoportuna celebrarea sa administrativa pentru erorile anterioare. Episodul legionar si antisemit din cariera lui Gafencu nu poate fi legitimat printr-o astfel de recunoastere.
Ma voi implica, la randul meu, alaturi de Institutul Wiesel in aceasta cauza, implicand Parlamentul Romaniei, Knessetul, Ambasada Israelului si incercand sa discut direct cu autoritatile din Targu Ocna.

Va multumesc pentru atentie,
Ovidiu Raetchi,
Deputat Colegiul 4 Diaspora

 
La 24/6/13 12:35 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Gh. C.

Din cîte ştiu, e în PC, nu în PSD (sigur, tot pe-acolo).
Mi-l amintesc de pe vremea cînd era elev la Şcoala Normală din Bucureşti; pe atunci nu mi l-aş fi închipuit într-o asemenea ipostază...

 
La 24/6/13 12:47 a.m. , Blogger Miscarea Legionara a spus...

Am vorbit personal la telefon chiar sâmbătă dimineaţă cu viceprimarul Tg. Ocna. Mi-a confirmat retragerea titlului de Cet. de Onoare lui Gafencu. Senatorul prezent a fost Dan Tătaru de la PSD. În "spatele" lui erau Viorel Hrebenciuc şi Raeţchi.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=444910722283032&set=a.104419292998845.7045.100002923240141&type=1&theater

 
La 24/6/13 12:53 a.m. , Anonymous Barbu Catargiu a spus...

Definitia lingaului: omul a candidat pe colegiul 4 diaspora, cu Israelul, si ca sa fie sigur ca rezolva problema, a inceput cu astfel de atitudini abjecte inca dinainte de alegeri.

Acum nu face decat sa se gudure si el pe langa stapani, in speranta ca nu-i vor lua osul.

Omul vorbeste de "cariera" lui Gafencu in misiva de mai sus...haluncinant!

 
La 24/6/13 12:55 a.m. , Anonymous Corneliu a spus...

Parintele Marcel Radut Seliste ("comisarul" ii zice "domnul"!) trebuie sa fie foarte induiosat...

 
La 24/6/13 1:11 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ce va tot mirati atata de vanzarea lui Gafencu? De frica evreilor politicienii nostri si-ar vinde mamele si tatii, nu mai zic pe un mort demult in inchisoare, de a caruia sfintenie nu mai pot ei!
E interesant ca nu a fost unul, ci o echipa intreaga, ca sa intimideze cat mai tare pe consilierii locali. Pariu ca treaba a fost aranjata de Ponta si de Voiculescu, la amenintarile venite de la Institutul Holocaustului si poate si de mai sus, de la alte foruri evreiesti.

 
La 24/6/13 1:22 a.m. , Anonymous Gabriela a spus...

Pasul urmator e probabil sa ii scoatem din manualele scolare si din istoriile literare pe totii scriitorii "banditi legionari": de la Ion Barbu la Mircea Eliade.

 
La 24/6/13 1:37 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Gabriela

Păi de ce nu, dacă "interesul naţional" o cere şi nici nu ne costă nimic? Şi ca să nu se împuţineze istoria literară, îi băgăm imediat în loc pe George Virgil Stoenescu şi pe Ovidiu Raeţchi.

 
La 24/6/13 10:49 a.m. , Anonymous Bloggoslovul a spus...

E o mare demagogie. De fapt, Miscarea Legionara nu este exonerata pentru ca a comis crime, deoarece daca ar fi vorba de oroarea fata de crime, atunci ar fi trebuit exonerat la fel si Partidul Comunist, care a comis infinit mai multe crime si abuzuri, dar nu am auzit sa fie cineva declarat bandit si dusman al umanitatii pentru ca a facut parte din acest partid criminal. Dimpotriva, fostii comunisti si utecisti (utecistul fiind formal fata de PCR ce era fedecistul, "fratiorul de cruce", fata de ML) colcaie peste tot, inclusiv in conducerea tarii si printre evrei. Nu mai vorbesc de lupii batrani gen Iliescu, Nastase, Voiculescu, dar sunt gramezi de lupi tineri, fosti utecisti (=fedecisti), ca de exemplu Mihai Razvan Ungureanu, mare iubit si iubitor de evrei (daca nu chiar evreu, cum se zvoneste). I-a zis vreun institut, evreiesc sau nu, lui MRU: "Stai, tovarase, iesi din viata publica, ca ai fost utecist, deci comunist in devenire, si esti responsabil si tu de crimele facute de PCR, de vreme ce ai aderat la el!"? Nu i-a zis si nu ii va zice nimenea, nici lui, nici altora, pentru simplul fapt ca comunismul a fost, chiar daca nu cat sionismul, o afacere in mare masura evreiască, mai ales la originile lui.
Prin urmare, daca a fost cineva criminal comunist sau sionist, sau "tovaras de drum" al comunismului ori sionismului, n-are nimeni nici o treaba azi cu el. Daca a fost insa cineva criminal legionar (nu cred sa mai fie cazuri in viata) sau numai "frate de cruce" sau simpatizant, atunci e imediat pus la stalpul infamiei.
In realitate, e clar ca ML, asimilata fara nuante cu fascismul si nazismul, are de fapt "vina istorica" impardonabila si imprescriptibila ca a fost ostila evreilor si masonilor (altminteri ei insisi mai mari criminali decat ea, direct sau indirect).
Intorcandu-ne la Valeriu Gafencu, el nu este, in context, o victima a justitiei istorice, ci una a purei razbunari "iudeo-masonice" (chiar daca nu va place cuvantul). Iar tradatorii nostrii de serviciu, ca se numesc Ponta, Tataru, Hrebenciuc sau Raetchi, nu sunt slujitori ai cauzei dreptatii, ci simpli slugoi gretosi ai intereselor altora, straini de Dumnezeu, de neam si de tara, ca si maestrii care i-au initiat in lojile masonice si/sau in partidele neocriptocomuniste.

 
La 24/6/13 12:15 p.m. , Anonymous Cristina a spus...

Domnule profesor, aţi face bine, cred eu, ca astfel de comentarii de excepţie, cum este cel al "Bloggoslovului", să le scoateţi din masa comentariilor şi să le postaţi separat pe pagina principală.

 
La 24/6/13 12:38 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Cristina

Îţi reţin sugestia, dragă Cristina. Chiar adineaori m-a mai sunat şi altcineva în acelaşi sens. Nu o pot face însă fără acordul autorului. I-l cer chiar aici.

@ Bloggoslovul

După cum vedeţi, mi se sugerează repostarea comentariului dvs. separat, "mai la vedere". Aveţi ceva împotrivă?

 
La 24/6/13 1:20 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Bloggoslovul (răspuns nepostat)

Mulţumesc. Dau curs.

 
La 24/6/13 2:04 p.m. , Blogger Gheorghiţă Ciocioi a spus...

Stau si ma intreb: chiar traim intr-un stat condus de masoni, ori totul este o butaforie? Una votam (indivizi care isi fac crucea larg in campania electorala) si alta suportam apoi (masoni care par ca au penetrat aproape toate structurile statului roman). Chiar cer interesele statului roman ca acest neam sa aiba pururea spatele plecat? Ma uit la individul asta care, chipurile,adera la tabara traditionalista, dar care va apela la Ambasada Israel, la Knesset, si ca va face presiuni spre binele neamului romanesc pe toate planurile... Cine il va fi mandatat pentru o astfel de actiune? Eu, unul, nu cred ca vorbeste in numele poporului roman. Numai un dobitoc ar putea gandi astfel.

 
La 24/6/13 2:13 p.m. , Anonymous Blogg-trotter a spus...

Stimate Domnule Codrescu, cei de la SACCSIV si APOLOGETICUM considera ca v-ati mai... revenit, dar mai asteapta... probe! Nu va amuza si nu comentati in niciun fel ?

 
La 24/6/13 2:45 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Blogg-trotter

Cer semn, dar semn nu li se va da lor... Ce să mai zic?! M-am amuzat ani de-a rîndul pe seama lor, dar încet-încet începe să mă cuprindă, creştineşte, tristeţea şi mila, ca pentru nişte fraţi bolnavi şi de nelecuit. Altminteri, mă întreb: ce om normal la cap poate să mai plece urechea la cecitatea lor opărită? Eu unul mărturisesc că nu am mai văzut oameni atît de încremeniţi în ideile lor fixe, atît de resentimentari în numele lui Hristos şi atît de certaţi cu evidenţele. Din nefericire, mulţi ajung să judece Ortodoxia, tradiţionalismul, naţionalismul, dreapta creştină prin prisma inepţiilor lor monocorde şi belicoase, prin suburbanitatea lor morală şi culturală (cu care au reuşit să-i facă atîtea deservicii de imagine şi vrednicului de pomenire Părinte Iustin, ca şi la tot ceea ce a fost şi este spiritualitate autentică la Petru-Vodă).
Eu, în puţinătatea mea, îmi văd de ale mele, după cum puteţi constata, şi încerc să mă rog pentru ei, ca Dumnezeu să îi lumineze şi să îi aline (căci nu poate fi uşor lucru să porţi în tine atîta întuneric şi atîta otravă cîtă au în ei aceşti colportori ai radicalismului sectar ai unui ortodoxism care parazitează Ortodoxia şi nu se mai satură de propria lui duhoare).

 
La 24/6/13 11:55 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Sunt interesante de citit si comentariile de pe acele bloguri, pentru a vedea care este genul de imbecili care se hranesc cu ele...
Cat despre masonerie, trebuieste semnalat ca umbla sa faca unirea diferitelor obediente si ca chiar luna aceasta Bucurestiul joaca rol temporar de capitala a masoneriei mondiale.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire