vineri, februarie 22, 2013

CE MAI ÎNSEAMNĂ MŢR?

SUMARUL BLOGULUI

Am primit şi dau mai departe...



COMUNICAT AL ONG-URILOR CREŞTINE
CARE AU PARTICPAT LA PROTESTUL PAŞNIC
DE LA MUZEUL ŢĂRANULUI ROMÂN

«Memoria şi identitatea ţăranului român
nu au nimic în comun cu homosexualitatea»

În ceea ce privește evenimentele petrecute miercuri, 20 februarie 2013, la Muzeul Țăranului Român, dorim să facem următoarele precizări:
Reprezentanții mai multor ONG-uri românești și alți oameni neafiliați au fost prezenți, în jurul ori 18:00, la Muzeul Tăranului Român, pentru a protesta pașnic față de asocierea instituției cu propaganda homosexuală, prin proiectarea unui film în Studioul “Horia Bernea”. Am considerat și considerăm că memoria și identitatea țăranului român, prezente în MŢR – datorită autenticității prezentării, muzeul a primit, în mai 1996, Premiul Muzeul European al Anului, acordat de Forumul Muzeului European –, nu au nimic în comun cu homosexualitatea. Prin aceasta se încalcă statutul Muzeului Național al Țăranului Român, care la Art. 5 specifică: „Muzeul este organizat astfel încât să armonizeze activităţile unei instituţii muzeale cu acelea ale unui centru de cercetare etnologică”, iar la Art. 6, obiectul de activitate cuprinde: „cercetarea, prin metodele etnologiei, a culturii ţărăneşti trecute şi recente, protejarea patrimoniului muzeal; expunerea şi prezentarea, în expoziţia permanentă şi în expoziţii temporare, a patrimoniului pe care îl deţine” și alte activități ce țin de patrimoniul cultural național românesc.
Promovarea de către muzeu a unor evenimente de țin de mișcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la încălcarea flagrantă a statutului, cu grave consecințe pentru imaginea instituției, repetăm, incompatibilă funciar cu astfel de evenimente. O instituție publică ce depozitează ethosul țăranului român nu poate să fie folosită discreționar în propaganda homosexuală și nici nu i se poate da o altă direcție, improprie, care ține de corectitudinea politică. Dacă globalismul se sprijină pe astfel de valori, noi avem dreptul de a ne apăra identitatea națională. În această cheie trebuie văzut protestul nostru de ieri. Filmul în cauză putea fi proiectat în alt loc, fără să nască discuții. Faptul că s-a dorit să fie proiectat NEAPĂRAT în Studioul „Horia Bernea” arată dorința de a uzurpa valorile la care facem referire și premeditarea provocării de catre cei în cauză, cu complicitatea directorului Virgil S. Nițulescu. 
Altă neregulă constatată este aceea că la film intrarea era liberă, deși rating-ul filmului este de +16 ani (în alte țări, acest film poate fi văzut numai de cei care au împlinit 18 ani) – este clasat la categoria „R for strong sexual content”-, fapt care ar trebui să aibă consecințe asupra organizatorilor, care puteau expune copiii unor imagini ce puteau provoca tare psihologice. Credem că în SUA, țara a cărei ambasadă a sprijinit acest proiect, acest fapt ar fi avut consecințe penale. În același timp, filmul, care prezenta viața a două lesbiene care creșteau copii, contravine chiar Codului Civil al României, în care, la articolul 258, paragraful 1, se stipulează: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora, precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor”; iar paragraful 4 precizează: „În sensul prezentului cod, prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie”. 
Cele aproximativ 50 de persoane venite la acest protest s-au comportat într-o manieră absolut civilizată, fără a “da buzna” în incintă, așa cum pretind unii dintre promotorii homosexualității în țara noastră. Toate tribulațiile activiștilor pro-homosexualitate, care, prin strategia lor deja cunoscută, își doresc victimizarea și imaginau bâte și alte obiecte contondente, sunt contrazise chiar de oamenii legii prezenți în sală și de imaginile deja făcute publice. Steagul național, chipurile țăranilor lipite pe cartoane și prezența unui fluier sunt departe de imaginea belicoasă pe care o acreditează activiștii în cauză. De altfel, acest comportament non-violent poate fi certificat atât de reprezentanții presei aflați la fața locului (TVR, B1 TV), cât și de forțele de ordine. Singurul incident a fost aruncarea unui pahar de către o activistă spre un protestatar, fapt care poate fi văzut și în imaginile de pe internet.
În încheiere, dorim să menționăm că acest demers a fost continuarea firească a scrisorii deschise din data de 31 ianuarie a. c., prin care peste 40 de ONG-uri cereau retragerea Muzeului din acest parteneriat nefast. Din păcate, d-l director Virgil Nițulescu a ales să se folosească de subterfugii pentru a-și pune în aplicare agenda, pe banii publici și întinând memoria intemeietorului MȚR (al cărui nume il portă studioul: Horia Bernea) și a țăranului român.
În consecință, cerem, în mod public, ca directorul Virgil S. Niţulescu să fie demis din funcția cu care s-a arătat incompatibil, etnologia fiind, în cazul acestuia, o știință pe care nu o întelege și nu o respectă.
Organizațiile semnatare sprijină persoanele care au fost prezente la protestul de la proiecția filmului de propagandă LGBT în Studioul „Horia Bernea”.

Semnează:
• Alianţa pentru Demnitate Naţională – preşedinte Iulian Capsali
• Asociația “Basarabii” – preşedinte Eduard Dumitrache
• Alianța Familiilor din România – director Bogdan Mateciuc
• Asociaţia  “Pro-Vita” București – preşedinte Bogdan Stanciu
• Liga Studenților de la Universitatea Bucureşti
• Liga de Utilitate Publică – preşedinte Rafael Udriște
• Asociația Civică a Tinerilor Creştin Ortodocşi Români – președinte Bogdan Ivan
• Asociația “Tinerii Creștin Ortodocși” – președinte Horia Grama
• Asociaţia HRISDORIA – preşedinte Dorin Augustin Câmpean
• Asociația Tinerilor Ortodocși “Orthograffiti”- președinte Miruna Ionescu
• Revista “Orthograffiti”
• Asociația “Rost”
• Asociația “Predania” – președinte Ion Gurgu
• Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești din județul Alba – preşedinte Petruța Pop
• Asociaţia  Meșterilor Populari din Moldova, Iaşi – preşedinte Marcel Lutic
• Asociaţia “George Ogăraru” pentru Cultură şi Sport – vicepreşedinte Andreea Ogăraru
• Fundaţia “Ion Gavrilă Ogoranu”
• “Asociația pentru apărarea familiei și copilului”
• Asociația “Familia ortodoxă”
• Asociația Dascălilor din România
• Asociația “Bucovina Profundă” – Suceava
• Fundaţia “Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Constanţa
• Liga Distributistă Română “Ion Mihalache” – preşedinte Ovidiu Hurduzeu
• Asociația “Ortodoxia Tinerilor” – preşedinte Claudiu Bălan
• Fundația “Sfânta Irina”
• Asociația “Prietenii de Familie”
• Grupul “Ioan Alexandru”
• Asociația “Casa Gratis Pro Deo”
• Asociatia pentru Cultură și Educație “Sfântul Daniil Sihastrul” – președinte Lucian Cornianu
• Fundația Creștină “Părintele Arsenie Boca”
• Cercul studențesc “Floarea de Foc”
• Revista “Foaie Națională”
• Asociația “Copil dorit” – președinte Simona Verman
• Asociația “Triada”
• Asociaţia Iniţiativa Creştin-Ecologistă – preşedinte Ing. Gheorghe Cionoiu
• Asociația “Prietenii Sfântului Efrem cel Nou” – preşedinte pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Vezi şi



EXPOZIŢIA «MĂŞTI LA VENEŢIA»
SAU CUM CĂPUŞEAZĂ LGBT-UL
ACŢIUNILE CULTURALE ALE MȚR

Pe 18 februarie 2013, la Muzeul Țăranului Român, în  Sala Foaier, s-a deschis expoziţia colectivă de fotografie având ca titlu MĂŞTI LA VENEŢIA. Tot în contextul acestei expuneri, Institutul Italian de Cultură a  organizat astăzi, 21 februarie, o petrecere-carnaval care avea ca scop să oglindească "atmosfera de veselie trăită în această perioadă în multe pieţe din Italia".
Aparent, toate bune și frumoase. Numai că publicul vizitator a constatat cu stupoare că la intrarea în Sala Foaier un grup reprezentant al LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender - cum se definesc după propria descriere) demonstra bine-mersi cu pancarde gen: Muzeul Fascist al Țăranului Român sau Homofobia nu e o soluție pentru România. Dar de ce ar fi homofilia?
De fapt, comportamentul lor era vădit duplicitar: nu știau ce să facă mai întâi - să protesteze sau să îi fotografieze pe cei care se întâmpla să se apropie de ei și să nu împărtășească aceeași opinie. Cineva cerea vehement demisia directorului adjunct, persoana în cauză neștiind care este, mai exact, omul la care se referă (Muzeul Țăranului are mai mulți directori adjuncți).
Ca impresie generală mi s-a părut ceva jalnic, în primul rând din punct de vedere estetic. Pancarde scrise cu pixul pe carton sau cu carioca roșie. Era limpede pentru orice spectator neangajat că sunt un grup care căpușează evenimentul inițiat de Institutul Italian de Cultură, venit acolo să execute un ordin.
Îmi permit o simplă întrebare: Ce părere are despre această asociere poluantă din punct de vedere simbolic (din punctul meu de vedere) Institutul Cultural Italian?
La final, accesul în sala cu măști venețiene s-a dovedit de-a dreptul utopic. Vizitatorii  expoziției au format o maree de oameni care ieșeau ca la mitingurile electorale cu farfurii de plastic, pe care fiecare primise de-ale gurii. Cu alte cuvinte, dragi vizitatori ai Muzeului Țăranului Român, judecata trece prin stomac. Așa a zis inițial Feuerbach, după care formula a fost preluată de materialiștii dialectici și iată că se perpetuează până astăzi în politica instituțională a marxiștilor culturali.
Având în vedere faptul că protestul minoritarilor LGBT era neautorizat, am sunat la 112. Spre surprinderea mea, echipajul de poliție m-a anunțat ritos că ei nu pot interveni în nici un fel, întrucât directorul general al Muzeului Țăranului Român și-a dat acordul pentru desfășurarea protestului comunității homosexualilor. Cu alte cuvinte, directorul general și-a dat acordul ca cineva să protesteze împotriva propriului muzeu! Argumentul e de clasa a 9-a. Dacă Muzeul Țăranului este fascist, așa cum pretindeau unii protestatari, domnul director general al Muzeului Țăranului Român este fascist. E ca și cum ai vrea să îți tai propria cracă de sub picioare. E ca și cum ai fi pe undeva masochist.
Voi reveni în curând cu filmări și fotografii.
Îi rog pe toți prietenii mei reali sau virtuali, interesați de miza care este pusă în joc în această luptă, să popularizeze informațiile pe care o să vi le furnizez pe viitor.
LGBT-ul anunță acțiuni de protest în cadrul Muzeului Țăranului și în zilele care vor veni.

Ciprian VOICILĂ,
sociolog la Muzeul Țăranului Român
(22 februarie 2013)


1 comentarii:

La 23/2/13 7:50 p.m. , Blogger Gheorghiţă Ciocioi a spus...

Parteneriat intre Muzeul Taranului Roman si gay? O ma mare nerusinare nici ca se putea. E ca si cum ai spune ca intre o famile traditionala si un bordel ar putea fi posibil un acord pentru "reprezentatii bordeliere" in familie. Jalnica interventie a ambasadei SUA, cu citate din Obama, pe post de Lenin ( ne adcem aminte de proiectul "cabinlor bulevardiere ale dragostei") nu face cinste unei tari in care romanii si-au pus atata incredere. Pacat, mare pacat.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire