miercuri, august 24, 2016

EROSSTIHURILE ÎN VOLUM

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME Nota autorului
  
Cele 152 de sonete și false sonete reunite sub titlul Erosstihuri apar acum pentru prima oară în volum. Le-am postat inițial pe blogul meu, de regulă în serii de cîte șapte, din mai 2013 pînă în ianuarie 2015, cu cîteva adaosuri ulterioare. La introducerea în volum, am operat o selecție, am adus unele modificări (versuri și chiar strofe întregi) și am stabilit o nouă ordine a textelor, încadrîndu-le în trei secțiuni care se cer înțelese simbolic („De ziori”, „De amiază”, „De amurg”). Versiunile din volum trebuie considerate cele definitive. 
Am recuperat aici, incluzîndu-le în ciclul Erosstihurilor, și cîteva sonete mai vechi, rămase inedite. Nu am inclus însă (deși poate că s-ar fi cuvenit) și sonetele înrudite tematic din volumele mele precedente (mai ales Răsăritenele iubiri. Fals tratat de dezlumire și Rug aprins. O sută de sonete și false sonete); poate că o voi face cîndva (adăugînd, desigur, și ceea ce s-ar întîmpla să mai scriu între timp). 
Mulțumesc Editurii Christiana pentru disponibilitatea de a-și asuma un nou volum de versuri și prietenului Valentin Dan pentru copertă (pornind de la o sculptură atribuită lui Giacometti) și viziunea grafică. Și le mulțumesc tuturor celor ce, în răspărul vremurilor, vor catadicsi să întîrzie între paginile cărții, poate ca într-un „acasă” al rostirii românești și al neodihnei noastre între pămînt și cer.

R. C.

 

4 comentarii:

La 24/8/16 12:32 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Daca stihurile n-au legatura cu stihiile Apocalipsei, nu-sh ce sa zicem.

 
La 24/8/16 4:58 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Stihurile sînt stihuri și stihiile sînt stihii...
Puteți și să nu spuneți nimic (uneori e mai înțelept).

 
La 25/8/16 6:03 p.m. , Anonymous Cristina a spus...

Constat că sînt mari diferențe în unele sonete din volum față de ce postaseți pe blog. Ar trebui, cred, fie să stergeți postările respective, fie să înlocuiți variantele inițiale de pe blog cu cele finale.

 
La 25/8/16 6:15 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Cristina

Mă tem că nu voi găsi timp, cel puțin în perioada următoare, nici pentru una, nici pentru alta...

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire