joi, octombrie 18, 2012

PRO VITA: EVENIMENT EDITORIAL

SUMARUL BLOGULUI



CHRISTIANA – FILIALA CLUJ
Asociaţie  Filantropică  Medical-Creştină
sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe
a Vadului Feleacului şi Clujului

ADUNARE GENERALĂ PRO-VITA
ŞI LANSARE DE CARTE 
LA CĂŞIEL-CLUJ

Anual are loc Adunarea Generală a  Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita, care s-a constituit  la data de 1 octombrie  2004.
Anul acesta, cu binecuvîntarea Î. P. S. Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Adunarea Generală a Federaţiei va avea loc în perioada 18-20 octombrie 2012,  la Mănăstirea “Înălţarea Sfintei Cruci” de la Căşiel, jud. Cluj.
Federaţia Pro-Vita, al cărei preşedinte nou ales este părintele prof. dr.Vasile Mihoc, a fost concepută pentru conjugarea eforturilor tuturor organizaţiilor ortodoxe din România care recunosc învăţătura de credinţă ortodoxă cu privire la venirea pe lume a persoanei umane, la vocaţia parentală şi la păcatele împotriva acestora, în vederea apărării şi promovării în întreaga societate a acestei învăţături, cît şi pentru sprijinirea materială şi morală a familiilor şi persoanelor care caută să o pună în practică.
Ţinînd cont de faptul că Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2012 ca fiind “An omagial al Sfîntului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”, Federaţia şi-a propus în cadrul Adunării Generale cîteva dezbateri pe aceste teme, lucrările fiind întitulate  “Drepturile copilului la sănătate şi educaţie”.
Cu această ocazie, vor fi prezentate toate activităţile importante ale Federaţiei de pînă acum, dar şi proiecte de viitor:  intensificarea colaborării Federaţiei cu alte ONG-uri şi cu creştini ortodocşi din ţară care au activitate Pro-vita, implicarea în educaţia premaritală a tinerilor, combaterea  programelor de educaţie sexuală introduse în şcolile din ţară, dreptul pacientului la consimţămîntul informat, o prevenţie corectă  a bolilor şi combaterea unei prevenţii care îmbolnăveşte (vaccinurile)  ş. a.
Totodată, va avea loc lansarea cărţii Vaccinurile: prevenţie sau boală? O nouă patologie pediatrică (autor: dr. Christa Todea-Gross, vice-preşedintele Federaţiei), dedicată tuturor copiilor care au suferit şi suferă în urma vaccinurilor, părinţilor care au trebuit să trăiască pînă acum cu incertitudini şi întrebări fără răspuns, precum şi colegilor din Federaţia Ortodoxă Pro-vita. Cartea, însumînd aproape 500 de pagini, este cea mai importantă sinteză pe această temă apărută pînă astăzi în România. Scoasă la Editura Christiana din Bucureşti, în colecţia “S.O.S. medical”, este prefaţată de prof. univ. dr. Pavel Chirilă, ctitorul şi preşedintele general al A.F.M.C. CHRISTIANA. De săptămîna viitoare volumul se va găsi în librării (dar va putea fi procurat şi prin poştă: Supergraph S.R.L, Str. Ion Minulescu 36, sector 3, Bucureşti, cod 031216; tel.: 021/3206119, fax: 021/3191084, e-mail: editura@sophia.ro - preţul: 30 lei noi).
Cei interesaţi pot citi pe Blogul lui Claudiu Târziu Cuvântul înainte al d-lui dr. Pavel Chirilă şi Introducerea autoarei.


PROIECTUL  “PENTRU VIAŢÔ – Policlinica “Sf.  Pantelimon”, Str. I. Meşter 10, 3400 Cluj-Napoca; tel./fax: 0264/421038, mobil: 0747/033563; christatodea_gross@yahoo.com, www.pentruviatacluj.ro

3 comentarii:

La 19/10/12 12:32 a.m. , Anonymous Manuel a spus...

Am vrea mult ca aceasta carte sa fie lansata si la Sibiu, la Targul de Carte ce se va desfasura intre 8 si 10 noiembrie a. c.
Am vrea, de asemenea, sa se lanseze si recenta carte a dlui. doctor Pavel Chirila despre cancer. S-ar putea organiza si un eveniment separat, cu amandoua. Sibienii ar merita.

 
La 19/10/12 9:06 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Mafia vaccinurilor este planetara si 99% din medici sunt slugoii ei. Admir cu atat mai mult curajul autoarei acestei carti.

 
La 19/10/12 11:00 p.m. , Anonymous MonicaU a spus...

Felicitari din suflet pentru aparitia acestei carti si un omagiu autoarei pentru munca depusa. Lucrarea este asteptata si de multi parinti care s-au hotarat sa nu isi vaccineze copiii si care sunt supusi multor presiuni, de catre medicii de familie, in maternitati, la inscrierea in scoli si gradinite. Doamne ajuta!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire