vineri, octombrie 01, 2010

NOU APEL PRO-VITA

SUMARUL BLOGULUI

Am primit şi dau mai departe


La Consiliul Europei se va discuta săptămîna viitoare un raport deosebit de periculos [Raportul McCafferty], care intenţionează să limiteze drastic libertatea medicilor de a refuza practicarea avortului, a personalului mediu de a refuza să asiste, a farmaciştilor de a refuza eliberarea pilulei de a doua zi, a spitalelor confesionale de a refuza la nivel instituţional astfel de proceduri etc.
Această libertate, cunoscută sub numele de “obiecţia pe motive de conştiinţă”, este utilizată extensiv în multe ţări. Procentul medicilor care refuză să facă avorturi depăşeşte jumătate în ţări ca Italia, Spania, Portugalia, Luxemburg etc. Se pare că situaţia a devenit atît de deranjantă încît a fost nevoie de acest raport, care, o dată adoptat, se va solda cu o rezoluţie. Rezoluţiile CE nu au putere de lege (Consiliul Europei nefiind organism al Uniunii Europene; nu îl confundaţi cu Parlamentul European!), însă poate fi folosită ca motiv de presiune pentru modificarea legislaţiei interne şi contează în deciziile pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului le ia.
Raportul, iniţiat de o membră a Adunării Parlamentare a CE (socialista Christine McCafferty, din Marea Britanie) urmăreşte:
- limitarea drastică a dreptului la obiecţia pe motive de conştiinţă pentru personalul medical;
- anularea completă a acestui drept pentru instituţiile medicale (există spitale sau clinici unde nu se practică avortul, inclusiv spitale confesionale; toate acestea vor trebui să aibă cel puţin un medic ginecolog practicant al avortului).
În România, din păcate, foarte puţini medici, asistenţi şi farmacişti uzează de acest drept, deşi el există specificat în mod clar în Codul deontologic al profesiei medicale (Art. 125: Orice medic este liber să refuze fără explicaţii cererea de întrerupere voluntară a sarcinii).
O astfel de recomandare “de la Europa”, pe calapodul spiritului slugarnic, mimetic şi prefăcut al majorităţii românilor (eronat numit de către unii “smerenie creştină”), ar ucide în faşă exercitarea acestui drept în România.
Dacă aveţi printre cunoscuţi membri din personalul medical sau farmacişti mai cu teamă de Dumnezeu, transmiteţi-le aceste documente şi îndemnaţi-i să le scrie delegaţilor României la CE, pentru a le cere să voteze contra raportului. Le puteţi scrie şi dvs., chiar dacă nu sînteţi medici, în calitatea de cetăţeni creştini responsabili. Aveţi mai jos coordonatele de contact ale membrilor delegaţiei române la Consiliul Europei.
Rugaţi-vă ca Dumnezeu să le deschidă reprezentanţilor noştri minţile şi inimile!


Bogdan I. STANCIU

Asociaţia Pro-vita – Filiala Bucureşti.
tel.: 0728673673; fax: 0318152780,



Lista reprezentanţilor României în 2010
la Adunarea Parlamentară 
a Consiliului Europei

Secretariatul permanent

Nadia Valentina IONESCU
Director al Direcţiei Generale pentru Afaceri Externe din Camera Deputaţilor,
Secretar al Delegaţiei României la A.P.C.E.
Tel.: +40 21 414 18 75, Fax: +40 21 414 18 77,
Irina STUPAR
Consilier, Directoratul pentru relaţii parlamentare internaţionale, Camera Deputatilor
Tel.: +40 21 414 14 35, Fax: +40 21 414 18 77,
E-mail: pace@cdep.ro
Mihaela DRĂGHICI
Consilier, Directoratul pentru relaţii parlamentare internaţionale, Senat
Tel.: +40 21 414 25 84, Fax: +40 21 313 35 07,
Răzvan TĂNASE
Expert, Departamentul general pentru relaţii parlamentare externe, Senat
Tel.: +40 21 414 28 77, Fax: +40 21 313 35 07,

10 reprezentanţi - 10 supleanţi

Membri
Florin IORDACHE, PSD – iordachepflorin@yahoo.com,
Cristian DAVID, PNL – cristian.david@senat.ro,



1 comentarii:

La 2/10/10 9:52 p.m. , Anonymous Daniela a spus...

Nimic nu ii poate opri, decat legea morala din noi...

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire