marți, iunie 01, 2021

RUȘINE ACADEMIEI ROMÂNE!

SUMARUL BLOGULUI


Editura Academiei Române a lansat o carte scrisă de Dan Voiculescu, patronul postului de televizune Antena 3, informator al fostei Securităţi comuniste şi condamnat pentru corupţie. Cartea, intitulată Umanismul Pragmatic. Tratat, a fost lansată la Biblioteca Academiei Române.


Așteptăm o explicație, domnule Ioan-Aurel Pop! Vă cîștigaseți, de-a lungul anilor, o imagine frumoasă, cel puțin pentru unii dintre noi, dar ați reușit acum să pierdeți, prin această aiuritoare complicitate cu impostura morală și intelectuală, tot ce cîștigaseți (cel puțin în plan deontologic). Păcat! Mare păcat! Chiar a meritat?! (R. C.)


P. S. Explicația îndelung așteptată a venit:

„În cazul acestei lucrări, conducerea Academiei Române nu și-a dat nici un fel de acord, nici colectiv (Biroul Prezidiului sau Prezidiul) și nici individual, prin președinte, vicepreședinți sau secretar general. Orice lucrare publicată la Editura Academiei Române are nevoie de cel puțin două referate de specialitate și de avizul secției din Academie în specialitatea căreia se încadrează lucrarea respectivă. Pentru lucrarea în cauză, avizul a venit din partea Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie, iar referatele au fost semnate de d-l acad. Mugur Isărescu și de d-l prof. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei.  

Responsabilitatea științifică a lucrărilor publicate de EAR o au autorii, secțiile de specialitate și referenții.  

Costurile lucrării de față nu au fost suportate din bugetul EAR și nici din bugetul central al Academiei, ci de către autor.  

Personal nu cred că autorul Dan Voiculescu ar fi trebuit să publice în EAR și nu mi-am dat niciodată acordul pentru un asemenea act.  

În contextul curentului cultural umanist, nu am auzit de «umanism pragmatic», iar în alt context nu mă interesează și nu cred că se poate folosi”. (Acad. Ioan-Aurel Pop)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire