sâmbătă, septembrie 07, 2019

TOAMNA SE NUMĂRĂ PARTIDELE

SUMARUL BLOGULUI

DE LA „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”
LA „RENAȘTEREA MORALĂ A EUROPEI”!


Convocare la Adunarea Constituantă
a Partidului Renașterea României

AFR are deosebita plăcere să vă invite pe toți cei care citiți aceste rînduri la Adunarea Constituantă a Partidului Renașterea României. Adunarea va avea loc la Brașov, sîmbătă 14 septembrie 2019, începînd cu ora 10.
Întrunirea va avea loc la Hotelul RAMADA din Săcele. Adresa este: Strada Calea București 13, Săcele, Brașov. Am rezervat Sala de Conferințe TAS.
Partidul Renasterea României va căuta să coaguleze forțele pro-familie din România intr-o mișcare politică oficială. Numele partidului pe care intenționăm să-l fondăm se inspiră din motto-ul campaniei europarlamentare a d-lui Costea, Președintele AFR, „Renașterea Morală a Europei”
Pe parcursul campaniei europarlamentare, și mai ales după 26 mai, am purtat multe discuții cu mulți dintre voi privind direcția, viitorul și soarta celor aproximativ 150.000 de cetățeni care fie că au votat pentru candidatura d-lui Costea (în număr de 131.000), fie că au dorit să voteze și nu au putut din cauza cozilor lungi (alte cîteva zeci de mii).
Noi, adică toți cei care am fost implicați în acest efort comun din noiembrie pînă azi, alcătuim un bazin electoral imens, care a pus în România bazele unei mișcări politice pro-familie fără precedent. Prin ajutorul vostru s-a alcătuit în România o rețea imensă de voluntari, centre de voluntari și grupuri de voluntari și susținători care acoperă fiecare județ, oraș și orășel din România, din București la Baia Mare și de la Botoșani la Turnu Severin.
Această rețea a fost realizată prin eforturile noastre comune, o rețea care ne aparține nouă tuturor, o rețea pe care am activat-o tot prin eforturile noastre comune și care e bine să rămînă activată, dar mai ales activă pentru viitor, tot prin eforturile noastre comune.
Am citit cu atenție zecile de mesaje pe care ni le-ați trimis prin e-mail de-a lungul anilor privind viabilitatea formării unui partid politic autentic creștin, creștin-democrat, pro-familie, pro-viață, pro-democrație, pro-România, pro-noi, pro-viitor, pro-copiii noștri. Am întreținut, de asemenea, multe conversații telefonice pe acest subiect cu mulți dintre voi. Ne-am consultat cu diverse persoane și cu mulți dintre voluntarii care au sprijinit proiectele noastre de-a lungul anilor.
Am cugetat mult asupra acestui subiect, obiectivul principal fiind să prevenim dispersarea acestui grup de oameni minunați, cinstiți, curajoși, care înțeleg importanța exercitării drepturilor lor constituționale în mod strategic pentru promovarea intereselor noastre și ale familiilor noastre.
Am ajuns la concluzia, împreună cu alții, că singura opțiune viabilă în acest sens e formarea unui partid politic creștin-democrat, ale cărui structuri să fie formate în întregime din oamenii harnici și cinstiți care au lucrat cu hărnicie și sinceritate la proiectele noastre de-a lungul anilor, la referendumul din toamna trecută și la campania europarlamentară a d-lui Costea.
Vă indemnăm, deci, să veniți la Brașov în număr cît mai mare. E vremea ca mișcarea pro-familie și pro-valori din România să intre în spațiul politic în mod organizat, alcătuind un grup distinct cu o identitate distinctă, cu principii la care subscriu milioane de cetățeni ai României care pînă acum nu și-au găsit locul în alte structuri politice.
Accentuăm că fondarea acestui partid politic se face pentru că, în opinia noastră, a venit vremea să devenim o forță politică în România. Din nefericire, pînă în prezent, mișcarea pro-familie din România și-a pus nădejdea în partidele politice din România pentru promovarea intereselor ei.
Am încercat asta la vremea cînd în România încă se practica votul uninominal. Apoi am încercat orientîndu-ne după pozițiile partidelor politice privind valorile. Dar ne-au dezamăgit rapid. Vedeam cum de la zi la zi și de la an la an pozițiile partidelor politice față de valori deveneau tot mai ambigue, iar apoi deveneau poziții anti-valori. Vedeam cum în Parlamentul European promovau europarlamentari care îndrăgeau mai mult secularismul și revoluția sexuală decît valorile creștine care dau viață și garantează un viitor națiunii și familiilor României.
În consecință, credem că a venit vremea să ne disociem de partidele politice și să ne exercităm drepturile constituționale, să ne promovăm propriile interese printr-un partid politic al nostru.
Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la office@alianta-familiilor.ro, ori la telefonul 743 684 071.



În loc de comentariu

REȚEAUA „LA MAMA RĂNIȚILOR”

O dreaptă constituită încă n-avem, dar ofertele nu lipsesc. Dreapta românească a momentului (2019 – cînd adevărata luptă politică pare să se dea între stînga marxistă și stînga neomarxistă)? Alternativa Dreaptă, Alianța Noastră România, Mișcarea politică „România Mare în Europa” (partidul propriu-zis nu s-a născut încă, ci e abia în chinurile facerii), Partidul Renașterea României (care stă să iasă din ou, cu sorocul pe 14 septembrie), Partidul Naționalist (în adormire; se trezește numai în ajunul „Marșurilor Diversității”) și... cam atît. PNȚ (CD?) – dacă a fost vreodată de dreapta – a ajuns pe mîna limbricului Pavelescu, în diareea haznalei pesediste. Mișcarea Conservatoare „Axa Neamului” a murit cu Mugur Vasiliu (aș zice că înainte de a fi apucat să trăiască), iar din Noua Republică (fostă a lui Mihail Neamțu) nu știu dacă mai există structuri reziduale... (Oare „cuiburile” neolegionare se mai pun?)
Desigur, de dreapta se dă și PMP (cu Theodor Paleologu la înaintare), dar cîți mai cred în „steaua” de dreapta a lui Băsescu? Liberalii (și disidența lor de bordel, ALDE), cum ne-au obișnuit demult, cu cît sînt mai la stînga, cu atît vor să se dea mai de dreapta, dar nu-i mai crede nici Klaus Iohannis („fascistul” sorosist al Serviciilor Secrete)...
O mai fi prin vreun cotlon vreun rest de dreaptă (ca Dreapta Liberală a lui Cataramă sau ca Partidul DAC al lui Berenghi) care mi-a scăpat mie, cu sau fără voie? Se poate, dar bilanțul rămîne cam tot același*.
Cum cam tot același pare să fi rămas și pariul dreptei de 30 de ani încoace: SĂ NU CUMVA SĂ FIE UNA! Toți „coagulează” ca fiecare vierme de mătase în gogoașa lui. Și fiecare „gogoașă” se crede „buricul pămîntului”! Îți vine să te întrebi dacă (mai) știu unii de alții...

Răzvan CODRESCU

* Pentru ofertele expirate pînă în 2016, a se vedea cartea mea Tentative de dreapta în România postcomunistă (Editura Christiana, București, 2019).



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire