sâmbătă, decembrie 01, 2018

CU DUMNEZEU, LA CENTENAR

SUMARUL BLOGULUI


ROMÂNIA, LA MULȚI ANI!

Este o tradiţie pentru AFR să ureze României La mulţi ani! de 1 Decembrie. O facem din nou astăzi, când România întregită împlineşte 100 de ani! Patriotismul este o valoare cardinală pe care o practicăm şi promovăm. Îi spunem României „La mulţi ani!” şi cerem binecuvântările mărinimoase ale lui Dumnezeu peste ea! E bine pentru o naţiune să-şi pună soarta în mâna lui Dumnezeu şi să-I ceară călăuzirea. Mai ales în vremurile tulburi în care trăim. E bine ca România să-şi aducă aminte, la ceas aniversar, că bunăstarea ei ține de Dumnezeu, nu de omul muritor. Nici politicienii, nici executivul, nici legiuitorii şi nici Curtea Constituţională nu i-o pot da. Dacă România a ajuns la 100 de ani şi e o țară liberă şi plină de posibilități, asta se datorează doar dragostei şi milei lui Dumnezeu. Şi faptului că generaţiile de dinaintea noastră, paote mai simple şi mai sărace ca noi, au fost credincioase lui Dumnezeu şi au păstrat şi preţuit valorile creştine. România, nu îţi lipi inima de idolii veacului acestuia! Iubeşte pe Dumnezeu şi cinsteşte-L!
Nici NATO, nici Uniunea Europeană nu pot da României securitatea şi prosperitatea de care ea are nevoie. NATO şi Uniunea Europeană par mai degrabă niște uriaşi cu picioare de lut, care azi sunt, dar mâine nu.
Astăzi, Uniunea Europeană e mai slabă, mai mică şi mai puţin o uniune ca acum doi ani. Marea Britanie s-a retras din acest experiment al secularismului european post-modern în 2016, iar în următorii câţiva ani nu este exclus ca şi alte ţări să o abandoneze. NATO e în defensivă şi în derivă, în faţa unei Rusii agresive şi a unei migraţii musulmane fără precedent. Tancurile Rusiei stau tot la 100 de kilometri de România, aşa cum au fost şi acum un an. Tot mai multe cărţi se scriu, pe ambele maluri ale Atlanticului, privind declinul în aparenţă terminal şi ireversibil al Europei. Idolii secularismului european vin şi trec. Merkel, femeia în care europenii îşi pun nădejdea, e şi ea muritoare, iar evenimentele din ultimele luni tind să indice că steaua ei deja a apus. Ultima vedetă a secularismului european, Emmanuel Macron, e şi el dezorientat şi neputincios să rezolve marile probleme cu care se confruntă francezii, fie ele de natură materială (şomaj, sărăcie, stagnare economică) ori spirituală (materialism, hedonism, ateism, secularism). Singura nădejde a României şi Europei o reprezintă Dumnezeu, creştinismul şi valorile creştine.
România nu trebuie să uite mâna providenţială. Anul acesta au parvenit şi ştiri bune despre România (printre multele altele nu tocmai bune), care dovedesc că Dumnezeu continuă să binecuvînteaze ţara noastră. În toamna anului trecut a fost publicat un studiu global despre foamea şi subnutriţia în lume. Românii nu mor de foame, dar alţii mor. Nici nu suferă de malnutriţie, dar alţii suferă. Conform studiului, doar 0,8% dintre români suferă de foame ori de malnutriţie. Ar fi bine că nici unul dintre noi să nu se culce înfometat, dar foamea şi subnutriţia la noi, în comparaţie cu alte ţări ale lumii, sînt minime. Conform studiului global, incidența foamei e mai ridicată la vecinii noştri că la noi: de peste 12% din populaţie în Republica Moldova, de 8% în Bulgaria, de aproape 7% în Serbia, şi încă și mai ridicată în Ucraina şi Slovacia. Şi e de peste 40% în unele ţări africane. Haideţi deci, cu acest prilej al Zilei Naţionale, să nu uităm să ne umilim cu mulţumiri în faţa lui Dumnezeu pentru binecuvântările Lui!

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București
Tel. 0741.103.025; Fax 0318.153.082
office@alianta-familiilor.ro



1 comentarii:

La 17/1/19 11:09 p.m. , Anonymous Andrei a spus...

Laudati-l ca e mare Dumnezeu!

Lăudaţi-L că e mare
Dumnezeu
Ce-a păzit cu mână tare
Pe român, poporul său.
Aliluia!

El din veci ne-a fost părinte
Şi Stăpân
Nici de astăzi înainte
N-o să-l uite pe român.
Aliluia!

Mare e a Lui putere
Şi va fi,
Şi de câte ori vom cere
Să ne-ajute, va veni.
Aliluia!

Avem veacuri, mărturie,
C-al său scut,
Apărându-ne-n urgie
Printre veacuri ne-a trecut.
Aliluia!

Când veneau gloate barbare
Peste noi,
Dumnezeul nostru mare
Ne da braţe de eroi.
Aliluia!

Când purtam în grea robie
lanţul greu,
Noi credeam în bărbăţie
Şi-n-al nostru Dumnezeu.
Aliluia!

El ne-a dus la libertate
Şi la drept,
Şi sub scutu-i vom străbate
Cu credinţa lui în piept.
Aliluia!

Şi ne-a scris pe Sfânta Cruce
Biruiţi!
Şi ori unde vă veţi duce
Laurii să-i dobândiţi.
Aliluia!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire