miercuri, ianuarie 11, 2017

CREȘTINISMUL ȘI PROVOCĂRILE ACTUALITĂȚII

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME
   
Cei eventual interesați, dar care nu au putut urmări la televizor (direct sau în reluare) emisiunea din 2 ianuarie la care am fost invitat de teologul Vasile Bănescu (Trinitas TV), pot viziona dialogul respectiv accesînd link-ul de mai jos. Punctul de pornire l-a reprezentat recent apăruta mea carte O introducere în creștinism (Editura Christiana, București, 2016), a cărei prezentare succintă o făcusem anterior și pe acest blog. (R. C.)


 

2 comentarii:

La 15/1/17 8:20 p.m. , Anonymous Clement a spus...

M-a impresionat in mod deosebit faptul ca ati scris Acatistele catre Sfintii Arhangheli.
Gasesc ca este o lucrare mai mult spirituala decat literara si imi permit sa va intreb cat timp ati dedicat acestei creatii.
Continutul acatistelor este structurat dupa un anumit tipic, intr-o cheie mistica cu care se deschid porti de comunicare.
Forta Acatistelor si a anumitor Psalmi este data de Harul cu care a fost daruit cel care le-a scris.
Frumos dar ati primit! Domnul sa va inspire si in viitor.

 
La 15/1/17 8:35 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Din păcate, în dialog am avut o scăpare și am spus, în loc de „Arhanghelul Mihail” (căruia sper să-i alcătuiesc și lui un acatist, pe lîngă cel tradus din rusește), „Arhanghelul Rafail” (căruia i l-am alcătuit deja).
Nu-mi mai amintesc cît timp mi-a luat să scriu cele două acatiste (întîi pentru Rafail, în 2002, apoi pentru Gavriil, în 2003), dar nu cred că acesta este un aspect important. M-am străduit să respect cît mai bine tiparul acatistelor tradiționale și să cîntăresc atent, din punct de vedere teologic, fiecare rînd. Nu știu dacă ele se vor impune ca atare, dar eu le-am scris din toată inima (și fără vreo ambiție deșartă).

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire