sâmbătă, noiembrie 28, 2015

O NOUĂ CARTE DESPRE „SFÎNTUL ARDEALULUI”

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME

A APĂRUT LA EDITURA
«LUMEA CREDINȚEI»


Lămurire editorială

Acest volum reprezintă urmarea celui apărut la editura noastră în anul 2012 și intitulat Mormîntul cald de la Prislop. Mărturii despre Părintele Arsenie Boca apărute în «Lumea Credinței» (ediție îngrijită de Răzvan Codrescu). El reunește, în prima secțiune, alte texte apărute între timp (2012-2015) în magazinul ilustrat Lumea Credinței, iar în a doua secțiune, mai restrînsă, și texte apărute în revista Lumea Monahilor (din 2009 pînă azi), relevante, sub aspect biografic și/sau duhovnicesc, pentru icoana în posteritate a părintelui Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989), „Sfîntul Ardealului”.
În cadrul fiecărei secțiuni, textele se succed în ordinea cronologică a apariției (la sfîrșitul fiecăruia fiind menționate luna și anul primei lor publicări). Unele titluri au fost ușor modificate la introducerea în volum, dar structura textelor a rămas neschimbată. Am îndreptat tacit unele mici erori strecurate în paginile revistelor. Cele cîteva note de subsol și paranteze drepte explicative din text sînt editoriale.
Volumul apare pe fondul unei creșteri sensibile a evlaviei populare față de „Sfîntul Ardealului” (Prislopul a devenit unul dintre marile locuri de pelerinaj ale Ortodoxiei contemporane) și al primelor demersuri oficiale bisericești de canonizare (proces care va mai dura, dar a cărui finalizare nu mai este departe și nu mai stă sub semnul îndoielii).
Pe măsura apariției unor noi texte, vom duce mai departe demersul nostru editorial, mai ales că interesul credincioșilor s-a dovedit foarte mare, volumul inaugural cunoscînd mai multe suplimentări de tiraj.
Fie ca părintele Arsenie să ne călăuzească de dincolo de veac pe Cărarea Împărăției și să ne unească într-un duh, cu învățăturile și cu minunile sale – temei de viață și de înveșnicire pentru tot neamul românesc! (R. C.)

5 comentarii:

La 28/11/15 12:16 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Desi nu contest rolul important al parintelui Arsenie Boca, cred ca se produce un fenomen periculos, si anume o "mitizare" a vietii sale. Lumea crede orice li se spune despre el, de la puteri supranaturale pana la profetii apocaliptice. Se pastreaza astfel numai elementele senzationale de o veridicitate mai mult decat indoielnica( amplificate de o publicitate TV fenomenala) si se uita viata de luptator anticomunist si de teolog a parintelui. La fel ca Sarbatoarea Craciunului, Arsenie Boca a devenit un..
"brand"! Cred ca daca ar vedea ce se face si mai ales ce se spune in numele lui, s-ar ingrozi foarte tare parintele!

 
La 28/11/15 12:29 a.m. , Anonymous Fratele Alexandru a spus...

Sa-l cinstim de ziua trecerii lui la cele vesnice si sa ne rugam la Dumnezeu sa ne invete dreapta masura in toate!

 
La 28/11/15 3:04 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Volumul anterior se mai gaseste ?

 
La 28/11/15 7:25 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Cred că da, pentru că a avut mai multe suplimentări de tiraj.

 
La 11/12/15 2:40 p.m. , Anonymous Barbu Catargiu a spus...

@Primului anonim

Evlavia populara. In timp se vor cerne lucrurile

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire