duminică, decembrie 20, 2015

BUN-SIMȚ REZIDUAL (CĂ TOT E IGNATUL...)

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME 
  

REFUZUL UNUI PRIMAR CANADIAN 
DE A SCOATE CARNEA DE PORC  
DIN CANTINELE ȘCOLILOR PUBLICE

Pe cînd minoritarii musulmani din Germania au cerut interzicerea Oktoberfest-ului, părinții musulmani din Canada au cerut eliminarea cărnii de porc din toate cantinele școlare dintr-o suburbie a Montréalului! Primarul din suburbia Dorval, Edgar Rouleau, a refuzat adoptarea unei astfel de măsuri. Se pare că „nota explicativă” care i-a fost atribuită, de largă circulație pe internet, nu îi aparține nici lui, nici vreunei oficialități locale, dar ea reflectă un anumit bun-simț rezidual al „opiniei publice” (care capătă tot mai multe formulări asemănătoare și în Europa de Vest – și care nu poate fi calificat abrupt drept „islamofobie”):  
„Este necesar ca musulmanii să înțeleagă că trebuie să se adapteze la Canada și Québec, la obiceiurile și tradițiile de aici, la felul local de viață, dacă au ales să emigreze în această țară. Să înțeleagă că trebuie să se integreze și să învețe să trăiască în Québec. Să înțeleagă că ei trebuie să-și schimbe stilul de viață, nu canadienii care i-au primit cu generozitate. Să înțeleagă aceasta, deoarece canadienii nu sînt nici rasiști, nici xenofobi, ci au acceptat mulți imigranți. Canadienii nu sunt dispuși să renunțe la identitatea lor, la cultura lor. Deoarece Canada este un teren de bun-venit, nu numai primarul de Dorval îi salută pe străini, dar și întreaga comunitate canadiană din Québec. Să înțeleagă că în Canada (Québec), cu rădăcinile sale iudeo-creștine, cu pomi de Crăciun, biserici și festivaluri religioase, religia trebuie să rămînă în domeniul privat. Municipalitatea Dorval are dreptul de a refuza orice concesii față de Islam și Sharia. Pentru musulmanii care nu sînt de acord cu secularismul și nu se simt confortabil în Canada, există 57 de țări musulmane frumoase în lume, cele mai multe dintre ele subpopulate și gata să-i primească cu brațele deschise, în conformitate cu Sharia. Dacă v-ați părăsit țara pentru Canada, iar nu pentru alte țări musulmane, este pentru că ați considerat că viața este mai bună în Canada decît în altă parte. [...] Dacă nu vă place stilul nostru de viață din Canada, mergeți înapoi de unde ați venit. Noi nu v-am cerut să veniți aici. A fost alegerea voastră”. 
Mai degrabă se poate vorbi de „islamofobie” la București, unde au fost tăiați porci pe terenul destinat de municipalitate viitoarei mega-moschei... Problema există și ar trebui tratată rezonabil din ambele părți (creștină și musulmană), mai ales că se profilează extinderea și acutizarea ei în viitorul cel mai apropiat... (R. C.)

6 comentarii:

La 20/12/15 6:58 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Unde se poate gasi cartea de poezie kama-sutra "Masajul erotico-apocaliptic" de Elena Dugleru, lansata recent libraria Eminescu? Am intrebat si se epuizase.

 
La 20/12/15 8:05 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Poate vă răspunde chiar autoarea...

 
La 23/12/15 4:05 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

http://adevarul.ro/international/europa/grecia-legalizeaza-parteneriatul-civil-persoane-acelasi-sex-1_567a8f3637115986c6bdbf91/index.html

Daca a crezut vreodata cineva in bunele intentii ale neocomunistilor de la Syriza...

Probabil s-a gandit Tsipras: "Daca tot am bagat tara asta intr-un dezastru economic si i-am terfelit prestigiul international, de ce sa nu o distrug de tot si din punct de vedere moral?"

 
La 23/12/15 11:00 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Un primar responsabil! Cinste lui!
Am vazut si in SUA un serif care a pus la intrarea in comuna sa urmatorul anunt: "Warning: Harris County is politically incorrect. We say: Merry Christmas, God Bless America and In God We Trust. We salute our troops and our flag. If this offends you. Leave!"
Musulmanii ar face bine sa invete ca libertatea merge in doua sensuri: ei au dreptul sa ne ceara, noi avem dreptul sa-i refuzam!

P.S. : Vad ca oamenii de pe aici au preocupari diversificate. Masoneria si, mai nou, "poezie kama-sutra".

 
La 24/12/15 12:50 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Oameni, fel de fel...
Să aveți un Crăciun cu pace și bucurie!

 
La 24/12/15 10:39 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Imi cer scuze daca preocuparile mele au adus vreo atingere simtului estetic al cuiva . Inca mai sper in coagularea unei Drepte crestine conservatoare ferite de inrudirile cu dreapta revolutionara neo-pagina , la aceasta se refera lucrarile pe care le-am mentionat . Multa liniste va doresc si un Craciun plin de bucurie .

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire