vineri, iunie 26, 2015

PARLAMENTUL RUȘINII: PROSTIE? TICĂLOȘIE? LAȘITATE? SAU TOATE LA UN LOC?

SUMARUL BLOGULUI  
INDICE DE NUME

Am primit și dau mai departe...

Mai dă-i în puii mei de sfinți!


Politrucii din Casa Poporului
ne rescriu istoria


Cineva s-a vrut ironic: ieri, 24 Iunie, în ziua Naşterii Sfîntului Ioan Botezătorul, care este şi zi de întemeiere a Legiunii Arhanghelul Mihail (1927), Camera Deputaţilor a adoptat – cu 302 voturi pentru, trei abţineri şi nici un vot contra – aşa-numita "lege antilegionară". Proiectul legislativ a trecut fără opoziţie, anul trecut, prin Senat, iar acum prin Cameră.
Deşi legea cu pricina loveşte în principal în legionari şi în negaţioniştii Holocaustului, ea lezează, de fapt, ceva mult mai important: dreptul nostru, al tuturor, la libertatea de exprimare – un drept constituţional. Pe scurt, legea spune că despre cei care au fost fascişti (iar acum legionarii sînt asimilaţi fasciştilor, prin lege, nu prin vreo cercetare istorică serioasă) nu se poate scrie/vorbi decît dezaprobator, acuzator. Nu contează faptele care pot fi probate, documentele din arhive, mărturiile unor supravieţuitori, concluziile unor cercetători ai fenomenului care au fost mai aproape de "epicentrul" său din punct de vedere cronologic şi spaţial, având acces, prin urmare, la resurse la prima mînă etc. Contează numai decizia politică asupra istoriei: "Istoria trebuie scrisă aşa cum vrem noi!". 
În aceste condiţii, va fi foarte problematic să mai aducem în discuţie numele unor mari cărturari din perioada interbelică. O vom putea face numai dacă îi vom înjura, în nici un caz pentru a le recunoaşte vreun merit sau, Doamne-fereşte, să-i elogiem şi să ni-i luăm drept repere culturale. Nae Ionescu, Ţuţea, Eliade, Cioran, Noica, Radu Gyr şi atîţia alţii ca ei sînt puşi din nou la index, ca în vremea comuniştilor. 
De asemenea, vom fi împiedicaţi să-i cinstim pe cei consideraţi sfinţi ai închisorilor comuniste şi care au fost legionari (sau asimilaţi legionarilor – ca membrii Frăţiilor de Cruce), ori au primit eticheta de legionari în procese politice. Deci nu numai Părintele Gheorghe Calciu, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc (mari duhovnici, cărora li se roagă azi mulţi români, la mormântul cărora se fac pelerinaje masive şi care sînt veneraţi ca sfinţi) şi alţii din aceeaşi generaţie sînt astăzi puşi sub interdicţie publică. Dar nu vor mai putea fi canonizaţi nici Părintele Arsenie Boca, închis ca legionar, deşi nu a fost, sau Ieroschimonahul Daniil de la Rarău (scriitorul Sandu Tudor, martirizat în temniţa Aiudului), care are şi el dosar de legionar, deşi le-a fost adversar declarat.
Cu alte cuvinte, nu se comite un singur abuz (nu ai voie să vorbeşti decît după dictare despre o categorie de români), ci cel puţin două: dosarele politice fabricate de Securitate sînt luate drept surse demne de încredere şi folosite pentru o nouă condamnare a sfinţilor, martirilor şi eroilor noştri.
În fine, să nu uităm că textul legii a fost inspirat de către Institutul "Elie Wiesel" (care, sub conducerea lui Alexandru Florian, fiu al ideologului marxist Radu Florian, şi-a făcut o misiune din a lovi în tot ce este românesc, inclusiv în Biserica Ortodoxă Română, vînînd ani la rînd eroi, martiri şi sfinţi), iar proiectul a fost depus la Parlament de către un grup de liberali, în frunte cu Crin Antonescu (o figură jalnică a politicii dîmboviţene, care numai liberal nu s-a dovedit prin tot ce a făcut ca politician) şi George Scutaru (un parlamentar aflat în ancheta DNA). Mai mult, proiectul a primit un ajutor de la vicepreşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Ciprian Nica, un turnător la Securitate dovedit, care şi-a convins colegii să voteze un amendament la lege prin care era definit legionarismul ca fascism.
Dacă mai există o brumă de conştiinţă românească la nivelul conducerii acestei ţări, aceea s-ar putea afla la un neamţ, anume Klaus Iohannis, care poate respinge legea de la promulgare, pe motiv de neconstituţionalitate. Dacă trece şi de el, Avocatul Poporului se poate sesiza din oficiu, sau poate fi sesizat şi, la rându-i, să ceară intervenţia Curţii Constituţionale. Dacă nici asta nu se va întîmpla, Dumnezeu cu mila! Poate a venit vremea pentru noi eroi, martiri şi sfinţi.


10 comentarii:

La 26/6/15 1:37 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Bine spune domnul Târziu! Ce treaba au PSD-istii "romani si ortodocşi"(de fapt nu sunt nici una, nici alta) cu apararea memoriei unor oameni care au luptat impotriva odiosului regim comunist? In utopia de tip Belarus/Kazakhstan in care vor ei sa ne conduca nu e loc pentru.... fascisti. Oricum, sa le explice cineva odata stangistilor adevaratul sens al cuvantului "fascist", ca m-am saturat sa tot aud "fascistii de la Kiev", "fascistii de la Budapesta" sau.... "nazistul de la Cotroceni"! De remarcat inca odata si lipsa de reactie a unor platforme ca ActiveNews sau CuvantulOrtodox(care ar trebui redenumit Cuvantul Socialist-Ortodox), mult prea ocupate sa lupte cu "adevaratii dusmani" SUA si UE si care citeaza frecvent surse de tipul Antena3, la mare cinste fiind pus securistul "reformat" Ilie Serbanescu.

 
La 26/6/15 9:01 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

aproband aceasta lege nu fac altceva decat sa isi 'sape singuri groapa' dar se pare ca nu vor pricepe asta niciodata, normal nu ar trebui sa ne pese de mizeriile pe care 'distinsii domni' continua sa le promoveze, mai trist este faptul ca asa cum ati spus si dumneavoastra : este nevoie de martiri si contiinta pur romaneasca ,insa generatia asta de tineri nu stiu cat la suta sunt dispusi sa se martirizeze si sa se trezeasca mai ales, asta este cel mai trist din pacate.

 
La 26/6/15 11:51 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Problema pusa in atentie este mult mai “rafinata” decat pare la prima vedere..
Ma indoiesc cu mare convingere ca proiectul legii a fost emulatia neuronilor parlamentari; altele au fost “sursele” la care alesii au aderat ca hipnotizati, din motive care imi scapa, data fiind nestiinta mea in ocultisme cu iz dambovitean. La o prima vedere, neslefuita, pare doar un alt act, un alt demers din rarefierea istorica a romanilor. Un capitol istoric (controversat,da, dar niciodata elucidat temeinic), se inchide brutal, transformand operele scriitorilor interbelici in literatura samizdat. Cu alte cuvinte, cumparati, procurati cat inca puteti cartile lui Eliade, Cioran, Nae Ionescu, Vasile Voiculescu, Nichifor Crainic, Radu Gyr, Constantin Oprișan, Aspazia Otel Petrescu, Noica, Mircea Vulcănescu, Paul Sterian, Sandu Tudor, Eugenia Axente, Paul-Costin Deleanu, Arşavir Acterian, Horia Stamatu, Petru Comarnescu,Petre Tutea si altii..
Faceti-va un raft cu aceste carti deoarece in maxim 10 ani, vor disparea din fondul public lectural si, cum nimic nu e nou sub soare, vor fi reintroduse in „fondul secret de carte”, existent pana in 1989.
Este evident pana la orbire cum se lucreaza temeinic la stergerea identitatii nationale, socotita nationalism ieftin; este de prost gust arborarea drapelui NATO pe monumentele ostasilor romani care, nu in uniforme tarcate de “Scorpioni” au luptat pentru a avea Tara pe care o avem azi, in lungimea si latimea ei. Uniforma lor au fost izmenele dar curajul intr-atat le-a innobilat incat le-au transformat in porfira regala. Nu au luptat sub un merceneriat transformat in eroism national. Probabil asta inseamna cand iti lasi sangele pe alte pamanturi decat cele romanesti sau pentru cele romanesti.
Cert este ca, daca ostasii romani nu mureau pentru Tara, parlamentarii de azi (si TOATA clasa politica), nu mai aveau pe ce juca tontoroiul, din scaune moi si confortabile, peste o Istorie glorioasa a Poporului roman. Glorioasa, pana au ajuns ei, papusi fara coloana, sa dicteze ce si cum tebuie sa credem si sa ne conformam.
Cu toata “legea” votata cu membrele superioare (sa nu specific, totusi, alte madulare), cinstirea lui Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Iustin Parvu sau Gheorghe Calciu, nu vor inceta. Sa nu uitam ca nu vointa Sinodala ci evlavia populara urca sfintii in calendar. Vointa Sinodala doar certifica o stare de fapt. Si nici minunile de la mormintele lor nu vor inceta si nici mangaierea lor nu se va sfarsi.
Grozavia consta si in aceasta “lege”; dar adevarata tragedie rezida in neinteresul oamenilor de a mai citi, de a “sti” Istorie; de a avea un discernamant egal cu o constientizare asezata, cu o vointa liber asumata si cu o exprimare libera si neconstransa. Pe asta si mizeaza “alesii” dar, mai ales, cei din umbra lor.
Sunt “debusolat” insa, cum de « alesii » nostri nu ne explica ferm si clar, urmatoarele:
-daca legionarii au tradat interesul national, cum de nu au instrainat « Fundatia Gojdu » si cum de nu au pierdut « Codex Aureus ». ; astea asa, ca sunt acum intr-o oarecare atentie publica..
Nu mai amintesc de alte acte socotite intr-o tara normala, tradare si pedepsite ca atare.
Regretabil ca Biserica nu are un punct de vedere privind acest aspect; asa e cand depinzi de Stat cu banii.
In curand, vor fi socotiti nebuni toti care vor mai fi crezand in Istoria reala a Poporului roman; toti care nu vor avea un punct de vedere corect politic. Nebuni si indezirabili. O fi timpul de reinnoire martirica. Sau macar marturisitoare. Tinand cont de faptul ca Romania exista contrar politicienilor Ei.
Restul sunt basme pentru creduli.
Nu credeam, in ruptul capului ca Romania va deveni o avangarda a lasitatii. Dar o fi vreun Plan (de data asta, de alta natura), privind acest Popor.
Cat despre parlamentari, R.I.P....
Ca asta stiu sa faca cel mai bine.
Pr. Serban Florin.

 
La 27/6/15 7:19 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Pr. Florin Șerban

Cred că îngroșați cam mult tușele, dar în principiu aveți dreptate. Parlamentarii noștri n-au nimic sfînt, nu-s preocupați decît să-și asigure privilegii și bani cît mai mulți, iar să gîndească sau să aibă principii au înțeles că e mai degrabă perdant, așa că adevărata lor funcțiune a devenit aceea de a executa prin vot ordinele sau sugestiile venite de pe aiurea (UE, NATO, FMI, cercurile evreiești etc.). În cazul de față s-au comportat ca o adunătură de „șabăs goim”, aceasta fiind pînă la urmă adevărata lor măsură morală, intelectuală și profesională. Să nu uităm însă că au ajuns acolo cu voturile noastre!

 
La 27/6/15 7:57 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Pr. Nicolae (nepostat)

Pe blogul autorului (Claudiu Târziu) e postată o altă variantă (ulterioară) a textului.

 
La 27/6/15 11:17 a.m. , Anonymous Cristina a spus...

Ați zis dumneavoastră altădată: ”viermi de closet”. Cred că asta e formula cea mai nimerită și în cazul de față.

 
La 27/6/15 7:19 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ ActiveNews (nepostat)

Încercați un alt ton, dacă chiar doriți un dialog!

 
La 27/6/15 8:14 p.m. , Anonymous ActiveNews a spus...

@ Razvan Codrescu

Va rog sa ma iertati. Dar de calomnii gratuite si de insulte fara acoperire ne-am cam saturat. O minciuna ramane o minciuna, indiferent cum e postata. Cele bune

 
La 28/6/15 8:25 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Știu despre ce este vorba. Puteți trimite din nou adresele, fără balastul injurios.
Vă doresc la rîndul meu toate cele bune.

 
La 29/6/15 11:01 a.m. , Anonymous ActiveNews a spus...

Va multumesc pentru intelegere, domnule Codrescu.

http://www.activenews.ro/prima-pagina/Interviu-cu-Radu-Preda-presedinte-executiv-IICCMER-despre-legea-anti-legionara-Nu-putem-fi-extremisti-in-raport-cu-extremele-101390

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Unde-sunteti-diasporenii-mei-Si-ce-miza-are-legea-anti-legionara-118567

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire