miercuri, mai 28, 2014

DOUĂ APELURI ALE A.F.M.C. CHRISTIANA



Excelenţei Sale, Domnului Ambasador
al Republicii Sudan în România,
MOHAMED ELTAZEB GASMALLA MUDAWI

Excelenţa Voastră,

Asociaţia Filantropică Medicală "Christiana" din Bucureşti, în numele solidarităţii profesionale şi al principiilor morale comune tuturor marilor religii, protestează ferm împotriva condamnării la moarte a doamnei doctor Mariam Yahya Ibrahim Ishag pentru opţiunea sa religioasă şi priveşte cu îngrijoarare perspectiva executării acestei sentinţe pripite şi odioase, care întunecă faţa nobilă a umanităţii şi spiritualităţii islamice, pe care vă rugăm să ne ajutaţi să o privim în continuare cu încredere şi respect.

Cu reverenţă şi bune speranţe,
Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă,
preşedintele A.F.M.C. "Christiana"

23.05.2014

"Sînt creştină şi nu sînt vinovată de nici o apostazie"

CĂTRE SFÎNTUL SINOD
AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

Preafericirea Voastră, Înaltpreasfinţiile şi Preasfinţiile Voastre,

Asociaţia Filantropică Medicală "Christiana" şi Fundaţia "Sfînta Irina", însufleţite de duhul solidarităţii creştineşti şi de breaslă, fac un smerit şi fierbinte apel la bunăvoinţa arhierească a celui mai înalt sobor al Bisericii noastre de a interveni oficial, pînă nu va fi prea tîrziu, în apărarea principială şi părintească a doamnei doctor Mariam Yahya Ibrahim Ishag din Sudan, mamă a unui copil de 2 ani şi însărcinată cu cel de-al doilea, condamnată oficial, în virtutea legii Sharia, la moarte prin spînzurare pentru opţiunea ei religioasă creştină şi ţinută în arest pînă la executarea sentinţei, fără a avea nici măcar posibilitatea comunicării cu familia.
Apeluri şi proteste cu privire la acest caz au fost multe şi vor mai fi, dar o intervenţie arhierească la cel mai înalt nivel, din partea uneia dintre cele mai de seamă Biserici Ortodoxe, poate şi trebuie să aibă o greutate şi o semnificaţie aparte. Ea e chemată să reprezinte în mod autorizat vocea comună a milioane de creştini dreptcredincioşi cărora le pasă de fraţii şi de surorile lor ce se află sub prigoană, dar nu au posibilitatea să se facă auziţi şi luaţi în seamă.
E vremea ca lumea creştină, de la Răsărit pînă la Apus, să-şi exprime, în primul rînd prin Arhipăstorii ei legitimi, binecuvîntaţi de Dumnezeu şi responsabili înaintea Lui, unitatea în Hristos şi veghea neîncetată asupra tuturor închinătorilor Crucii, indiferent cum şi unde şi-ar purta-o fiecare. Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Cu fiiască plecăciune şi bune nădejdi,
Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă,
preşedintele A.F.M.C. "Christiana"
şi al Fundaţiei "Sfînta Irina"

25.05.2014

2 comentarii:

La 29/5/14 9:03 a.m. , Anonymous liviuta a spus...

Sa dea Dumnezeu sa fie auzit apelul.

Numai ca situatia femeii condamnate in Sudan este asemanatoare cu cea a altor mii de crestini care sufera mucenicie in tarile islamice, fara ca Occidentul (incluzand si Romania) sa se sesizeze prea mult; dreptistii nationali simpatizeaza cu islamicii din prea multa ura fata de americani si Occident, vazand doar complot evreiesc in orice, curentul majoritar de stanga, cu corectitudinea sa politica este oricum anti crestin prin definitie.

 
La 29/5/14 2:19 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

https://www.amnesty.org.uk/actions/sudan-execution-apostasy-pregnant-woman-mother-meriam-yahya-ibrahim-christian?from=issues - aici puteti semna o petitie Amnesty International. Mai jos sunt si adresele de mail ale responsabililor sudanezi. Culmea este ca in Sudan exista foarte multi oameni care in functie de cine le ocupa satul erau cand crestini cand musulmani. In alta ordine de idei, nicaieri in secolul 20 nu au fost mai multi oameni convertiti fortat la islam ca in Sudan.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire