vineri, iulie 23, 2021

CAMERA HIPERBARĂ DE LA VOLUNTARI



Centrul Medical „Naturalia” din Voluntari (fondat în 1995 de Dr. Maria Chirilă și Dr. Pavel Chirilă) deţine cea mai modernă cameră hiperbară multiloc de uz medical din România – HAUX Starmed 2200 XL, similară cu cea folosită la Clinica Nera. A fost fabricată în Germania, după standardul EN14931 privind construcţia şi funcţionalitatea camerelor hiperbare, este pusă în funcțiune de către specialiștii HAUX și are toate acreditările UE.
Terapia cu oxigen hiperbar presupune ca un pacient să respire Oxigen de puritate 100% aflat la presiune atmosferică crescută. Oxigenul dizolvat direct în plasmă poate ajunge în regiuni dincolo de capacitatea de circulare a eritrocitelor. La 3 atmosfere, concentrația de oxigen este de aprox. 6 mL/dL de plasmă (vs 0.3 ml)
Furnizarea O2 în țesuturi hipoperfuzate determină:
1. limitarea efectelor ischemice, a inflamației și a morții celulare, stimularea sintezei de colagen și a angiogenezei, stimularea osteogenezei;
2. vasoconstricție – limitarea edemului, limitarea adeziunii leucocitare în sindromul ischemie – reperfuzie;
3. efect bacteriostatic/bactericid – potențarea efectului oxidativ al neutrofilelor.


Medicina hiperbară este utilizată foarte mult în specializarea RECUPERĂRILOR MEDICALE, și anume în cazul recuperărilor de organ multiple, mai ales pentru sechele periferice, dar și în afecțiuni sau disfuncții neurologice, cum ar fi autism sau stimularea celulelor neuronale pentru recăpătarea memoriei de pe urma unor accidente vasculare cerebrale AVC.
Terapia cu oxigen (HBOT) are efect cert în lupta împotriva cancerului. S-a dovedit că oxigenoterapia crește mult eficiența chimioterapiei (deoarece chimioterapia în condiții de hipoxie nu acționează). La Centrul Medical „Naturalia” există o serie întreagă de tratamente care au în vedere lupta împotriva cancerului, toate acestea făcând parte dintr-un grup de terapii recomandate, de ultimă oră, și care au în vedere pregătirea psihologică și terapeutică a bolnavului de a lupta eficient cu cancerul.
La Centrul Medical Naturalia se pot face terapii pentru bolnavii cu diferite alte recomandări pentru alte maladii, cum ar fi: boli hemoragice sau plăgi periferice că urmare a diferitelor accidente, greu vindecabile, inclusiv arsuri, ADHD, sau autism și alte afecțiuni neurologice recomandate de medici pentru HBOT, disfuncții pulmonare sau de alt organ din cauza lipsei de oxigen, cangrene și necroze, necroză de cap femural, anemii la copii sau adulți (chiar anemii severe), boli autoimune, encefalopatie, boli ischemice, migrene, paralizii, îmbunătățirea memoriei prin stimularea celulelor cerebrale, surditate neuro-senzorială și multe alte afecțiuni.
Studii recente care arată că Terapia Hiperbară crește saturația de oxigen din sânge la bolnavii cu Covid-19, mai ales pentru cei în stadiile avansate ale bolii.(R. C.)


Pentru mai multe informații accesati linkul:
https://www.naturalia.ro/camera-hiperbara.html

E-mail: naturalia@naturalia.ro

Telefon: 021 350 51 33 / 0744 429 308



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire