joi, iunie 24, 2021

200 DE CATRENE

SUMARUL BLOGULUI

INDICE DE NUME 

În curînd, la Editura Christiana



NOTA AUTORULUI

Catrenele adunate în acest volum – destul de variate tematic și prozodic – au apărut inițial, însoțite fiecare de cîte o ilustrație, pe pagina mea de Facebook, în prima jumătate a anului 2021. Pentru apariția în volum, m-a ispitit gîndul să le reordonez, dar n-am găsit rațiune suficientă pentru nici un criteriu, așa că am hotărît, în cele din urmă, să le las (cu doar cîteva excepții, de care nu simt nevoia să dau seamă) în ordinea în care au fost scrise și publicate on-line.
Mi-ar fi plăcut să le pot tipări cu ilustrațiile aferente (cele mai multe color), dar austeritatea impusă vieții editoriale de efectele colaterale ale crizei sanitare m-a determinat să las această eventualitate pentru o năzuită reeditare în vremuri mai puțin „pandemice”. Sigur că imaginea, mai ales dacă are și valențe simbolice, poate fi nu doar o bucurie a ochiului, ci și un stimul al intelectului, dar nu cred că lipsa ei poate sărăci esențial farmecul intrinsec al cuvîntului.
Eu am pariat o viață întreagă pe cuvînt și simt că el e talantul de care voi da seamă – vai mie! – la Judecata din urmă. Ai milă, Doamne, și fă-ne vrednici de Tine și de noi!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire