vineri, ianuarie 24, 2020

BOIA: TURNĂTORUL DE IERI, TRĂDĂTORUL DE AZI


„VIITOR DE AUR ȚARA NOASTRĂ ARE”?


CÎND ROMÂNIA E TRĂDATĂ
DE „ELITELE” EI (REALE SAU FALSE),
MAI RĂMÎNE LOC DE „VIITOR NAȚIONAL”?

Antiromânismul este prețuit și decorat de urmașii Imperiului Austro-Ungar: după ce anul trecut fusese decorat de nemți, istoricul român Lucian Boia (mai nou poreclit „Paprika”) a fost decorat recent cu distincţia Crucea de Cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei de către preşedintele ungar János Áder, „în semn de recunoaştere a întregii activităţi desfăşurate ca istoric”. Chiar credeți că pe unguri îi fute știința? Pare mai degrabă o recompensă oferită în așa-zisul „An Trianon“ unuia care neagă cu morgă de savant existența elitelor medievale românești și a vreunui drept al românilor asupra Transilvaniei, mergînd – chiar în anul Centenarului României Mari – pînă la afirmația aberantă că „Transilvania nu a acţionat în sensul unirii cu România”! Așadar, cu complicități românești, Ungaria Mare ia fața României Mari!
„Decorații de la Dodon și Putin pe cînd, domnule Boia?”, întreba deunăzi cineva. Iar altcineva, oripilat, propunea soluția… scuipatului! Dar scuipatul este și neelegant, și inutil: omul s-a murdărit în asemenea hal (și înainte de 1989, ca turnător la Securitate, și după 1989, ca agent al intereselor străine) încît scuipatul nu-l poate nici spăla, nici face mai murdar decît este...
Necazul rămîne acela că, pe lîngă trădarea „elitelor” noastre de acasă, intelectualii din țările vecine nu-s așa de „deștepți” sau de „emancipați” și își urmăresc cu obstinație interesele naționale. România este singura țară sud-est europeană în care intelectualitatea „subțire” se crede datoare să diabolizeze orice formă de naționalism și să-și bată joc de identitatea și idealurile propriei națiuni! Pariul de căpătîi al clasei noastre intelectuale pare să fie confuzia deliberată între naționalismul ctitorilor României Mari și național-comunismul „României Mari” a lui Vadim Tudor! România secolului XXI tinde să întruchipeze în tot mai mare măsură proverbul cu „peștele care de la cap se-mpute”! De 30 de ani încoace, clasa politică ne ruinează material, iar clasa intelectuală ne ruinează sufletește. E cea mai oribilă complicitate distructivă din istorie. În aceste condiții, străinii se miră, rîd și profită cît pot de consecvența noastră sinucigașă! Iar poporul, năucit și/sau dezgustat, o șterge la greu în cele patru vînturi!  

Răzvan CODRESCU

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire