vineri, octombrie 25, 2019

FRANCO: RĂZBUNAREA BESTIEI ROȘII



SOCIALIȘTII ȘI-AU FĂCUT DAMBLAUA:
RĂMĂȘIȚELE LUI FRANCO AU FOST STRĂMUTATE
DIN VALLE DE LOS CAÍDOS


FRANCISCO FRANCO (1892-1975)

Probabil că Francisco Franco, Antonio Salazar și Ion Antonescu sînt cele mai nedreptățite personaje istorice din Europa secolului XX. Pentru mine Franco rămîne salvatorul Spaniei de comunism și ultimul mare lider creștin al Europei. Dar Franco nu doar că a contracarat comunismul în numele creștinismului (por España y por Dios): a ținut Spania în afara celui de-Al Doilea Război Mondial, a salvat monarhia spaniolă și a lăsat în urma lui o țară unită și prosperă (una, grande, libre), de care, din păcate, stînga și-a bătut joc apoi, pînă în ziua de azi. Eu nu zic că nu va fi avut și păcate (cine n-are?), dar ele pălesc în fața marilor lui isprăvi istorice și a nobleții idealului în care a crezut. Cu păcate sau fără, el ar fi meritat să odihnească în ctitoria lui din Valle de los Caídos (unde se află și mormîntul lui José Antonio Primo de Rivera, probabil următorul „obiectiv” a răzbunării roșii). Nu pot să nu-mi exprim amărăciunea (ca să nu zic dezgustul) față de „asurzitoarea tăcere”, lașă și fatalmente complice, a unor pretinși „oameni de dreapta” de la noi asupra sacrilegiului comis în Spania, în joia de dinainte de Halloween. Se confirmă încă o dată că marele paradox al așa-zisei „drepte” actuale este acela că nu-i preocupată atît de a-și apăra temeiurile și tradiția, cît de a fi cît mai pe placul stîngii (sau măcar de a o deranja cît mai puțin), simțind că acolo se află, de fapt, „pîinea și cuțitul”!!! (Venind mai la ale noastre, oare acum trebuie să ne așteptăn la demolarea monumentului Moța-Marin de la Majadahonda, receptat și el ca un „simbol” al franchismului?)

Răzvan CODRESCU



3 comentarii:

La 27/10/19 10:44 a.m. , Anonymous Anca Corduneanu a spus...

Cum spunea părintele Calciu:,,Și morți se vor lupta cu noi...Și morti vom învinge!”...Vrednici de pomenire toți mărturisitorii Crucii...Doamne ajuta și ne miluiește.

 
La 29/10/19 8:34 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Probabil că acum urmează Jose Antonio Primo de Rivera, întemeietorul falangismului, înmormîntat tot în Valle de los Caidos...

 
La 26/1/20 9:51 a.m. , Anonymous gheorghe a spus...

Franco a aparat Spania nu doar de comunisti ci si de [franc]masoni:
https://www.elsaltodiario.com/nueva-revolucion/la-represion-franquista-de-la-masoneria
"El 1 de marzo de 1940 el franquismo aprobaba la Ley de Represión de la Masonería y del Comunismo, uno de los instrumentos represivos más inmediatos de la posguerra."
...
"Para la persecución de los masones se habilitó un órgano judicial propio, el Tribunal Especial para la Represión de la Masonería y del Comunismo. Se puso en marcha en abril del año 1941, y estuvo activo hasta los años sesenta, aunque la represión de los masones llegó hasta principios de los años setenta, incoándose expedientes que afectaron a miles de ciudadanos y ciudadanas, en sesiones secretas, con las habituales faltas de garantías procesales de la dictadura. Las funciones del Tribunal represivo pasarían, en gran medida, al TOP en 1963. Por otro lado, existió una Comisión Liquidadora para terminar de liquidar causas y procedimientos, estando activa hasta 1971. En la etapa más represiva, hasta mediados de los años cincuenta, se incoaron más de veintisiete mil expedientes, y casi se llegó a los nueve mil condenados. Las cifras son, por lo tanto, impresionantes."

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire