luni, februarie 29, 2016

PESTE DOUĂ MILIOANE DE SEMNĂTURI !

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME

Am primit și dau mai departe...
 

 No, amu avem peste două milioane...

COALIȚIA PENTRU FAMILIE  
A REUȘIT SĂ STRÎNGĂ DEJA 
PESTE DOUĂ MILIOANE DE SEMNĂTURI 
PENTRU REVIZUIREA CONSTITUȚIEI

Coaliția pentru Familie a strîns deja peste 2,1 milioane de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției, aflându-se în acest moment la jumătatea termenului de șase luni pe care îl are în vederea strîngerii semnăturilor.  
Potrivit unei informații publicate la sfîrșitul lunii februarie pe Facebook de către coordonatorii campaniei, au fost strînse 2.164.156 de semnături în vederea definirii căsătoriei în textul Legii fundamentale ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. 
Inițiativa „România pentru familie” a fost semnată de peste 48% din populația votantă a județului Ialomița și 46% din populația cu drept de vot a județului Dîmbovița. În județul Bacău au fost strînse, potrivit Agerpres, peste 100.000 de semnături. 
La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al Legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei.  
Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni. Pentru a afla cine sînt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, dați click AICI.

4 comentarii:

La 29/2/16 10:28 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Foarte tare! Sunt sigur ca referendumul va avea success, avand in vedere faptul ca 80% din romani nu sustin casatoriile intre poponari. Eu momentan traiesc in Texas, si noua nu ne place deloc ca 5 idioti de la o curte din D.C. au decis pentru o tara intreaga ce trebuie facut. Dar, cine stie, poate ca in viitor lucrurile se vor schimba...

 
La 1/3/16 9:48 a.m. , Anonymous Daniela a spus...

Alianta pentru Familie si Coalitia pentru Familie sunt una si aceeasi organizatie?

 
La 1/3/16 10:07 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Daniela

Nu, dar acționează împreună și în același spirit. Nu se numește însă „Alianța pentru Familie”, ci „Alianța Familiilor din România” (AFR). În ce privește Coaliția pentru Familie, puteți citi un lămuritor interviu cu liderul ei - d-l Mihai Gheorghiu - în numărul pe luna martie al revistei „Lumea credinței”.

 
La 1/4/16 3:18 p.m. , Anonymous Blogg-trotter a spus...

Intre timp s-a ajuns la 3 milioane de semnaturi. Sa vedem ce se va reusi sa se faca cu ele...

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire