vineri, martie 13, 2020

CHIAR AȘA SĂ FIE?După ce a răspîndit frica în tinerețe,
un pensionar M.A.I.
împrăștie coronavirusul!

În asociația cadrelor în rezervă și retragere din M.A.I., care îi include pe foștii securiști și milițieni laolaltă, sînt în jur de un sfert deu milion de cadre, toți beneficiari ai unor „pensii speciale” despre care nu s-a vorbit deloc, atunci cînd s-a pus problema acestor pensii în Parlament – deși, înainte vreme, mai auzeam (cel puțin cîte o vorbă-două), în fosta campanie electorală, măcar de pe la USR despre „pensiile securiștilor”. Acum, toată lumea tace și fiecare dintre noi crede ce vrea.
Eu cred – sînt gata să pun mîna în foc – că pensionarul M.A.I. care a mințit și a provocat, în cel mai bun caz, numai intrarea în carantină a unui întreg spital, dacă nu a Capitalei, a fost securist. Dacă la Revoluție avea 30 de ani, înseamnă că absolvise cel puțin o școală de subofițeri și era locotenent sau căpitan. Pentru că e internat la „Dimitrie Gerota”, tind să cred că a fost în Trupele de Securitate, de unde a trecut bine-mersi direct în Jandarmeria română și de aici la pensie, probabil cel puțin cu gradul de maior sau colonel.
Atunci cînd a fost internat, „pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțămînt că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni”, ascunzînd că se întorsese din Israel. Mă adresez public domnului ministru Marcel Vela: ce veți face cu acest „pensionar M.A.I.”, dacă în cazul unor oameni simpli care au plecat pînă la buticul din colț s-au aplicat (pe bună dreptate, altfel) amenzi de 10.000 de lei, pentru înălcarea carantinei? Mai ales că, în acest caz, avem de-a face cu o „dezinformare” (cum le place securiștilor să numească minciuna), cu consecințe deosebit de grave: e vorba de răspîndirea conștientă a unei epidemii într-o unitate spitalicească, obiectiv strategic și militar și de un real atentat la securitatea concetățenilor din București. Și, pentru a risipi orice suspiciune, ne puteți preciza, domnule ministru, cărei arme a aparținut pensionarul M.A.I.? Și ce grad are? Pensia o putem presupune și singuri, pentru el amenda de 10.000 de lei ar fi aproape un fleac.


Mariua OPREA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire