luni, august 05, 2019

AFR: DEMOGRAFIA, BAT-O VINA!

SUMARUL BLOGULUI


CRIZA DEMOGRAFICĂ
A ROMÂNIEI
SE INTENSIFICĂ

Periodic, ONU emite date statistice privind situația demografică a planetei, proiectînd evoluția ei pînă în anul 2100. Conform ultimelor date, publicate luna trecută, în anul 2100 România va mai avea doar 11,8 milioane de locuitori, iar Basarabia doar 2 milioane (vezi aici)!
Datele acestea au rămas relativ constante în ultimii zece ani, de cînd monitorizam datele statistice privind viitorul demografic al umanității. O Românie cu aproximativ 12 milioane de locuitori în anul 2100 îngrijorează profund. Asta efectiv înseamnă că într-un secol, între anul 2000 și 2100, populația României și numărul de români se va fi înjumătățit!

De obicei, în trecut, populația unor țări, printre care și România, se dubla tot cam la 100 de ani. Înjumătățirea ei în 100 de ani e o excepție de la mersul firesc al lucrurilor și trebuie să ne dea de gîndit. Nu doar nouă, cetățenilor, ci și clasei politice din România.
Populația constituie factorul determinant al unei națiuni. Fără o populație constantă sau în cît de mică creștere, și mai ales o populație în care grupul celor în vîrstă și al celor tineri e în echilibru, o națiune nu se poate aștepta la un viitor. România și românii își periclitează chiar viitorul biologic. În 2100, populația României va fi atît de îmbătrînită încît ceasul biologic al României aproape că va înceta să mai bată.
Cum de am ajuns aici? Explicațiile date nouă de stat şi mass media sînt cele cunoscute: migrația, costul tot mai ridicat de a întemeia o familie și costul tot mai ridicat al creșterii și educației copiilor. Aceste cauze sînt obiective, există și trebuie să le înfruntăm. Ele necesită investiții economice și financiare în familie și copii și întoarcerea românilor din afară în România și Moldova.
Dar cauza principală și cea mai imediată care a cauzat declinul demografic drastic (și aproape iremediabil) al României este avortul. Despre avort ca principală cauză a crizei demografice a României nu se prea scrie în presă și nici nu se menționează în politica de stat. Avortul este un cuvînt și o practică tabu în spațiul public al României, atît în mass media, cît și la nivel politic. Toată națiunea română știe că de cînd a fost legalizat avortul în România, în perioada comunistă, în România au fost avortați peste 20 de milioane de copii. 20 de milioane de copii care puteau munci, care puteau să asigure pensiile și viitorul părinților lor, dar mai ales să prevină criza demografică cu care ne confruntăm.
Avortul are consecințe nefaste, criza demografică fiind una dintre ele. Copiii nenăscuți se răzbună pe noi, pentru că fără ei însuși viitorul nostru biologic pe lungă durată e în dubiu.
Care sînt remediile? Presa internațională dezbate subiectul în mod intens. Se propun grădinițe, ajutor financiar din partea statului, prelungirea concediilor de maternitate, instituirea de concedii de paternitate etc. Toate aceste idei sînt bune. Dar toate implică bani. Și aici e problema: dacă nu avem o generație tînără care să muncească, nu putem pretinde beneficii pentru stimularea natalității și creșterea populației.
Există însă și un alt remediu. Unul care nu necesită și nu cere bani. E cel mai bun, dar nu e menționat niciodată și niciunde în spațiul public: România are nevoie de o cultură pro-viață. Să ne reclădim societatea, economia, sistemul social și mai ales gîndirea în jurul acestui deziderat primordial: o cultură pro-viață, pro-familie, pro-copii și recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți.
Părinții noștri au fost mai săraci ca noi toți. Sîntem generația de români care din punct de vedere economic o ducem cel mai bine. Părinții noștri au avut dragoste pentru familie și o gîndire pro-viață, aducînd pe lume copii, în care vedeau și o împlinire personală, și un sprijin la bătrînețe. Statul secular, însă, ne-a învățat că el se va îngriji de noi pînă la adînci bătrîneți. Atunci de ce să ne mai gîndim să aducem copii pe lume?
Statul și secularismul nu ne pot scoate din situația dificilă în care ne aflăm. Statul și secularismul nu pot asigura supraviețuirea biologică a națiunii române. Dimpotrivă, secularismul promovează ideologii, iar statul politici care destramă familia și căsătoria, singurele instituții care ne pot asigura viitorul biologic.
Fără o populație tînără, vibrantă, în creștere, România nu va fi luată în serios de nimeni din afară. Pentru alianțele economice, militare și politice, țările cu probleme demografice acute nu prezintă nici un interes.

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București
Tel. 0741.103.025; Fax 0318.153.082
office@alianta-familiilor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire