vineri, martie 10, 2017

ȘO PE KLAUS IOHANNIS!

SUMARUL BLOGULUI 

Constat cum proliferează scenariile conspiraționiste și fronda „națională” și „creștină” împotriva președintelui Iohannis, nu doar printre fanii acefali sau trepădușii de serviciu ai alianței PSD-ALDE, cu determinările lor ideologice și mafiote, dar și în rîndurile unor notorii anticomuniști și oameni de dreapta, care invocă determinări superioare, vizînd însăși ființa și identitatea neamului! Nu zic că președintele în funcție nu are limitele și impuritățile lui, dar de aici și pînă la diabolizarea sa ar trebui să fie o cale mult mai lungă și mai puțin lunecoasă, pe care realitățile efectiv atestabile nu mi se pare că o reclamă și o îndreptățesc, mai ales cînd alternativa imediată este „ciuma roșie” și complicii ei penali.


Că Iohannis, „balaurul” de la Cotroceni (amuzant confundat tipologic de către pensionarii pesediști cu propria lor „cucuvea” expirată), nu-i decît unealta odioasă a Angelei Merkel, a hidrei bruxelleze sau a plutocrației globaliste (Soros și „multinaționalele”), pus să ne pervertească, să ne învrăjbească și să ne jefuiască dinăuntru în beneficiul nemților, evreilor și al străinătății în genere. Că, mai ales, a lucrat, în cîrdășie cu Cioloș, la blocarea sau deturnarea banilor europeni care ni s-ar fi cuvenit și – decorat de aceea de Angela Merkel – a luat de la noi și le-a dat nemților lui (musai criptonaziști) bunuri imobiliare care întrec valoric tezaurul pe care ni l-au furat rușii (vedeți cum tot rușii sînt mai buni?). Dar dacă mînăriile financiare și retrocedările respective sînt de o asemenea evidență publică și contravin normelor legale, cum de se sesizează asupra lor doar dulăii mediatici și mahalaua electorală (care, în paranteză fie spus, n-au dovedit aceeași vigilență patetică și cînd a fost vorba de retrocedările către evrei, de pildă), iar nu Parlamentul, Procuratura, Justiția (DNA nu se pune, că cică-i „a lui”), care au toată îndrituirea și toate mijloacele de a o face (dovadă că ultima l-a și lăsat recent fără una dintre case)?! 
Că Iohannis nu respectă votul popular și umblă să înlăture puterea legitimă, sfidînd regulile democrației și abuzînd de funcția la care a parvenit. Numai că președintele a acționat – desigur, incomod pentru unii – în virtutea unor prerogative consfințite constituțional, iar de răsturnarea puterii legitimate prin vot n-a fost nici o clipă vorba, mesajul lui (ca și al străzii, de altfel) fiind, în mare, acesta: „Ați cîștigat, guvernați! Dar guvernați decent!”. Iar dacă e să credem legitimității democratice (că ne place au ba, nu-i ea „regula jocului”?), Iohannis e mai legitim, matematic, decît actuala putere, căci la prezidențiale a fost votat de o majoritate mult mai largă (aproape dublă) decît majoritatea care a votat PSD și ALDE la parlamentare. Iohannis nu-i vreun uzurpator, ci, la rîndul lui, un ales al poporului. Ba mai mult: omul n-a lăsat impresia de a se fi zbătut de unul singur și cu tot dinadinsul spre a-și depăși condiția de primar al Sibiului (care poate că-i venea mai bine, dar aceasta e o altă discuție), ci alții, de la centru, au tot tras de el, iar înainte de a-l propulsa liberalii, l-au curtat îndelung chiar pesediștii, de la Năstase pînă la Ponta!


Că Iohannis nu-i român și nu-i ortodox? Nu vreau să apelez la istorie și să reamintesc că neromână a fost și monarhia care a consolidat România modernă și a înfăptuit România Mare, dar cum se poate prevala de acest aspect o tabără politică (scot din discuție un anumit electorat rudimentar) ce nu doar că ține să treacă drept democratică și europeană, dar care a fost la un pas de a pune în funcția de premier o tătăroaică de origine musulmană?!  
Nu l-am votat pe d-l Klaus Iohannis și – oricît mi-ar conveni că ne-a scăpat de „micul Titulescu” („românul” și „ortodoxul” de care să ne ferească Dumnezeu!) – sînt departe de a-i fi „fan”, dar mă simt dator, cu tot „euroscepticismul” meu, să observ că furibunda campanie concertată împotriva sa – dinspre stînga și dinspre dreapta deopotrivă – e una pe baze în cea mai mare parte șubrede (dacă nu de-a dreptul false), viscerală și incoerentă, în care un anumit „naționalism creștin” (o, cum se ieftinesc sintagmele!) se pretează, din păcate, să fie „tovarășul de drum” al abjectei stîngi neocomuniste, într-o derută contextuală care pune între paranteze tot ce am reușit să cîrpim în 27 de ani de postcomunism și tot ce am mai putea construi, la dreapta, de acum înainte. PSD (în interior) și Rusia lui Putin (în exterior) rămîn principalii beneficiari ai idiosincraziilor antieuropene ale unei drepte tradiționaliste românești pe cît de incapabile de a coagula (cu toate bunele ei intenții), pe atît de suspicioase și de cîrtitoare în marginala ei puținătate. Fie să mă înșel și să-mi fac mea culpa peste 27 de ani, dacă voi mai apuca!
  
Răzvan CODRESCU

 Coincidență sau consecvență?

5 comentarii:

La 10/3/17 11:41 a.m. , Anonymous Barbu Catargiu a spus...

Amestecați nepermis lucrurile. Iohannis a zis ca suntem fanatici religiosi pentru ca dorim familia naturala, a mintit cand a fost intrebat despre apartenenta la ECFR a lui Soros, o are consiliera pe madam Pralong, a mintit in chestiunea casei de la Sibiu, etc. Astea sunt chestiuni reale, probate, indubitabile. Rusii n-au nicio treaba, decat daca va referiti la prietenul dl Iohannis, Michael Schmidt, casatorit cu sora lui Renato Usatii. Moscovitul.

Ramaneti tributar urii anti-PSD prin care vedeti tot ce se intampla in societate si apoi va mirati ca "dreapta" nu construieste nimic. Vizionare placuta: https://www.youtube.com/watch?v=jNqpNyM8Gnc

 
La 10/3/17 4:42 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Barbu Catargiu

Vă mulțumesc pentru confirmare: sînteți un bun exemplu pentru ceea ce avusesem de spus.
(Mă întreb, în paranteză: să fiu eu mai tributar urii anti-PSD decît dvs. urii anti-Iohannis?)

 
La 10/3/17 5:56 p.m. , Anonymous Păstorelul a spus...

@ Barbu Catargiu

Barbule, dacă tăceai,
mai a Catargiu trăgeai,
dar cum musai ții s-o zici,
tragi mai mult a... păcălici.

 
La 11/3/17 9:14 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Acum Iohannis pare sa devina al doilea Basescu - tinta obsesiva a urii populare. Tonul e dat de acelasi Calin Popescu Tariceanu: pe cine uraste Tariceanu, pe ala il uraste si poporul roman. Cat de bolnav sau de intunecat poate sa fie un popor ghidat in resentimentele lui de un personaj asa de elementar ca Tariceanu (si mai odios el insusi decat amandoi la un loc)?!? Efectul este ca se gaseste mereu un fel de "tap ispasitor" pentru toate, spre care este deturnata atentia populara, iar penalii natiunii isi fac mai departe treburile si interesele lor, furand si vanzand tot ce a mai ramas.

 
La 14/3/17 1:34 a.m. , Anonymous Clement a spus...

Sa nu uitam faptul ca romanii l-au votat pe domnul Iohannis fiind exasperati de marsavia complicitatii dintre Ponta si Basescu.
Devenise insuportabil limbajul celor doi, atitudinea publica a acestora.
Romanii aveau nevoie sa fie reprezentati de un om care se exprima civilizat si nu in maniera celor doi derbedei politici.
Faptul ca voma politica a lui Iliescu Ion continua sa duhneasca si dupa 27 de ani ne obliga practic sa toleram mediocritatea actualului Presedinte. Pentru moment, asta este situatia.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire