luni, ianuarie 23, 2017

CORB LA CORB NU SCOATE OCHII...

SUMARUL BLOGULUI 

Nu mai e o surpriză pentru nimeni că noua putere pesedistă – care nu mai prididește să-și invoce „legitimitatea” conferită „democratic” – se manifestă ca o afacere personală a ciocoiului de Teleorman Liviu Dragnea. Penal el însuși, grija sa de căpătîi, la începutul guvernării personale prin interpuși, este soarta penalilor din România. Filosofia liderului PSD e cît se poate de simplă (la mintea penalului, s-ar zice): nu-i nici o problemă să fii penal în România; problema este ca, penal fiind, să stai la închisoare; sau, penal fiind și totuși liber, să nu fii lăsat să ajungi premier. Așa un tratament al bieților penali nu se mai poate tolera și trebuie ameliorat! E vremea ca penalul să fie liber și în fruntea bucatelor. Iar cine nu înțelege acest imperativ teleormănean este dușmanul personal al lui Liviu Dragnea, al PSD-ului și al întregului popor (care n-o mai fi el muncitor, ca altădată, dar e votangiu de nădejde și n-are nimic mai sfînt decît cultul hoției, care a devenit demult mîndrie identitară). Paradoxul este că proști, dar mulții înțeleg foarte bine despre ce-i vorba; cei care nu înțeleg sînt mai ales intelectualii (înhăitați cu Klaus Iohannis, Werner-ul de la Cotroceni, și cu toți impotenții penalității din partidele decorative, care tocmai de aceea n-au reușit – și nu vor reuși niciodată – să acceadă cu adevărat la putere). Da, neamțul pune de-o nouă mineriadă, dar făcută cu intelectuali (adevărații destabilizatori ai țării, de la Piața Universității și pînă azi, cum a spus-o și a tot repetat-o și tovarășul Iliescu, președintele nostru de onoare, hingherit acum de niște bestii justițiare scăpate de sub control)! Dar le-arătăm noi lor, că la noi e pîinea și cuțitul!  Poporul ni le-a dat!
Cum cruciatul penalității este proaspăt întors din America, autorul textului de mai jos – preluat de pe Platforma ROST – propune o analogie care se impunea de la sine... (R. C.)

Liviu Dragnea văzut de Academia Cațavencu

Domnul Liviu Dragnea   
și subminarea statului de drept 

Coincidența a făcut ca la distanță de doar o zi, sîmbătă 21 ianuarie, respectiv duminică 22 ianuarie, să se desfășoare demonstrații masive de protest atît în Washington, capitala SUA, cît și în București, capitala României. Ambele demonstrații au fost relativ pașnice, fără incidente deosebite. Protestatarii de la ambele demonstrații și-au vărsat năduful și și-au făcut cunoscute punctele de vedere față de problemele pe care le consideră importante. La ambele demonstrații au participat lideri ai partidelor de opoziție. Cam acestea ar fi similaritățile dintre cele două demonstrații de protest.  
Deosebirile țin de modul în care deținătorii puterii din cele două țări au înțeles să trateze protestele. Pînă acum n-am citit sau auzit ca liderii partidului de guvernămînt din SUA să acuze protestatarii că acțiunea lor este de fapt începutul unei lovituri de stat sau că vor să submineze puterea nou instalată la Washington, deși unii vorbitori au avut discursuri incendiare. Să amintim că Madonna, în discursul ținut în fața manifestanților de la Washington, a spus că s-a gîndit extrem de serios să arunce în aer Casa Albă, reședința președintelui american! Nici mulțimea nu s-a dat înapoi de la scandări similare, cerînd suspendarea președintelui Donald Trump. 
În același timp, liderii PSD, partidul de guvernământ de la noi, acuză protestatarii că vor să dea o lovitură de stat. Președintele PSD, domnul Liviu Dragnea, a declarat textual, nici mai mult nici mai puțin, că „Iohannis s-a instalat în fruntea unei noi mineriade” și că protestele sînt, de fapt, „începutul unei lovituri de stat”. Același lucru l-au susținut și cele două televiziuni de casă ale PSD, Antena 3 și România TV.
  
„M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotînd legalitatea care stă la baza statului de drept. 
Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizînd avantaje politice personale și cerînd aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date. 
E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. 
Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sînt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții. 
Astă-seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular. 
Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență. 
Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță” (Liviu Dragnea, Facebook).
  
Nu știu pe ce lume trăiește domnul Dragnea, dar mie mi s-au părut foarte clare motivele pentru care lumea a ieșit ieri în stradă și aceste motive nu au nimic de a face cu răsturnarea domniei sale de la putere. Lumea a ieșit în stradă să protesteze împotriva tentativei de subminare a puterii statului de drept pusă la cale chiar de domnia sa și acoliții domniei sale. Cum altcumva se poate numi tentativa de eliberare pe șest a profitorilor, devalizatorilor sau jefuitorilor statului pe care domnul Dragnea se face că-l susține? Ce semnal s-ar transmite dacă toți aceștia vor fi eliberați sau faptele lor vor fi dezincriminate? Jefuitori, hoți, profitori din toată lumea, veniți în România cât încă mai e ceva de furat! Nu riscați aproape nimic! Veniți și vă înfruptați, că statul român oricum nu are ce vă face! Am avut noi grijă de asta! 
Pe lîngă asta, nu pot să nu remarc în comunicatul publicat pe Facebook de domnul Dragnea folosirea exclusivă în adresare a persoanei întîi singular. Domnul Dragnea l-a găsit pe domnul Iohannis, domnul Dragnea a spus în campanie că vrea ca românii să trăiască liberi, domnul Dragnea nu-și ia cuvintele înapoi, domnul Dragnea susține lupta împotriva corupției, domnul Dragnea a solicitat Ministrului de Interne, domnul Dragnea îi asigură pe români, domnul Dragnea nu-i va permite președintelui Iohannis, domnul Dragnea vrea ca programul de guvernare să fie pus în aplicare... 
Nici măcar o dată nu a folosit domnul Dragnea o formulare de genul „noi, PSD”, sau „guvernul nostru”, sau măcar ceva de genul „în numele Partidului Social Democrat”. Nu știu dacă domnul Dragnea realizează că stilul său de adresare se potrivește perfect cu stilul de adresare al unei persoane cu înclinații dictatoriale, al unei persoane de care domnul Dragnea, cel putin declarativ, vrea să ferească România. 
Eu zic că n-ar strica să se uite în primul rînd în oglindă. 

Tudor MARINCU


București, 22 ianuarie 2017

3 comentarii:

La 24/1/17 1:30 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Dar noi oare presedinte nu (mai) avem??
Dl Basescu, cu toate pacatele lui si cu toata alura aia de marinar beat, macar mai dadea o replica din cand in can PSD-ului. Buna, proasta, macar aveam senzatia ca exista un presedinte. Eu cred ca Iohannis nu isi termina mandatul, pt ca daca se hotarasc sa il suspende, asta e, e urat de stanga si prea putin iubit de dreapta...

 
La 24/1/17 1:41 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Ce vreti sa faca bietul Iohannis mai mult decît face în contextul de față? Putem cădea de acord că poate n-a nimerit tonul cel mai potrivit și n-a găsit procedurile cele mai abile, dar în principiu și-a făcut datoria.

 
La 25/1/17 11:20 a.m. , Anonymous Gabriela a spus...

Eu cred ca presedintele s-a purtat mai mult decat onorabil in aceste imprejurari, indiferent daca a facut-o din responsabilitate si demnitate sau din orgoliu si interes.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire