luni, august 24, 2015

«DUMNEZEU A FOST UCIS DE OCCIDENT»

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME

Am primit și dau mai departe...





Emoționanta scrisoare deschisă 
a unei studente românce de la Londra

Sînt studentă în Londra, la una dintre cele mai bune universităţi europene [King's College]. Sînt mîndră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare mereu părinţilor mei pentru educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate.  
Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor: „Te mai întorci?”. Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atît de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „Mi-aş dori; dacă voi avea unde să mă întorc, mă voi întoarce”.
Sîntem o generaţie crescută într-o scîrbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura țara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”. Credem că politica, cultura şi educaţia cît mai internaţionale sînt foarte benefice, credem în globalizare, sîntem de acord cîteodată că România e frumoasă, dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cît putem să ne înşelăm!
Ce este Occidentul? Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet-încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi „politic corect”, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist să poată bombarda pentru Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pentru că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pîntece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut ca o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Paştele, precum şi alte tradiţii străvechi, sînt doar un prilej de marketing. Aici nu există nici un pic de profunzime; relaţiile dintre oameni sînt pur profesionale, prietenia, iubirea sînt toate o afacere, tot ce facem e pentru CV şi cînd vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva, nu? Nimănui nu îi pasă ce gîndeşti, ce simţi, ce îţi doreşti. Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat-femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat, aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băieţei sau fetiţe, ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungîndu-se la un număr imens de homosexuali creaţi de societate. Dumnezeu a fost ucis de Occident.
De ce oare admirăm atît de mult haosul Europei vestice? [...] Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”. Noi avem un pămînt binecuvîntat de oasele şi sîngele atîtor martiri… De ce s-au sacrificat atîţia romani pentru viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident? De ce acceptăm ca securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politică şi educaţie? De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise? De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pentru NATO, dar nu sîntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut, după atîţia ani de la căderea comunismului? De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la atîția ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sînt recunoscute meritele? De ce eşti drogată, scumpă Românie, cu iluzii occidentale?
În Occident, unde pleacă bieţii români să facă o pîine, germanii, francezii, englezii etc. îi tratează ca pe nişte sclavi; fiind român, eşti privit ca o subrasă, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului timp de decenii… Şi noi, românii, care avem o ţară superbă, un pămînt fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, Delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră, stăm să cerşim şi să ne umilim pentru o pâine prin Anglia, Italia şi Spania… Îmi plînge inima cînd văd cum sunt trataţi ai noștri pe pămînt străin, cînd acasă la ei puteau mînca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vîndut țara pe nimic.
VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA, cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrînd aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt: „Vei avea zile frumoase, dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare”.
Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pămînt şi de neam decît foamea trupească…
Aşa că, români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns Occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţara şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă! Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri-valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţă de schimbare, şi, după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou. Aşa să ne ajute Dumnezeu!*

Maria-Cristiana  MĂRCUȘ

* Textul este mai vechi, dar l-am inclus aici ca pandant al postării imediat anterioare („Colapsul creștinismului în Marea Britanie”). (R. C.)

12 comentarii:

La 24/8/15 12:29 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Scrisoare emotionanta?!?? Mai bine spus "lamentarile ieftine ale unei frustrate". Fiind pe jumatate ucrainean, eu am avut "placerea" sa cunosc si Orientul, care mi se pare mult mai degenerat si chiar satanic decat Occidentul. In Belarus exista inca detinuti politici, in Rusia interlopii de ieri sunt miliardarii de astazi, care merg cu Lamborghini-ul duminica la Biserica(sau sinagoga, dupa caz) sa-si mai impace constiinta dupa o saptamana intreaga de omoruri si furaciuni. De China si alte tari din extremul Orient ce sa mai vorbim! Si daca nu am fi in Nato sau UE, ce l-ar impiedica pe "tatucul" Putin sa ne faca ce le-a facut georgienilor si ucrainenilor. Ca minoritati sunt si la noi si de-abia asteapta "autonomie". In plus chestia cu romanii tratati ca sclavi e o bazaconie, am prieteni profesori, doctori, ingineri care mi-au spus ca nu s-au simtit niciodata defavorizati sau persecutati, avand in vedere faptul ca au fost cinstiti si si-au vazut de treaba lor.

 
La 24/8/15 2:13 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Sînt percepții și percepții (cea a autoarei nu-i tocmai singulară, fie că ne place, fie că nu). Pe de altă parte, defecțiunile (binecunoscute) ale Orientului nu le scuză sau nu le diminuează pe cele ale Occidentului. Din păcate, creștinismul este în ”colaps” mai pretutindeni, chiar dacă formele și gradele diferă.

 
La 24/8/15 9:50 p.m. , Anonymous Barbu Catargiu a spus...

Ce reactie pavloviana are primul comentator. Trist.

 
La 25/8/15 6:12 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Cea mai mare prostie este sa crezi ca Occidentul e mai bun decat Rusia sau ca Rusia e mai buna decat Occidentul. Amandoua sunt decazute si pentru noi cat se poate de nefaste. Dar e o naivitate si sa crezi ca Romania ar fi raiul in care sa te intorci din iad. Singurul argument valabil este ca daca tot e rau, mai bine sa fii acasa la tine decat printre straini.

 
La 25/8/15 7:27 a.m. , Anonymous Peregrinul transilvan a spus...

In Occident exista locuri mult mai respirabile decat Anglia (ma refer la Italia, la Spania, la Germania, la Elvetia si chiar la Belgia). Decadere este peste tot, dar nu in egala masura. E totusi exagerat sa pui semn de egalitate intre Occident si Anglia. Marea Britanie este in momentul de fata marea rusine a Occidentului d.p.d.v. moral si spiritual.

 
La 25/8/15 7:38 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Dar Franta?

 
La 25/8/15 8:34 a.m. , Anonymous Peregrinul transilvan a spus...

Franta se apropie cu pasi mari de Anglia.

 
La 25/8/15 12:03 p.m. , Anonymous Barbu Catargiu a spus...

Ceea ce vrea sa zica Maria e ca acolo s-au atacat insasi bazele societatii crestine. In timp ce in Orient se intampla lucrurile de care vorbeste primul comentator, acolo nu se ataca fatis, cu ajutorul statului, ordinea crestina a vietii. Nu se impun norme anti-crestine. Pacatele de care vorbeste colegul ucrainean de mai sus tin de individ in parte si de coruptie. Coruptie care apare inclusiv in Scriptura, dar care nu e combatuta cu schimbarea Legii lui Dumnezeu. Asta e diferenta, zic eu.

Oricum, s-a creat o imagine exagerat de buna pentru Occident.

 
La 26/8/15 2:45 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Mă bucură comentariile dlui Barbu Catargiu.

Din ce am înţeles, din comentariile trecute ale dânsului, trăieşte în Canada.
Are de gând să se repatrieze? Când?

 
La 26/8/15 7:59 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Habar n-am cine este și ce are de gînd domnul cu pricina. Poate vă răspunde chiar dumnealui, dacă va găsi de cuviință.

 
La 28/8/15 2:07 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Domnul Catargiu spune orice, doar sa denigreze "occidentul decadent", controlat de "capitalistii cei rai".
http://www.theguardian.com/world/2015/aug/27/china-arrests-christians-opposed-cross-removals-zhejiang
Daca asta nu e norma anti-crestina atunci ce e? Si nu e de gluma cu inchisorile chinezesti, iti fac aia acolo ce faceau tortionarii bolshevici din trecut. Cat despre "pavlovian" m-am saturat de tinereii astia, care se dau "anti-sistem", care scriu pledoarii, fac marsuri de tip "Occupy" etc...

 
La 29/8/15 10:46 p.m. , Anonymous Anonim a spus...


Referitor la scrisoarea Mariei Marcus - de acum 2 ani>

- dupa ce a absolvit facultatea din Anglia s-a angajat la un institut de cercetare din India< diploma DE ACOLO a contat. o diploma din Romania nu i-ar fi permis asta.

- acum face un internship la MIn. Externe Roman. Probabil ca se va angaja acolo, cu un salariu de mii de euro. Foarte bine.

- in prezent este masterand tot in Anglia.

- e adevarat ca a scris scrisoarea cand avea 20 ani.

Scrisoarea nu mai merita promovata.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire