Pagini

joi, ianuarie 20, 2011

EUROPA FĂRĂ CREŞTINISM

SUMARUL BLOGULUI

Am primit şi dau mai departe…

Aici se termină Europa creştină?
Date : 12 janvier 2011 17:36:06 HNEC
À : destinataires inconnus:;
Objet: Pétition: Agenda Européen avec toutes les fêtes religieuses... sauf les fêtes chrétiennes (à diffuser!)

EN EUROPE, NOEL N'EXISTE PLUS...

Depuis plusieurs années la commission européenne produit un agenda destiné aux élèves de collèges et lycées de l’Union Européenne. Cet agenda, distribué gratuitement aux établissements sur simple demande, a été édité à plus de trois millions d’exemplaires.
Dans l’édition 2010-2011 de cet agenda qui est proposé actuellement aux enseignants de l’union Européenne, figurent de nombreuses fêtes religieuses: juives, hindoues, sikhs et musulmanes, mais aucune fête chrétienne n’y est signalée. La fête de Noël, par exemple, célébrée il y a peu dans l’Europe entière, est tout simplement absente de cet agenda.

Signez la pétition! Pétition et informations accessibles sur le site www.europadiary.fr  . N'hésitez pas à faire circuler l'information.
Pour le respect de la vie privée, merci de mettre les destinataires en copie cachée invisible CCI afin de ne pas divulguer les adresses e-mails! Merci!
Pour info: une lettre de Christine Boutin adressée à José Manuel Barroso, Président de la Commission européenne, au sujet de l'agenda.

Arnaud MARKERT,
Délégué départemental



Agenda comisiei europene 2010-2011

De mai mulţi ani comisia europeană publică o agendă destinată elevilor de gimnaziu şi de liceu din Uniunea Europeană. Această agendă, distribuită gratuit instituţiilor de învăţământ pe baza unei simple cereri, a fost editată în mai mult de trei milioane de exemplare.
În ediţia 2010-2011 a acestei agende, care este propusă în prezent personalului didactic din Uniunea Europeană, figurează numeroase sărbători religioase: evreieşti, hinduse, sikh şi musulmane, dar nu este menţionată nici măcar o singură sărbătoare creştină! Sărbătoarea Crăciunului, de exemplu, celebrată în urmă cu câteva săptămâni în toată Europa, este pur şi simplu absentă din această agendă!

De ce această „uitare” este inacceptabilă

- Rolul religiei creştine în formarea Europei este un fapt istoric de netăgăduit. Cum poate această agendă, în a cărei prezentare se afirmă că este „o mină de informaţii despre Uniunea Europeană”, să înlăture orice referinţă la creştinism?! Cum să pretinzi că îi înveţi pe tineri despre Uniunea Europeană negând o religie care a contribuit într-o măsură atât de mare la construcţia şi la unitatea ei?!
- Religia creştină este cea dintâi dintre religiile Europei. Este de neconceput un fapt ce are o atât de mare importanţă în viaţa tuturor acestor persoane, ca acest soclu de valori şi de convingeri pe care europenii le au în comun, să fie negat în acest fel.
- Mai mult decât un element religios, religia creştină este, de asemenea, un element cultural fondator al istoriei şi al identităţii marii majorităţi a naţiunilor europene. Sărbătorile creştine, precum Crăciunul sau Paştile, uitate în această agendă, sunt celebrate pe tot întinsul Europei de către numeroase persoane, chiar necreştine.

Oricare ar fi motivele acestei omiteri a sărbătorilor creştine din agenda 2010-2011 a Comisiei Europene, prin această petiţie noi cerem:
- ca agenda, în versiunea ei actuală, să nu fie distribuită;
- ca agenda care va fi distribuită la începutul anului şcolar 2011-2012 să menţioneze explicit sărbătorile creştine.

Steagul luptei anticreştine?

8 comentarii:

  1. Dacă Uniunea Europeană ar fi a europenilor ar fi a europenilor, atunci protestul ar avea o logica, aşa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bloggoslovul20/1/11 1:27 p.m.

    Nu este a europenilor (şi asta este într-un fel bine), dar se vrea a lor (şi asta este cât se poate de rău).
    Se minte în numele Europei, iar aceasta este logica suficientă a protestului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va intreb, desigur retoric, a cui este atunci Uniunea Europeana ?


    Radu Greuceanu

    RăspundețiȘtergere
  4. Bloggoslovul21/1/11 9:32 a.m.

    lui Radu Greuceanu:

    Dacă întrebarea este retorică, atunci înseamnă că nu aşteaptă un răspuns. Asta e bine. Pentru că, vorba Sfântului Augustin, dacă mă întrebi, nu ştiu, dacă nu mă întrebi, ştiu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Parca Augustin este ... Fericit.
    G'Cousin

    RăspundețiȘtergere
  6. Bloggoslovul21/1/11 12:18 p.m.

    La rigoare, pentru noi ortodocşii, aşa e. Sper că acum nu o să mă excomunicaţi...

    RăspundețiȘtergere
  7. O carte mai veche, dar foarte buna, este "L'Europe des banquiers" (1963) de Henry Coston. Lamureste o parte din peoblema.

    Radu Greuceanu

    RăspundețiȘtergere
  8. Petiţia

    Agenda comisiei europene 2010-2011

    RăspundețiȘtergere