sâmbătă, august 08, 2020

S-A STINS PĂRINTELE BORIS BOBRINSKOY



În dimineața de 7 august am primit trista veste că a trecut la Domnul părintele Boris Bobrinskoy (95 ani), decan al Institutului Sf. Serghie, fondator și paroh al parohiei de limbă franceză Sf. Treime, cunoscute și drept cripta de la rue Daru. Nu pot să spun eu, pentru că sînt prea mică, ce a reprezentat păr. Boris pentru Ortodoxie, mai ales în Occident. L-aș putea numi unul dintre ultimii titani, de același calibru ca Schmemann sau Meyendorff. Pentru mulți dintre prietenii mei care s-au convertit la Ortodoxie, întîlnirea cu el a fost una providențială.

Mie mi-a făcut onoarea să îmi fie duhovnic vreme de un an... Aș spune că m-a învățat un singur lucru: iubirea. Pentru că păr. Boris devenise un singur lucru: iubire, cu care îmbrățișa fără diferență pe toți cei care veneau către el.
Dumnezeu să îl odihnească și pe noi să ne apere, pentru că, prin această plecare, devenim un pic mai orfani! Îmi place să cred că a plecat dintre noi ca să ne pregătească și nouă calea din brațele sale către brațele lui Dumnezeu.


Raluca PRELIPCEANU

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire