vineri, martie 22, 2019

HOLLYWOOD-UL DE CĂCÎNA



PENTRU CĂ AM AJUNS O ȚARĂ 
DE CRETINI ȚIGĂNIZAȚI

Marţi 19 martie 2019, în cadrul Galei Premiilor Gopo, a fost prezentat un moment în care trupa lui Dan Bursuc, Kana Jambe, a cîntat manele, fapt ce a indignat mai multe personalităţi din lumea teatrului şi filmului. Organizatorii  Galei au explicat că şi-au dorit, chipurile, ca Gala din acest an „să fie o pledoarie pentru diversitate, acceptare şi toleranţă”, 
Motivația prin „diversitate” este o culme a cretinismului tupeist: promovarea subculturii și a vulgarității n-are nimic de-a face cu „diversitatea” la nivel cultural! Cultura este, înainte de toate, discernămînt axiologic. Kitsch-ul – și non-valorea în general – nu se legitimează prin simplul fapt că există și „se poartă”. Cine este la nivelul de a asculta manele, n-are decît, pe la nunți sau diferite petreceri mîrlănești (mîrlănia e la liber, dacă nu chiar un drept al omului), dar nu într-un cadru oficial cu pretenții culturale. Bietul Gopo ar fi fost oripilat! Să te ferească Dumnezeu de crucea posterității în România! Cred că avem cei mai triști morți din lume... (R. C.)

2 comentarii:

La 23/3/19 9:48 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ati vazut la tigani sa reproduca ceva din creatia romanilor?
Sa reproduca, nu sa interpreteze (deformeze) in voia/felul lor???
Nu pot intelege de unde vine atat forta de distrugere a bunului simt, a armoniei naturale, a frumusetii , a artei "lucratoare"!!!
Acum, cred ca se accentueaza contaminarea constiintei cu "uratul", "scarbosul", "idiotenia", disarmonia.... cu pretentie estetica.
Nu ne mai facem bine cu astfel de actiuni/activitati publice.

 
La 23/3/19 11:50 a.m. , Blogger Zuzu a spus...

Si-au dorit ceva cu rasunet, nu neaparat de calitate, tocmai pentru ca e o foame de scandal...in zilele noastre, ceva de speriat!

Pe mine ma deranjeaza ranjetul lui Dan Bursuc in mod special. E semn ca i-a iesit...

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire