luni, martie 18, 2019

APARIŢIE EDITORIALĂ AFR



CAZUL BODNARIU ŞI BIRUINŢA
CREŞTINILOR DIN ROMÂNIA

Alianţa Familiilor din România are plăcerea să vă anunţe iminenta apariție a primei cărţi în limba română privind cazul Bodnariu: Înfrîngerea lui Goliat: Familia Bodnariu şi creștinii României îngenunchează Norvegia seculară. Autorul cărţii este d-l Petre Costea, preşedintele Alianţei Familiilor din România. Cartea va fi lansată în mai multe oraşe din România, începînd de luni, 18 martie, la Oradea. Anticipăm lansări similare la Timişoara (19 martie), Arad (20 martie), Sibiu (21 martie) şi Bucureşti (23 martie). Prețul cărții va fi de 25 de lei. Detaliile exacte privind turneul de lansare le puteţi afla urmărindu-ne pe Facebook.
Este prima carte pe care am scris-o și reflectă implicarea mea în unul din multele proiecte în care m-am implicat, din august 2005 încoace, pentru protejarea familiei, valorilor și drepturilor parentale.
Am scris această carte pentru voi, miile, sutele de mii și poate milioanele de români și cetățeni ai altor țări care din noiembrie 2015 până în iunie 2016 ați fost implicați direct sau indirect în mișcarea globală pentru eliberarea copiilor familiei Bodnariu din mîinile Barnevernetului norvegian.
Am scris-o pentru a vă informa asupra unor evenimente mai puțin cunoscute publicului legate de caz și, în exclusivitate, evenimente în care am fost eu implicat personal și de care am cunoștință în mod direct.
Am scris-o cu scopul de a vă încuraja și a demonstra că atunci cînd oamenii de bună-credință și temători de Dumnezeu din toată lumea se roagă, postesc și se unesc împreună la nivel practic pentru o cauză nobilă, Dumnezeu le dă izbândă”, mărturisește autorul.  
Iată și paragraful introductiv al cărţii:
În mai puțin de șapte luni, 210 zile mai exact, între mijlocul lui noiembrie 2015 și începutul lui iunie 2016, România a îngenuncheat Norvegia așa cum nimeni nu o mai făcuse vreodată. Pînă în noiembrie 2015, puțini români, inclusiv eu, auziserăm despre Barnevernet, temuta agenție de stat norvegiană de protecție a copiilor. În doar cîteva zile, după mijlocul lui noiembrie 2015, sute de mii de români, și apoi milioane, au aflat, cu nedumerire și groază, că în Norvegia există o organizație administrativă de stat, o agenție oficială a guvernului norvegian care poate lua copiii de la părinți fără mandat judecătoresc, fără consimțământul părinților, fără dezbateri prealabile prezidate de un judecător într-o sală de judecată, în absența declarațiilor sub jurământ ori audierii de martori și fără ca discuții relevante să aibă loc între agenții Barnevernetului și părinții copiilor.
Și mai îngrozitor pentru români a fost să afle că Barnevernetul avea autoritatea să ia copiii de la părinți pe motive triviale, inclusiv pedepsirea corporală ușoară a copiilor, incapacitatea aparentă, chiar dacă nu dovedită, a copiilor, din diferite motive, de a se integra în societate, ori chiar nou-născuții care nu se dezvoltau în familie în conformitate cu standardele medicale emise de medicii norvegieni! O dată luați de la părinți, era aproape imposibil pentru părinți să-și ia copiii înapoi de la stat. Mai șocant chiar, Barnevernetul avea și autoritatea să decadă părinții din drepturile părintești, în absența oricărei acțiuni judecătorești, și să dea copiii spre adopție altor adulți ori părinți sociali!”.

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București
Tel. 0741.103.025; Fax 0318.153.082

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire