joi, februarie 21, 2019

CAZUL LAURA BRETAN


DE CE și CUM au ajuns cei doi
în juriul Eurovision România?

RĂSPUNDEREA O POARTĂ
DIRECȚIA TVR

Sigur că rahatul pute,
dar „cine-a pus rahat pe clanță”?


DECLARAȚIA DE PRESĂ
A D-LUI EUGEN TOMAC

«România să se retragă de la EUROVISION!»

Cer retragerea României de la ediția din acest an a EUROVISION ca urmare a probelor și suspiciunilor rezonabile care conduc la concluzia că desemnarea candidatului României s-a produs ca urmare a discriminării pe motive religioase și de orientare sexuală.
Mă număr printre cei 3.531.732 de români care au votat DA la Referendumul pentru familie. Am înțeles perfect mesajul celorlalți români care au ales să nu gireze încercarea lui Dragnea de pervertire politică a referendumului, la fel cum înțeleg și respect opțiunea tuturor celor care cred în căsătoria dintre persoane de același sex. Nu mi-aș permite niciodată să desconsider sau să discriminez pe cineva pentru felul în care a înțeles să își susțină principiile și valorile cu privire la această temă.
Tocmai de aceea, mi se pare de neacceptat modul în care progresiștii au ales să o atace și să o denigreze pe Laura Bretan, o tînără extrem de talentată care, din punctul meu de vedere, nu a greșit cu nimic în momentul în care a ales să-și exprime opțiunea. Această tehnică de a pune pumnul în gură, culmea, pretextând respectarea principiului corectitudinii politice, este o manifestare nedemocratică.
Înțeleg foarte bine că EUROVISION este un concurs care impune modele. Dar, așa cum Conchita Wurst, cunoscută drept femeia cu barbă, a reușit să cîștige ediția din 2014, mi se pare firesc ca și o tînără care promovează valorile creștine să aibă măcar dreptul să ne reprezinte la Tel Aviv, așa cum au ales românii prin intermediul televotingului.
Directorul TVR, Doina Gradea, are obligația legală și morală să vină în Parlament și să explice modalitatea de selecție a juriului internațional și dacă a existat sau nu vreo directivă ideologică de natură să o împiedice pe Laura Bretan, cîștigătoarea votului românilor, să fie desemnată reprezentantul României pentru ediția din acest an a EUROVISION. De asemenea, Doina Gradea trebuie să ne spună ce măsuri a luat pentru a asigura accesul și tratamentul egal al tuturor concurenților, indiferent de gen, orientare religioasă sau sexuală.
Poate și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ar trebui să se ocupe mai mult de astfel de derapaje, în detrimentul amendării unui jurnalist care descria un „pavian cu mantie” sau a Președintelui României care vorbea despre „penali”.
Europa este definită ca un spațiu al diversității și acceptării, nu un spațiu al răzbunărilor meschine și al uniformității.

Eugen Tomac

ABJECȚIA MĂRTURISITĂ PUBLIC:

«Am făcut-o, băieți!»

„Laura Bretan, favorita televotului românesc și top 3 în aproape toate juriile internaționale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 și 6 puncte) de William Lee Adams și Deban, doi frumoși bărbați gay din Marea Britanie care au luat parte la Juriul internațional român, în numele wiwibloggs.com”, a scris Eric Krüger pe site-ul ru-clip.net. „Voturile lor au făcut într-adevăr o diferență, între Ester și Laura au existat doar diferențe de 5 puncte. Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție a cântecelor de selecție românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este NU DREPT pentru a permite unui homofob să intre în concursul Eurovision”, a mai scris E. K. „La Eurovision este vorba despre muzică, da, dar este și despre răspândirea unui mesaj de promovarea și susținerea unor valori precum toleranța, deschidere și incluziune pentru toți, de toate rasele, genurile și orientările sexuale. Am făcut-o, băieți! A fost o luptă strânsă, puțini au așteptat, dar homosexualii au câștigat din nou! Suntem puternici și, așa cum a spus Conchita în discursul ei câștigător, SÎNTEM DE NEOPRIT!”. 

ÎI LĂSĂM SĂ FIE „DE NEOPRIT”?!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire