luni, februarie 18, 2019

AFR ATRAGE ATENȚIA



AFIRMAŢI-VĂ DREPTURILE!
ALTFEL LE PIERDEŢI!

Ortodocși sub teroarea ideologică

Trăim în vremuri cu totul bizare, într-un continent în derivă şi într-o stare fără precedent de confuzie a valorilor. Vremurile în care trăim sunt mai mult decît grele iar dacă nu ne afirmăm drepturile, e posibil să le pierdem.
În august anul trecut, Ghenadie Valuța, liderul organizaţiei Pro Ortodoxia din Republica Moldova, a fost amendat cu echivalentul a $715 pentru incitare la discriminare pe bază de convingeri şi orientare sexuală”, după ce, spun acuzaţiile, ar fi aruncat apă sfinţită pe una dintre liderii mişcării Gender Doc-M din Moldova, în 2014 (vezi aici).
În Grecia, luna trecută, un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe de acolo a putut fi condamnat la închisoare pentru că a comentat asupra subiectului sexualităţii din punct de vedere biblic. În 2015 Mitropolitul Ambrosie a comentat pe blogul lui că homosexualitatea e păcat. Comentariul a fost prilejuit de legalizarea pe atunci a parteneriatelor civile în Grecia, ca urmare a unui vot în Parlament de 193 la 56. A fost dat în instanţă penal, dar a fost achitat în martie 2018. Procurorii au făcut recurs, iar pe 28 ianuarie a. c. Curtea penală de recurs din Aigio l-a găsit pe Mitropolit vinovat de incitare la ură”, condamnîndu-l la şapte luni de închisoare (vezi aici)!

Pastori olandezi
pasibili de închisoare

O altă ştire, asemenatoare, ne-a parvenit, tot în ianuarie, din Olanda, unde un grup de peste 250 de pastori şi lideri religioşi olandezi sînt în pericol de a fi urmăriţi penal pentru că au aderat la Declaraţia de la Nashville (vezi aici). 
Despre Declaraţia de la Nashville (vezi aici) am scris şi publicat un comentariu prin reţelele Alianţei Familiilor din România în 2018 (vezi aici). E o Declaraţie compusă şi publicată de liderii evanghelicilor din Statele Unite și care punctează cîteva adevăruri biblice privind familia, căsătoria şi sexualitatea, comune tuturor confesiunilor religioase care împărtăşesc o perspectivă tradiţională asupra Sfintelor Scripturi.
Printre altele, Declaraţia afirma că (1) Dumnezeu a creat fiinţele umane de doar două feluri, bărbat şi femeie; (2) căsătoria naturală se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, care alcătuiesc, împreună şi prin căsătorie, un singur trup; (3) relaţiile sexuale în afara căsătoriei, între persoane de acelaşi sex, ori cu persoane din afara căsătoriei, nu sînt compatibile cu învăţăturile Scripturii; (4) transgenderismul şi ideologia de gen sînt aberaţii şi deviaţii de la doctrina biblică a sexualităţii umane. 
AFR a semnat Declaraţia de la Nashville. Mii de alţi intelectuali, lideri creştini şi organizaţii pro-familie din întreaga lume au făcut la fel, inclusiv, aparent, peste 250 de pastori şi lideri creştini olandezi.
În ultimele zile ale lui 2018 şi în primele zile ale lui 2019 politicieni olandezi şi celebrităţi olandeze au lansat acţiuni de protest jignitoare şi calomnioase la adresa pastorilor olandezi care au semnat Declaraţia, acuzându-i de incitare la ură şi cerînd autorităţilor olandeze să-i pună sub urmărire penală.
Din 2005 AFR atenționează constant pe toţi oamenii raționali și de bună-credinţă care vor să asculte: revoluţia sexuală nu ia prizonieri, ci ucide de-a dreptul. Revoluţia sexuală caută, la fel ca toate revoluţiile precedente din istoria omenirii, să distrugă regimul trecut şi să instituie o societate nouă, concepută după chipul şi asemănarea ei, în conformitate cu doctrinele şi ideologiile curente. Ea caută să ne transforme pe noi, cei care ne opunem, în cetăţeni de clasa a doua. Şi asta, ironic, în numele drepturilor omului! 
Aşa cum am declarat într-un interviu acordat în octombrie 2018 ziarului american Los Angeles Times, cine s-ar fi gîndit ori ar fi putut anticipa acum 30 de ani că, în doar o generaţie sau două, oameni cu judecată şi întregi la minte, care afirmă sfințenia căsătoriei naturale într-un bărbat şi o femeie, ar putea fi pasibili de închisoare?! 
Citind articolele de mai sus, ne-am amintit de cuvintele Cardinalului Dolan din Chicago, spuse acum aproximativ 10 ani: Eu voi muri liniştit în patul meu. Cardinalul care va veni după mine va muri în închisoare. Iar cel care va veni după el va fi linşat în public. Cardinalul Dolan făcea aluzie la expansiunea rapidă a drepturilor minorităţilor sexuale în detrimenul libertăţilor fundamentale ale celor care gîndesc diferit, adică libertatea religioasă, libertatea de conştiinţă şi libertatea cuvîntului. 
Toţi cei care ați urmărit comentariile noastre de-a lungul anilor ştiţi deja unde ne poziţionam cu privire la acest subiect. Pentru noi aceste libertăţi fundamentale nu se negociază: ele sînt sacrosante şi le promovăm peste tot și oricînd avem ocazia.

ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București
Tel. 0741.103.025; Fax 0318.153.082
office@alianta-familiilor.ro

1 comentarii:

La 19/2/19 10:27 a.m. , Anonymous Mara a spus...

Imi place blog-ul, big like!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire