luni, ianuarie 14, 2019

ILUZIA „STRĂLUCIRII” ȘI REALITATEA „MIZERIEI”

SUMARUL BLOGULUI


Organizarea momentului de la Ateneu din perspectiva protocolului a fost jenantă. Oaspeții ar fi trebuit să aibă la dispoziție broșuri de informare în limba engleză, franceză etc. despre Ateneu, despre cultura română, despre George Enescu. Ar fi trebuit să existe traducere simultană.
A așeza un pupitru pentru vorbitori cu sigla Guvernul României” este un gest penibil, o încercare de a acapara un eveniment care este al țării și nu al unui guvern sau al unei alte instituții.
Au fost mai multe invitații decît locuri în sală. Vorbitorii români au spus banalități (bine că nu a existat traducere...) fără nici o referință la Europa, la cultura europeană, la valorile europene.
Discursul doamnei Dăncilă a fost un editorial neinspirat din 2004 al lui Adrian Severin. 
Să îi spună cineva doamnei prim-ministru că acquis comunitar nu mai avem de cînd a intrat în vigoare Tratatul de la Lisabona, de mai bine de 10 ani! Ideea că în Constituția României se vorbește despre președinția Consiliului UE este amuzantă.
Comunicare, protocol nu mai există la Palatul Victoria. Așa cum a arătat evenimentul din seara de 10 ianuarie, așa va arăta și RO PRES UE 2019: strălucire în mizerie, haos organizațional și lipsă de idei. Însă, în primul rînd, întotdeauna mai mulți invitați în picioare decît pe scaune. Imaginea perfectă a momentului.

Radu CARP


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire