duminică, ianuarie 06, 2019

ADEVĂRUL DESPRE SANDU TUDOR



Un excelent studiu istoric despre principalul animator al Rugului Aprins, Sandu Tudor (Părintele Daniil) – ideologiile extremiste și poliția politică, ne este oferit, la Editura Lumea Credinței, de istoricul George Enache, venind în sprijinul dosarului de canonizare aflat la Comisia abilitată a Sfîntului Sinod.
„O carte scrisă cu uneltele impecabile ale istoricului, dar și în duhul mărturisitor al conștiinței creștine, și care demontează definitiv calomniile vechii Securități (dar și ale rămășițelor ei postdecembriste) cu privire la marele animator al Rugului Aprins de la Antim, poetul Sandu Tudor (devenit ieroschimonahul Daniil de la Rarău), mucenicit în temnița comunistă de la Aiud (1962) și gata să intre – alături de alți «sfinți ai închisorilor» – în sinaxarul ortodox al neamului românesc.
Comunismul, cu toată otrava lui bezbojnică, nu va muri cu adevărat decît atunci cînd vor începe să retrăiască apoteotic în inimile şi în conştiinţele noastre cei pe care el i-a ucis pentru credinţa lor în Dumnezeu şi în destinul creştin al acestui colț de lume.
Daniil Sandu Tudor, în lamura mucenicească a vieţii lui, este parte a acestui pariu românesc cu eternitatea”. (Răzvan Codrescu)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire