vineri, decembrie 21, 2018

DE LA ADRIAN PAPAHAGI CITIRE

SUMARUL BLOGULUI


DEMISTIFICĂRI: 
DEMAGOGIA „TOLERANȚEI”

La fiecare atentat islamist, comentatorii stîngiști ne plicitisesc cu baliverne despre cît de criminale sînt toate religiile (musai de menționat Inchiziția) și despre mîna „ortodoxului conservator” Putin.
Oricît ne-ar displăcea Inchiziția (istorie veche și irelevantă pentru noi, rumânii) sau urmașul lui Stalin, tov. Putin, nu e vina lor că islamismul ucide cu regularitate în Occident, că ura de sine anticreștină a amenajat un spațiu vital pentru islamism, că justiția și poliția din Franța sau Germania sînt incapabile să neutralizeze multirecidiviști cunoscuți și condamnați deja de zeci de ori, că la o zi după producerea cîte unui atentat islamist presa ocultează din rațiuni ideologice identitatea criminalului, îngreunînd inclusiv prinderea lui.
Ideologia multikulti, care a diabolizat ideea de integrare și asimilare, precum și politicile de „toleranță” față de toți derbedeii, susținute de „liberali” (de fapt stîngiști) au condus aici. Relativismul, care pune semnul egal între toate religiile, a slăbit creștinismul și a permis insinuarea în Europa a unui islam masiv, generator de instabilitate și violență. Atacurile constante împotriva familiei, cinismul și nihilismul instilat tinerilor au condus la scăderea nupțialității și natalității, făcînd necesară economic o imigrație masivă – și necontrolată – dinspre spații de civilizație greu compatibile cu a noastră.
Deficitul de identitate a Europei, pe fond de culpabilizare și descreștinare continuă, a condus aici, nu vechea și sănătoasa morală creștină, dominantă pînă în 1968 în Europa (citiți discursurile liderilor, răsfoiți un ziar vechi, sau măcar remarcați în orice film cum se îmbrăcau oamenii și cum arătau străzile Occidentului în anii '50-'60!).

Adrian PAPAHAGI

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire