joi, decembrie 08, 2016

O SCURTĂ CONFESIUNE ELECTORALĂ

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME
   


De ce votez cu 
Alianța Noastră România 

1. Acum alegerile sînt organizate mai transparent, fraudele vor fi semnificativ mai puține. După introducerea sistemului informatic de control al votanților la locale, numărul sesizărilor a scăzut cu peste 40%, iar al infracțiunilor și contravențiilor – cu peste 50%, performanță despre care nu vorbește nimeni. 
La parlamentare se vor adăuga camerele de luat vederi în secții, în primul rînd pentru filmarea momentului în care ștampilele sînt sigilate. 
Votul – mult mai corect – va produce un scor foarte apropiat de adevăr. Partidele mari se vor privi în oglindă. Scorul poate trimite în Parlament și partide mici, fără resurse, boicotate de presă și ignorate de partenerii de joc. Este o cursă în care oamenii cinstiți chiar au o șansă. Deci votul meu va fi mai important acum decît a fost în 2012, de exemplu. 
Nici un partid nu va fi mulțumit de scor, de fapt, dar arbitrajul corect va orienta dezbaterea spre profesionalizarea lumii politice. 
2. Corneliu Berari m-a convins de ceea doar întrezăream (ne-a mai rămas suveranitatea culturală – sursa: aici). 
3. La ce folosește un nou-născut? Rămâne de văzut, cum a spus un savant întrebat la ce va folosi curentul electric. 
Alianța Noastră este acum o formațiune politică creștină aflată în fașă. Pe listele Alianței Noastre sînt mulți oameni care au apărat valorile creștine, fie și cu o postare pe un blog. Este un partid declarat creștin. Rămîne de văzut dacă își va asuma cu adevărat valorile creștine și atunci cînd va fi în Parlament. 
Dacă trece pragul de 5% din voturi, ANR va trimite în Parlament cel puțin 15 oameni. Ei vor fi o voce de care va trebui să se țină seama, în perspectiva anului 2019 (prezidențiale) și a anului 2020 (parlamentare la termen). Dacă vor rămîne o voce credibilă. 
Pentru că, indiferent de ce trend există la un moment dat pe plan internațional, va fi o chestiune de viață și de moarte națională ca, în condițiile în care am pierdut suveranitatea economică și politică, să reușim să păstrăm tipare culturale și instituții sociale compatibile cu identitatea noastră istorică și cu felul nostru de a fi (vezi pct 2). 
  
Alina Ioana DIDA

Dr. Alina Ioana Dida

Pentru o motivație lărgită, a se vedea AICI textul semnat de d-l Corneliu Berari (Platforma ROST).

3 comentarii:

La 8/12/16 6:25 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ne-ar fi interesat si cu cine votati dvs. domnule Codrescu.

 
La 8/12/16 10:46 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Dacă dvs. aveți o problemă în plus, eu am o problemă mai puțin: nu mai votez de 20 de ani (și cuviincios, din punctul meu de vedere, ar fi să-mi spuneți: „Mulți înainte!”). Voi reveni asupra atitudinii mele în următoarea postare (9 decembrie), căci nu sînteți sigurul (singura?) care mă iscodește. (Nu că ar conta poziția mea, dar dacă tot a venit vorba...)

 
La 8/12/16 3:22 p.m. , Blogger alina ioana dida a spus...

Multumesc pentru semnalarea articolului.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire