miercuri, noiembrie 04, 2015

DEMISII DE „ONOARE”?

SUMARUL BLOGULUI 
INDICE DE NUME



Iată că, sub presiunea străzii (dar, zic unii analiști, și prin interese de culise care au profitat de contextul creat), și-au dat demisia astăzi și premierul Victor Ponta, și primarul Cristian Popescu (Piedone). O tragedie de proporțiile celei de la Clubul „Colectiv” nu putea rămîne fără urmări pe scena publică, mai ales la nivelul responsabilităților oficiale. 
Sigur, trebuie să rămînem realiști. Demisia lui Victor Ponta, dacă nu e urmată de alegeri anticipate (ceea ce, desigur, PSD-ul nu-și dorește), nu rezolvă mare lucru. Premierul era demult dator cu ea, iar contextul mai degrabă îi convine, căci cauza imediată nu a fost una de ordin politic, lăsîndu-i posibilitatea să joace rolul de „victimă colaterală” a unei situații nefericite de care nu este răspunzător direct, ba chiar să insinueze un gest de „onoare” (ceva cu care, altminteri, nu are nici în clin, nici în mînecă). Cît despre numitul Piedone, demisia (pe care nici el nu îndrăznește s-o numească „de onoare”), venită cu o întîrziere impardonabilă și după un adevărat tur de impertinență, nu va însemna iarăși mare lucru dacă „răspunderea morală” (pe care nu mai prididește acum să și-o asume în gura mare) nu va fi urmată rapid și exemplar de răspunderea și condamnarea penală. 
Pe de altă parte, contează cine va veni în locul lor, căci dacă vor fi personaje de aceeași teapă, nu vom fi făcut decît să mai adăugăm un capitol zgomotos la lunga istorie românească a „aflărilor în treabă”...

(R. C.)

16 comentarii:

La 4/11/15 8:03 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ponta si-a dat demisia pentru ca asa a vrut Liviu Dragnea, din pacate adevaratul conducator al Romaniei. Alegeri anticipate??? Sa fim seriosi, PSD stie ca protestele se vor termina curand, si va face cateva demisii "de forma". Cat despre casalotul obez Cristian Popescu(nu-i spun Piedone pentru ca personajul de film era opusul lui d.p.d.v al caracterului), cred ca e doar o manevra, demisioneaza, se "dovedeste" ca e nevinovat, candideaza la Primaria Capitalei si vom avea parte de bancute in toate intersectiile...

 
La 4/11/15 8:14 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Si dovada http://m.mediafax.ro/politic/victor-ponta-a-demisionat-in-urma-recomandarii-lui-liviu-dragnea-surse-14873488

Da, sigur, a fost doar o recomandare...

 
La 4/11/15 9:54 p.m. , Anonymous Sorin a spus...

Iata ca tinerii acestia au iesit pe strada si au facut o isprava de care nimeni nu a fost in stare mai inainte>: l-au obligat pe Ponta sa demisioneze si au bagat in sperieti toata clasa politica.

 
La 4/11/15 10:07 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Sorin

Dacă se poate vorbi de o ispravă, nu este atît una a viilor, cît una a morților. Viii ar fi putut face asta acum două săptămîni, sau acum o lună, sau oricînd mai înainte, dar uite că au făcut-o abia astăzi, cu lumînările în mînă. Să-i ajute Dumnezeu să ducă în mod cuviincios lucrurile mai departe. Și să ne împace pe cît mai mulți cu El și cu noi înșine. Cred că dracul și-a băgat coada, dar Dumnezeu a avut grijă să iasă pe dos. Iar dracul a rămas, măcar pentru o vreme, „cu coada între picioare”, cum se zice.

 
La 4/11/15 10:32 p.m. , Anonymous Bloggoslovul a spus...

O fi dracul meșter, dar Dumnezeu e meșter și mai mare.

 
La 5/11/15 7:12 a.m. , Anonymous V. J. Iamandi a spus...

Urmasii “golanilor” s-au trezit! Cinste lor!

Ca atatia altii pentru care tara era patria stramoseasca si ea merita orice sacrificiu pentru ca asa am fost educati si o iubim, am fost si eu tanar ca voi si am platit tributul tineretii mele pentru credinta intr-un ideal.
Am zacut 8 ani si jumatate in gulagurile mortii.
Va iubesc pe toti. Si astazi la 88 de ani ai mei sunt alaturi de voi.
Asa cum spunea Valeriu Gafencu, un sfant al puscariilor comuniste, "speranta acestei tari este tineretul curat la suflet si cu credinta in Dumnezeu care o va scoate din mocirla in care a aruncat-o comunismul”
Va multumesc ca sunteti in strada si va rog sa tineti seama ca si noi, supravietuitorii gulagurilor comuniste, azi jucarii stricate, va suntem alaturi si ne rugam pentru voi si pentru tara aceasta azi jefuita, pangarita, jertfita si calcata in picioare de toti asasinii educati pentru a deveni “omul de tip nou, comunist, fara mama, fara tata, fara tara, fara Dumnezeu”.
Astazi, la 26 de ani dupa scenariul neo-comunist (al celor care au schimbat de palarie, al celor care pentru a fi crezuti de mapamond si a-si legitima democratia au planifiacat 1600 de victime si dupa o mineriada cu alte victime, executata de trupele de soc ale KGB-istului Ilici, au savarsit crime impotriva umanitatii pentru care nu s-au gasit inca vinovati) incompetenta, coruptia, spaga, nepasarea si bataia de joc sfideaza drepturile cetatenilor acestei tari si isi impun suprematia impotriva justitiei, dreptatii si adevarului si impotriva poporului.
Borfasii care sunt in fruntea ciolanului astazi au mai adaugat o tresa la blazonul securitatii, al crimelor comise in trecutul nu prea indepartat. Azi cu nepasare ei au lasat sa arda de vii un tineret pasnic a carui viata nu valora pentru ei nimic, asa cum voit au facut si in trecut in Pitesti-uri si Aiudu-ri. Si, tot asa cum ne-au obisnuit, ei sunt de-a pururi nevinovati, vinovati fiind mortii, eternul acar Paun, intotdeauna raspunzator pentru toate crimele, blasfemiile si ineptiile celor care ne guverneaza si cu care vor sa ne dreseze obligandu-ne sa le acceptam. Toti borfasii politici, in cap cu premierul recidivist, se spala pe maini.
Ajunge! S-a terminat! Le cerem sa plece! Vrem sa se faca dreptate! Vrem sa uitam acest cosmar care ne tortureaza de 75 de ani!

VJI, fost detinut politic
04.11.2015

P.S. Ceea ce se scremea opozitia sa faca, au reusit ei, strada. Cinste lor!
Prima naparca a cazut cu capul in tarana. Strivit-l! Amintiti-va cum s-a catarat Iliescu pe mortii din ’89. Acum este randul borfasilor din politica sa transforme in capital politic infernul apocaliptic de la club. Acesta este doar inceputul! Variantele vor urma. Atentie! Vrem o Romanie curata!

 
La 5/11/15 11:13 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

Ceea ce am reusit deocamdata e sa ajungem la anarhie. Manipularea e in floare. S-ar putea ca Victor Ponta sa fi rostit la demisie singurul adevar din cariera lui politica: cei care profita politic de situatie vor regreta amarnic. Ne jucam cu un foc mult mai periculos decat cel de la "clubul mortii"!

 
La 5/11/15 11:52 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Pe mine mă îngrijorează cel mai mult fronda cu Biserica și, în subsidiar, cu Dumnezeu. Mai toți reclamă, zgomotos și patetic, un bine și o dreptate desprinse de ordinea divină. Această radicalizare a laicismului militant (nu vreau să mai aduc în discuție alte -isme) e cel mai mare triumf al stîngii de după prăbușirea comunismului ateu. Îmi doresc să mă înșel, dar impresia mea este că Dumnezeu a întors răul spre bine, dar noi întoarcem iresponsabil binele spre rău.

 
La 6/11/15 12:08 a.m. , Anonymous I. P. a spus...

Să nu fie - Doamne ferește! - povestea „ucenicului vrăjitor”...

 
La 6/11/15 8:19 a.m. , Anonymous Anonim a spus...

Oameni buni, avem generatia pe care am crescut-o, atata tot! Ei ar vrea sa fie bine, desigur, dar habar n-au de adevarata natura a binelui. Sunt carne de tun si pentru raul vazut, si pentru raul nevazut. Dar si asa, sau tocmai de aceia, Dumnezeu ii iubeste.

Pr. Nicolae

 
La 6/11/15 9:40 a.m. , Anonymous Barbu Catargiu a spus...

Nu vad care-i vina lui Piedone. Primaria nu da decat autorizatii de constructii, restul de tine de pompieri si alte organisme care nu-s aflate in subordinea primariei.

cand vad ce scrie maestrul Iamandi( nu sunt ironic!) realizez de ce suntem in halul in care suntem...trist.

 
La 6/11/15 1:26 p.m. , Anonymous Faraonul a spus...

Domnule Codrescu, desi admir pozitia pe care o luati, trebuie sa va semnalez faptul ca acesti tineri care au iesit in strada impotriva establishment-ului (neo)comunist sunt (din pacate) o foarte mica minoritate. Adevaratul "popor" este format din MILIOANELE de telespectatori ai Antenelor, Kanal D, RTV etc, Milioanele de oameni carora Ponta si a lui ceata le-a marit in cel mai populist mod posibil salariile si pensiile, Milioanele de oameni prostiti de alde Piedone, Mazare, Nichita, Vanghelie etc. Alegerile anticipate reprezinta salvarea PSD-ului nu moartea lui!(oricum, dupa cum bine stie si Dragnea, moartea e o chestie relativa in politica) Si chiar si din cei care protesteaza, un procent insemnat probabil ca a strigat la vremea cuvenita "Jos Basescu!", si, de ce nu, "FREE GIGI!". Deci despre ce(sau mai bine zis cine) vorbim?!

 
La 6/11/15 1:38 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ Faraonul

Mda, situația e complexă (ca să nu zic altfel)... Vom trăi și vom vedea...

 
La 6/11/15 1:47 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

In legatura cu interventia domnului Iamandi: n-as fi crezut ca un octogenar trecut prin atatea poate sa fie asa de naiv. Credeti-ma, domnule Codrescu, ca i-ati facut un deserviciu postandu-l!

M. B.

 
La 6/11/15 2:04 p.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

@ M. B.

Fiecare are dreptul la un punct de vedere...
Cu toții riscăm să ne înșelăm, mai ales cînd ne-o ia emoția pe dinainte...

 
La 8/11/15 10:10 a.m. , Blogger Răzvan Codrescu a spus...

Preiau si eu din blogosferă:

Citiți și dați copy/paste acestui mesaj de la Florin Iaru.
"Toți cei care au fost în seara aia nenorocită la Colectiv și care au inhalat fumul incendiului să se prezinte la o instituție sanitară pentru analize complete care să determine ce substanțe toxice au inhalat și ce tratament trebuie să urmeze sau ce antidot este necesar pentru contracararea efectelor otrăvurilor inhalate. Chiar dacă vă simțiți bine acum, cereți aceste analize! Efectele inhalării substanțelor toxice își pot face apariția și mai tîrziu.
Gabriela Cioban:
”In primul rand aici nu e vorba doar de un acid ci de foarte multi acizi. Ceea ce eu nu am observat, la pacientii care li s-a dat drumul acasa din primele zile nu li s-a administrat antidotul impotriva xilenului. Acolo a fost toluen si xilen. Ce face xilenul.....xilenul intra in metabolismul celular si dezactiveaza toate metalele din structuri. acest fapt duce la ruperea unor cicluri metabolice in organism. Medicii au avut dreptate ca moartea se poate instala oricand si oriunde la acesti pacienti. Nu stiu daca ei stiu ca trebuie pe langa tratamentul si operatiile de arsuri acestia sa primeasca si antidot. De fapt nu stiu daca in Romania stie cineva de antidot”
Dacă aveți prieteni, dați-le de veste."

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire