Pagini

vineri, noiembrie 27, 2020

PUNCTE DE VEDERE: ADRIAN PAPAHAGI



„NU ALEGEM POLITICIENI 
CA SĂ NE REZOLVE VIAȚA, 
CI CA SĂ NE PROTEJEZE LIBERTĂȚILE 
ȘI SĂ ASIGURE LEGALITATEA” 

Analiza mea politică este: 
- PSD e un pericol pentru domnia legii, lucru demonstrat de la mineriade la Dragnea.
- USR+ e un pericol pentru libertatea de gîndire, expresie și credință a tuturor celor care nu aderă fără rest la ideologia stîngistă. Poate avea inițiative bune privind statul de drept, dar e preferabil să nu-și poată impune ideologia stîngistă la guvernare.
PNL și PMP sînt partide moderat corupte, dar și moderate în general. Vor face escrocherii, vor numi destui imbecili pe lîngă oameni decenți, vor mai da înapoi sub presiunea publică, dar nu vor trece o linie roșie. Sînt moderat conservatori, moderat reformatori, moderat patrioți, moderat filo-occidentali. Nu vor instaura un regim al fărădelegii, ca PSD. Nu sînt animați de elanuri radicale ca USR+, deci nu mă tem că-mi vor suprima libertățile.
Restul partidelor nu contează, sau nu mă interesează. 
Încă ceva: nu alegem politicieni ca să ne rezolve viața, ci ca să ne protejeze libertățile și să asigure legalitatea. 
M-am săturat să aud cum vor mări politicienii alocările pentru sănătate, educație sau drumuri, cum vor crește pensii și ajutoare, cum vor construi și vor sprijini, cum fac ei planuri de țară...
Mă înfioară ideea că niște politicieni au planuri cu viața mea. Să mă scutească!
Vreau să știu că nu îngroapă țara în datorii, că nu o scot din lumea liberă, că nu o tîrăsc în anarhie și război. 
Vreau să știu că pot exista liber în țara mea, că mă pot exprima fără să mi se bage pumnul în gură.

Adrian PAPAHAGI

Un comentariu:

  1. Subscriu: aceasta este poziția de DREAPTA. Nu maimuțărirea cu fundă tricoloră și cruciuliță a populismului de stînga. Statul trebuie să asigure cadrul legal și funcțional al libertății și creativității, nu să ne administreze programatic existența, ca unor handicapați din școlile ajutătoare. (Problema s-ar putea să fie alta: e poporul român în măsură să suporte o adevărată guvernare de dreapta după atîtea decenii de îndobitocire stîngistă? Poți face cu adevărat politică de dreapta în țara lui Caragiale, unde „boborul” nu-și dorește decît „lege de murături”?)

    RăspundețiȘtergere