tag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post9119167053685805608..comments2024-01-13T04:55:15.737+02:00Comments on Blogul lui Răzvan Codrescu: MICUL NOSTRU MITITELRăzvan Codrescuhttp://www.blogger.com/profile/02880173745725996944noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-81703484851988593982013-05-21T18:22:48.098+03:002013-05-21T18:22:48.098+03:00E foarte adevarat si bine zis ca micii au fost &qu...E foarte adevarat si bine zis ca micii au fost "personalizati" de romani.<br />Si e foarte probabil ca in Romania ei sa fi devenit intru mici pe filiera turceasco-sirbeasca. <br />Turcii fac mai multe tocaturi fripte, intre care adana kebab, un fel de mic mare infpt in protap. <br />Si sirbii mai frig, pe linga cevapcici, care sint asemanatori cu micii la dimensiuni, si alte tocaturi, de pilda plescavita de mai multe feluri, care e un fel de chiftea.<br />Cuvintul chiftea, ca vine la noi pe filiera turceasca (kofte) ori greceasca (keftes), se trage dintr-un cuvint persan care inseamna "a toca" si a "macina".<br />Dar nici tocaturile fripte ale tucilor, nici cele sirbesti nu au savoarea micilor. Au un cu totul alt gust si o alta consistenta.<br />Bineinteles ca nu putem sti daca nu cumva si tocaturile turcesti si cele sirbesti nu or fi avut si ele vremi de glorie si cu totul alt gust. <br />Esential e ca micii au devenit romaneste intru ei insisi si ca au disparut, nu chiar fara urma, dar se pare ca de tot, tot romaneste.<br />In fine, din cite lucruri bune a pierdut romanul, asta ar fi fost cel mai... mic.<br />Lucian PopescuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-18959825095423639262013-05-14T19:54:24.829+03:002013-05-14T19:54:24.829+03:00Lui Mitica isihastul
Pravoslavnicul mustar
Ii sar...Lui Mitica isihastul<br />Pravoslavnicul mustar<br />Ii sare ades' cand micul<br />Nu mai frige pe gratar...<br /><br /> “Sa le integram pe toate,<br />De mi-esti frate si amic!<br />Sunt io euro-Mitic<br />Punem d-un euro-mic...”<br /><br />“Anatema la eretici,<br />Scuip spre putredul Apus,<br />Vreau cu turcul, vreau cu rusul,<br />Sa-mi ramana micu-n sus”Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-74215750456156977142013-05-14T19:46:08.530+03:002013-05-14T19:46:08.530+03:00Nu ne mai aparam nimic ?
Nici berea,nici al nostru...Nu ne mai aparam nimic ?<br />Nici berea,nici al nostru mic ?<br />Fara cultura,ne-am dat fricii<br />Si nu ne mai cinstim nici micii.Manuel V.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-16031955509730164062013-05-14T16:13:10.145+03:002013-05-14T16:13:10.145+03:00Când s-o face micul mare
şi grătarul rug aprins,
p...Când s-o face micul mare<br />şi grătarul rug aprins,<br />poate-om fi şi noi în stare<br />să scuipăm pe cât am lins...Păstorelulnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-35992979349128916342013-05-13T11:31:12.368+03:002013-05-13T11:31:12.368+03:00@ Anonimului de la 8:40 AM
Nu confundaţi şi dumne...@ Anonimului de la 8:40 AM<br /><br />Nu confundaţi şi dumneavoastră pamfletul cu realitatea!<br />Prioritatea preşedintelui e de-acum să-şi ţină AMR-ul, iar micul probabil că va intra, cu sau fără vigilenţa prezidenţială, pe lista "mîncărurilor tradiţionale", în care bicarbonatul poate trona liniştit, lăsînd loc altor chestiuni arzătoare la ordinea zilei.<br />De băgat, poate că nu s-ar fi băgat nici premierul, dacă n-ar fi avut atît "de recuperat"...Răzvan Codrescuhttps://www.blogger.com/profile/02880173745725996944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-22670141608973610192013-05-13T08:40:45.460+03:002013-05-13T08:40:45.460+03:00Excelent pamflet! Pariu ca Basescu nu se baga?Excelent pamflet! Pariu ca Basescu nu se baga?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6146195831520840078.post-6725320265101163072013-05-13T01:03:37.394+03:002013-05-13T01:03:37.394+03:00uite-asa maruntel si poznas, guraliv si de nimic, ...uite-asa maruntel si poznas, guraliv si de nimic, chefliu si fara staif cum o fi, micul asta imi face pofta mai abitir decit vreun bruion de cultura. si cit timp nu se sumeteste - cum mai da semne - sa ia locul cuminecaturii in sufletul romanului (pentru mitocan, hrana intima trebuie sa fie, probabil, mitocanita), isi are loc de drept in petrecerea noastra prin lumea asta. hai repede la o bere, ca parca vad ca poimiine se face toamna si dam micul pe pastrama, berea pe vin si bookfestul pe gaudeamus :)valentinnoreply@blogger.com